Bebeğimin yüzündeki konak'mı?

Bebeğimin yüzündeki çıkan seylwr nedir acaba kabuk bahladi sağlık ocağı dedi konak ama konakla alakası yok

Bebeğiniz yeni doğdusa hiç ellemeyin svilcedir.100 de %99 bebekde görülen birşey ve tedavi gerektirmez

Sivilce değil konak gerçektende tıbbi adı ile seboreik dermatit bu yeni doğan bebeklerde görülebilir cildindeki yağ dengesizliğinden kaynaklı genellikle 6. Aydan sonra azalır 1 yaşında geçebilir . Zeytinyağı uygulayabilirsin banyodan 1 saat önce saçını konak tarağı ile tararsın birde konak şampuanı kullanabilirsiniz ancak bir cildiyecinin de görmesinde fayda var elbette streoidli krem önerebilir geçici bir süreliğine o rahatlatır

2 Beğeni

Saç diplerinden başlıyor konak bu ikinci kızımda vardı banyodan 1 saat önce zeytinyağı sürerdim konak olan yerlere yumuşak bebek fırçasıyla tarardım yumuşadığı için kalkıyor hemen emzirirken küçük küçük koparırdım 3-4 kere yaptım bunu bitti.

@Nılay Aramıza hoş geldin canım :white_heart::rose:

Evet bu konak bak alının yanındaki saçlarında da belli oluyor

Gözünün altinda dahi var ama

Bütün yüzüne attı

Özellikle kıvrımlarına burun kenarları kulak kenarları saç ve kaşları tutuyor zaten sen kesin bir cildiyeye götür bebeğini krem versin boşyere çekmesin çocuk

1 Beğeni