Bebeğin önden gitmesi

Merhaba güzel anneler :cherry_blossom: şuan son adetime göre 32+4 haftalık gebeyim. Bebeğim en son 29 haftalıkken kontrole gittiğimde nerdeyse 2 haftaya yakın gelişimi önden gidiyordu. Şeker tansiyon veya baska kronik bir rahatsızlıgımda yok. Bunlar takip edildi arada bende kontrol ediyorum. Merak ettiğim bu sekilde durum yasayan oldu mu bebişleriniz dogdugunda bir sorun oldu mu yada ultrason verilerinde yanılma yasadınız mı tecrübelerinizi paylasırsanız sevinirim :folded_hands:t2:

1 Beğeni

Hiçbir şey olmaz canım iyi beslenmiş olursun bazen gebelik şekeri var mi siye şüpelenir doktor o da yoksa bir iki hafta önden gitmesinin bir sorunu yok ama 3 4 hafta felan ileri geri olurda problem olabilir . Ayrıca gelişim ilerleyen haftalarda normal sınıra gelebilir benimde hamileyken bazı haftalar önden gidiyordu sonradan haftasına göre gitmeye başları genelde güzel besleniyor olabilirsin bebeğe kilo aldıran yiyecekler yemiş olabilirsin

1 Beğeni

Oh mis gibi beslenmissin bebişede yaramış hiç bişey olmaz benim kızım da öyleydi satan 300-500 Gr eksik dogabiliyorlar hiç endişelenecek bsey yok yani :smiling_face_with_three_hearts: sağlıkla al kucağına

1 Beğeni

Banafa hep öyle dediler ama bebeğim zayıf dogdu

Benim iki hamileligimdede gelisimler 2 hafta ve 1.5 hafta ondeydi seker falanda yokdu hic bi sknti olmadi haftasina gore kilosu yada boyu uzun oluyo gelisimini erken tamamliyo eger sezeryan olacaksa gelisimi tamamladiginda erkende alabiliyolar bebisi

Benimki de hep ileriydi 1 hafta 2 hafta bazen şimdi de normalin bir tık üzerinde seyrediyor kilosu falan. Hiçbir sıkıntısı yok dedi doktorlar. Çok şükür :smiling_face_with_three_hearts: kontrollerde sıkıntı yoksa içiniz rahat olsun o da böyle bir bebiş diyecegiz. :cherry_blossom:

1 Beğeni

Evet cevremde böyle söylüyor yani ultrasonda yanılma olabilir gibisinden yemegini kısma diyorlar doktorda yememe dikkat etmemi söylüyor arada kaldım gibi oldu :see_no_evil_monkey::smiling_face:

1 Beğeni

Normal dogum düsünüyorum ancak sürec nasıl gelisirse. En son normal dogum pozisyonundaydı degismediyse tabi bu yüzdende doktorum ilk dogumun bebek iri gidiyor yemene dikkat et yoksa zorlanırsın diye uyardı. 58 le hamile kaldım suan 77 kiloyum 32 haftalıgız seker hic bisey yok sükür ama bebekte bende kilo aldık epey nasıl olcak bilmiyorum :smiling_face:

Masallah :smiling_face_with_three_hearts: Cok sükür sıkıntı yokta doktorlar önden gidince bir korkutuyo ya normal dogumda zorlanırsın yapamazsın seklinde uyarıyor

Oncelikle sağlık bir sekilde kucagina al bebişini​:smiling_face_with_three_hearts:
Benim kizim da 2 hafta onde gidiyordu ..hata kafasi fln buyuk dediler . Ama cok sorun yasamadik . Normal dogum yaptim zorlandim ama basardim . Sende başarırsın Allah o gucu verir o an ..:innocent:

Aminnn güzel dilekleriniz icin tesekkür ederim sizde sağlıkla büyütün insallah bebişinizi :smiling_face_with_three_hearts::palms_up_together:t2: Gercekten iri dogdu mu peki bazen risk olsturabiliyormus omuz takılması filan Allah korusun

1 Beğeni

Kilosu 3.650 boyu da 51 cmdi bence normal biraz kilodan dolayi zorlandim bence iri degil.

1 Beğeni

Sen yinede fazlaya kaçmadan eksiksiz Yemen’e bak doğum yapacaksın kanın vitaminin önemli

1 Beğeni

Benimki 5 aylıktan başladı hep nerdeyse 2-3 hafta önde dedi doktor ama yanılma olabiliyor dedi doğuma kadar öyle sürdü kendim kilo da almadım bebeişim 4 kiloya yakın doğdu şükür şuan 11 ayşık sağlıklı çok şükür içiniz rahat olsun

1 Beğeni

Her birinize yorumlarınız icin tesekkür ediyorum güzel anneler bebişlerinizi analı babalı sağlık sıhhatle büyütün insallah :palms_up_together:t2::cherry_blossom:

2 Beğeni