Bebeğin'iz kaç aylıkken Desteksiz oturdu?

Arkadaşlar bebekleriniz kaçıncı ayda başladı desteksiz oturmaya

Selam canım her bebekte değişiyor bence

1 Beğeni

Bu soruyu bende merak ediyorum biz 5 ay 6 günlüğüz koltuğun köşesine oturtuyorum önüne de yastık koyuyorum yoksa eğiliyor öne doğru iyice. Ne zaman dik oturur acaba :thinking:

1 Beğeni

Benim de öyle oturduğum zaman öne doğru eğilip ayaklarıyla oynuyor ben de acaba bir tuhaflık mı var diye düşünüyordum ama yanlarına destekle işte beş buçuk altı aylıklarında falan oturmaya devam ediyorlarmış Kendi başlarına sadece 7 aylık olduklarında oturabiliyorlarmış biz şu anda beş buçuk aylık ama ben 4 ayından beri arada oturtturuyordum

1 Beğeni

6aylık olduk bızdede hala aynı durum var

1 Beğeni

7.ayda desteksiz oturmaya başladı. Ama bu her bebek için aynı değildir diye düşünüyorum bende

1 Beğeni

Neyse 2 ayımız kalmış öyleyse :smiling_face:

Bizim kız 5,5 aylıkken desteksiz oturuyodu. Sebep de mesela kendini çok kaldırıyordu 3 -4 aylıkken ben de Osman Gönülalı dinledim canlı destekle az süreler oturttum hergün sonra kendi oturmaya başladı.

1 Beğeni

Annemde 6 aylıkken artık desteksiz oturur dedi bizimki öne eğiliyor umarım desteksiz oturmaya başlar 3 haftaya kadar

Merhaba hanımlar kızım tam 6 aylık. 4 aylıkken gövdesini yerden kesmeye başladığı için doktorum artık destekli oturtabilirsin dedi. Oturtuyorum. Ama hep ya öne ya arkaya yanlara doğru düşüyor sürekli egzersiz yapıyoruz. Dönme konusunda hiç problemi yok döne döne odayı turluyor. Ama asla doğru düzgün oturamıyor mama sandelyesinde bile eğilip bükülüyor. Bu durum normalmidir kaç aya kadar desteksiz oturmayı öğrenmeli yada ne yapmalıyım bilgisi olan yardımcı olabilir mi

Merhaba 4. Ayın başlarında mi deetekli oturmaya başladınız.

4 ayın Ortalarına doğru yatarken kafasını ve gövdesini kaldırmaya çalışmaya başladı. Doktoru artık destekli oturmaya başla dedi ama hala kucağım dışında dik duramıyor. Ne yaptıysam olmuyor. Mama sandaylesinde iki büklüm oluyor. Banyo oturağında ya öne yada yanlara düşüyor. Yastık koyuyorum onda da aynı. Acaba bi problem mi var

Başını dik tutabiliyor mu?

Benim oğlumda öyle sürünerek ilerliyor ama oturmaya geldi mi direkt ayaklarını tutarak oturuyor hemen yana düşüyor

1 Beğeni
  1. Ayda dik tutmaya başladı. Dönüyor kafasını dik tutuyor ama desteksiz oturamıyor

6 ay 16 günlük bebeğim de desteksiz oturamiyor bence normal, ama günden güne desteksiz oturmaya yaklaştığını görüyorum hareketlerinde

Dik tutuyorsa fazla endişe etme yavaş yavaş desteksize geçecek benim kızım da 6.ayında öyleydi sonra desteksiz oturabildi

Ya evet iki gündür bırakdığım da daha fazla düşmeden durabiliyor. Merak ettim normal bir durum mu değil mi çok teşekkürler arkadaşlar

Bi 4 buçuk aylığız dönmüyoruz

Normal ama 4ve 5.ayında dönme bekleniyor 6 aylık kızım şuan tam anlamıyla dönüyor

1 Beğeni