Tatlı anneler 40 günlük oğlum var her iki memeden de dinlendirerek veriyorum emiyor en son kendisi memeyi bırakıyor vermeye çalışıyorum ağzını falan kaçırıyor istemiyor. Doydu zannediyorum aradan biraz zaman geçince tekrar huysuzlanıyor 25 CC mama yapıp veriyorum onu da yiyor. Acaba doymuyor mu ben mi anlamıyorum bana yardımcı olur musunuz
Aynı sorun bende de var. İstediği kadar dakikalarca emiyor bazen uyuyor ancak uyumadığı zaman yarım saat oyalıyorum sonra tekrar meme verip uyutmaya çalıştığımda istemiyor ağlıyor ben de zorlamıyorum doydu herhalde diyorum. Bi ara yine böyle oldu üstüne 60 cc mama verdim onu içti dedim doymamış mıydı bu. Ama şöyle düşünüyorum bence doyuyolar. Memeyi almak kendi iradelerşnde olduğu için istemiyorlar. Mamayı biberon ile verdiğimiz için ağzına tıkınca mecbur emme refleksi ile içiyorlar. Ben böyle düşünüyorum
Bezlerine ve gozunun yasina bak ebe oyle dedi
Eger aglarken gozunden yas gelmiyosa doymuyo ici kuru dedi.
Ama zannetmiyorum daha senin bebeginde
Oyle bi durum yok doyuyordur o.
Beraber olma ic gudusu guven hissi
Anneyle beraber hissi
Ha yok gözünden yaş geliyor belki de dediğiniz gibi beraber olma iç güdüsünden olabilir
Bez sayısını takip et canım
Günde yaklaşık altı defa idrarını iki üç defa da kakasını yapıyor normal diyorlar bilmiyorum
Sizin dediğiniz de mantıklı. Ben de aynı sizin gibi yapıyorum vermeye çalıştığımda ağzını kaçırıyor başını çeviriyor ama mama verince içiyor güzel güzel. Bugün bir yerde okumuştum eğer bebek doymazsa elleri yumruk şeklinde olurmuş ama eğer karnı doyduysa yumruk değil açık duruyormuş
Bide Ellerini yumruk şeklinde yapıyorsa doymamamış olduğunu ve aç olduğunu anlıyoruz
Evet ben de bir yerde okumuştum
Bu bilgi bazen doğruymuş. O yüzden doyup doymadığını buna bakarak anlayamayız. Tokken de ellerini yumruk yapabilirmiş.
En iyisi bez sayısı ve kilo alımı ile takip etmek. Bunlar normalse ekstra endişelenmeye gerek yok bana kalırsa. Bebek ilk aylarda huzursuz olabiliyor sadece acligiyla ilgili değil çünkü
Bir de bebek memeyi emdikten sonra bırakıyorsa ve almıyorsa ısrarcı olmamak lazım. Meme reddine neden olabiliyormuş zorla vermeye çalışmak
Çenesi yoruluyorsa ondan olabilir
Anladım doğru diyorsunuz
Öyle mi bilmiyordum Allah korusun
Dinlendiriyorum sürekli vermiyorum memeyi
Bizim oglumuz da 64 gunluk. Ne derdi sikintisi olsa emmek istiyor. Biz bunu gaz sancilarinin yogun oldugu donemde cozduk. Uykusu varsa aranmaya basliyor mesela elini agzina goturuyor. Ya da gazi varsa yine ayni sekilde araniyor. Meme onlar icin bir cesit terapi aslinda, biz de asiri beslenme gaz ve reflu problemlerini artirdigi icin her arandiginda meme vermiyoruz. Emzik veriyoruz ve o sekilde gazini cikariyoruz/uyutuyoruz vs. Ben de ilk memede aglamaya basladigi donemler acaba sutum mu yetmiyor ondan mi agliyor diyordum, megerse gaz sancilari baslamis o yuzdenmis. Yani huysuzlanmasinin altinda farkli bir sebep yatabilir, verdiginiz mamayi reddetmemesi tek basina doymadigi anlamina gelmiyordur diye dusunuyorum.
Evet benim oğlum da memede uykuya dalıyor yavaşça ayırınca en fazla on dk sonra uyanıp ağlıyor emzik versem bile durmuyor meme istiyor ne yapacağım bilmiyorum
Size yakin olmak istiyor demek ki
Bebegin doydugunu anlayamassin canim
Bazen daha az bazen daha cok ister sen sadece belirli minimum altina dusurmemeye calis
Ve ebem demisti ilk dogdugu hafta bebegin gozunden yas gelmiyosa ici kuru demisti.ve bezlerini biriktirolar burda gunluk ilk hafta.doluluk oranina bakiyo