Herkese merhaba. Çok şükür ki nur topu gibi bir oğlum var. 4 kilo doğdu. Şu an 7 aylık olmak üzere. 10 kilo 250 Gr. Bebeğim aktif bir dönme hareketini henüz yapmadı. Ayaklarını kendine çekip elleriyle tutup hafif yana eğiliyor ama dediğim gibi tam dönme olayı yok. Bu durum zaten aklımın bir ucundaydi ama annemin aslında dönmesi lazım en azından biraz uğraşması lazım acaba bir sorun mu var demesiyle daha da kafama takılmaya başladı. Çevremde bebeği olup toplu olduğundan henüz dönmüyordur benim bebeğim de öyleydi diyen de oldu. Evet her bebeğin gelişimi de farklıdır bunu da biliyorum ama bebekleriniz ne zaman dönmeye başladı ? Yazarsaniz çok sevinirim.
Benim kızım 4 aylıkken dönmeye başladı ama her bebek farklı uzmanlar 7 aya kadar dönmezse doktorunuza başvurmalısınz diyor gün içinde dönme tummy time aktivetileri yaptınız mı ?
Hiç dönme hareketi yapmıyorsa bence doktorunuzla konuşun bilmiyorum ordaki kontrol rutinleri nasil biz yurt dışında yaşıyoruz doktorumuz her kontrolünde motor becerisiyle ilgili hep sorular sordu ayına göre yapıyor mu yapmıyor mu diye
Ayrıca canım kimsenin bebeğiyle kendi bebeğini kıyaslama bu sefer psikilojik olarak etkilenirsin en güzeli içinin rahatlığı için doktora başvur
Ve annesi sen ona her gün düzenli yardımcı ol bu hareketleri yap
Benim kızım tam 6 aylık olduğu gün dönmeye başladı zaten dönmeyi bi kez yapınca alışkanlık edip uykularında bile dönüyorlar. Bi 10 15 gün daha bekleyin siz dönmesi icin ona yardımcı olun ama dönmezse bi doktorq görünün ne olur ne olmaz içiniz rahat olsun
Değil mi bizimkide uykuda dönüyor kendini uyandırıyor ne yapcam bilemedim
Hiç üzülme canım bende kafama takıyordum 5 buçuk aylık da döndü şimdi durmuyor şimdide karın ustunden geriye dönemiyor bebekler bı alem
Tummy time yapıyoruz. Yalnız sünnet olduğu için biraz sekteye uğradı. Yere sırt üstü yatırıp sağa sola dönme, yatakta tamamen döndürme gibi hareketler yapıyoruz. Ama dediğim gibi dönme yok. 6 ay kontrolümüzde dönmesi konusunda doktorumuz bir şey sormadı. Dediğiniz gibi 7 aya kadar bekleyip doktor kontrolünü öne cekip gideceğiz galiba.
Tamamdır 7 ayımız dolduktan sonra gözlemleyip götüreceğim teşekkür ederim
Biz 7 aylik olmak üzereyiz ama o yüzden kafama takiyorum
4 aydan beri kalca aparati takili kalca cikigimiz var 5 aya girmeden 1 hafta takmadim ben aparati o ara bi kac kere dondu 1 aydir aparatimiz takili cikarmak yassak unuttumu bende bilmiyorum suan 6 ay 7 gunluk . Kilolu bebeklerde oturma donme emekleme yurume biraz daha gec olur diye bende duydum canim normal hareketlerinde kisitlanma falan yoksa kokrma
Geçici bi durum merak etmeyin
Geçmiş olsun bebeğiniz en kısa sürede sagligina kavuşur inşallah çok şükür ki hareketlerinde kısıtlanma yok. Kalça çıkıği yaptirdik zamanında sonucumuz da temiz çıkti. Peki sizin bebeğinizde gözlemlediğiniz bir hareket kisitlanmalari var mıydı?
İnşallah
İnşallah ya
Her çocuğun gelişimi farklı kuzum bizimkide destekli bile zor oturuyor ne yapcaz elimizden geleni yapcaz gerisi onda kıyaslamaya gitmek en büyük hatamız sen yine doktoruna sorarsın en iyi bilgi onda
Amin canim insallah cuma gunu kontrolumuz var insallah duzelmisdir cocukda bunaldi artik aksama kadar yatmakdan. Bizimde kalca kontrolunde ultrasyonda cikdi ama inan okadar hareketliki gozle gorulur hic bisey yok ayaklarini tutuyo agzina sokuyo ayaklari cok hareketli yani anlamadim gitti.
Tekrardan çok gecmis olsun. Bizim de bir tanıdığımızin kalça ultrasonu temiz çıkmış ama yıllar sonra kalça çıkığı olduğu söylenmiş. O yüzden içimiz bir tedirgin oldu.
Doktorlar 7 aylık olunca dönmezse bi kontrol edilsin izlensin diyorlar. Ama üstüne basa basa da söylüyor ki her çocuğun gelişimi farklı 7 aylık dönmüyor diye illa sorun olduğu anlamına gelmez.
- Aya yeni girdik. Biraz daha takip edip doktor kontrolünü öne çekeceğiz. Teşekkür ederim
Evet yanlis olcum yapilabiliyo malesef ve ileriki zamanda belirti veriyomus bacakda kisalik topallama gibi Allah korusun ben emin olmadim 4 yere daha goturdum. En son kontrolde kadin olcumu yapamadi onceki ay olcusunu sorup aynisini yazdi sacmaliga bakarmisin eger bu cocuk duzeldiyse aparati fazla takmakdan bu sefer baska sknti cikiyo. Doktora anlattik durumu sagolsun oda rontgen cekdirdi insallah cuma gunu gecdi haberini aliriz cok zor oluyo inan