Bebeginize bağırıyor musunuz

15 aylık kızım beni bazen hatta hep yoruyor gurbetteyim eşim sürekli işte ve ben yetemiyorum doğru dürüst evimi bile temizleyemiyorum bı inatciligi başlamış kızımın çok ben bazen koluna bacağına küçük Tokat atıyorum dur diye sanki daha beeter oluyor :joy::joy: banyodan cikmiyim ama dus aldırma benimle oyna yemek de yap ama mutfağa girme uykum var ama uyumucam bide evimin icinde bitmek bilmeyen tadilat var evin içi toz duman

Merhabalar… Çok üzgünüm ama ne kadar yorulursaniz yorulun bağırıp ona şiddet göstermenizi meşrulaştıramazsınız maalesef. Hepimizin farklı yorgunlukları var, gidecek kimsesi yok. Eşi yardım etmeyen çok. Bütün ev işi, bebek bakımı size de baksa kızınız için en özel insan sizsiniz. En sevdiği, en güvendiği insan sizsiniz. Başta etkili bir yol gibi görünür ama sonra sonra çıkar bu hareketlerinizin sonucu. Bir iki defalık bir şeyi hadi diyelim hoş görelim ama devamlı böyle davranıyorsanız istemediğiniz bir şeyi yaptığı zaman… İleride sizden gizli yapmaya başlar. Size bir şey anlatmaz, göstermez mesela. Daha da çok inadınıza oynar ya da. Beni çok yaralardı mesela bu durum. Ben de annemi hep bana kızar vaziyette hatırlıyorum küçükken. Ev işiyle uğraşan, sürekli meşgul, asık suratlı, benim ne anlattığımla ilgilenmeyen, bir kere bile beraber bir şey yaptığımızı hatırlamıyorum mesela. Hep ablalarım vardı hayatımda zaten hep dışarıda oynardık. Ama annemin asık suratını unutamıyorum. Hoş hâlâ öyle. Kaç yaşındayım hâlâ anlaşamam bir derdimi konuşamam asla ortak noktamız yok. Evlenip giderken ağlayamadım bile. Belki çook zaman var ve ben böyle değilim diyeceksiniz ama. Onun kafasında nasıl kodlandığınızı düşünün şimdi. Bırakın ev işi beklesin. Uyumazsa uyumasin onunla ilgilenin. Eşiniz yoksa komşu vardır en yakından bir kahveye çağırırsınız biraz ilgilenir misin ben de şu işimi yapayım o arada dersiniz. Yormayın bu kadar kendinizi lütfen… İşler hallolur. :heart:

Ayrıca bebek aktivite merkezleri oyun alanları grupları var. 1 yaşından sonra çok da güzel adapte olur enerjisini atar. İnşallah çevrenizde vardır. Mümkünse haftada 2 gün bile olsa yeter. Hem o sosyallesir sakinleşir, etkinlik yapar. Hem de siz hava alırsınız. İzmir gibi bir yerde vardır inşallah araştırın bence.

Mrb canm bgn yaşadık olayı yani hemen yazmak istedim bende farkındayım boyl devam etse büyükçe benden sogur çünkü annemde işkolik bir kadındı asla ozelimi ona anlattgmi blmiyorum ama evimde bir yığın tamirci var işle hallolmuyor ilgileniyorum ama o rahatsz insanlardan çok huzursuz akşam olmadan parka çıkıyorum bir saat kadar parkta arkds çok aktivite olarak yerler var ama daha çıkmaya keşfetmeye vaktimiz olmadı maalesef

Ben de sürekli bağırarak tepki vererek kızarak büyütürseniz etkileneceğini düşünüyorum. Ben fıtrat olarak sakin biriyimdir kızsam da tepkimi öyle pek bağırarak göstermem, kızım da bizden pek tepki görmediği için belki de öyle sürekli bağıran bi bebek değildir. Belki huyu da öyledir bilemiyorum tabiki ama biz onlara örnek oluyoruz her davranışımızla, onu da düşünerek hareket etmemiz lazım. Ben de tabiki bazen sinirleniyorum ama olabildiğince kendimi sakinleştiriyorum. Ben de yalnızım ailem farklı şehirde, evden çıkıp dolaşmak benim için pek kolay değil hep evdeyiz o yüzden. Çok sinirlenince önce kendinizi sakinleştirin, sonra onun sizden başka sığınacak limanı olmadığını düşünün yeter :two_hearts:

Tadilat işi zorlaştırıyor haklısınız maalesef. İnşallah tez zamanda biter de nefes alırsınız. Bir süre katlanılacak mecbur. Önce kendinize iyi bakın :cherry_blossom: sonra bebeğinize :cherry_blossom:

Benim kadar sakin olamazsiniz :joy::joy: adım umursuz gaylesizdir o derece hiç bişeye kizmayan kirilsada dokulsede aman toplanir ne var yeterli oynasınlar diyen bir insanim ..belirli bi yaşa gekene kadar sabır cetvelim normaldi mesela ama şimdi 11 ve 8 yaşında ve 9 aylık 3 oğlum var ..bebeğim şükür sakin bı bebek onunla sıkıntı yok ama büyükler artık sürekli evin icinde kavga ediyorlar cizgifilmlerde olan kavgalı toz bulutu olurdu ya aynen oyleler sabahtan aksam en az 1000 kere yapmayın etmeyin vurmayın kırmayın diye diye artık gerçekten sinir hastası edecekler bizim zamanimizdaki gibi sal sokağa oynasında diyemiyorum ortalık çok kötü onlarda sürekli evde olduğu için iyice enerji patlaması yaşıyorlar bide okul yok şimdi tüm evdeler hele ortanca yapma dediğim ne varsa yapar başına buyruk büyük mülayim ama onuda cekiyo kavgaya kısacası bu sure sonra hiç istemesemde kendimi bağırır bazende terlikle evin içinde kovalarim erkek çocuk evde beslenecek varlık değil diyolar zaten​:joy::joy::joy:

Yaa doğrudur :rofl: ablam da öyle ikinci çocuktan sonra onun yaramazlığını gördükten sonra üçüncüyü düşünmedi bile :rofl: ben de ortancayım mesela çok yaramazmışım küçükken. Ben de hatırlıyorum her yere tırmanırdım sürekli ağaç tepelerindeydim. Şu an aynı söylediğiniz gibiyim ben de, üniversite döneminde hatta eşimle tanıştığımız yıllarda ben sınıfta önemli bi tezhip ödevimi yapıyodum. Eşim geçerken koluma çarptı çalışmamda fırça izi oldu düzeltmek zordu. Ben hiç tepki vermedim tabi olabilir ne olacak dedim düzeltmeye giriştim, herkes dedi ki nasıl öyle tepkisiz kalabiliyosun ben çığlığı basmıştım :rofl::rofl: bişey kırılsa ne olacak yani toplanır filan modundayımdır. Kızım da düşse başını çarpsa ağlamaz kalkıp devam eder. İlerde nasıl oluruz bilmiyorum artık inşallah böyle devam eder ya :rofl:

Tek çocukken bagirmiyosun ikiykende bagirilmiyor ama yaşları küçükse :joy: şimdi büyüdükçe birşeyleri paylasamiyorlar Efe püfe kavga çıkarıyorlar mecbur ayırırken bı cinnet moduna girilmiyo değil​:joy::joy:

Allah sabır versin hepimize :face_with_hand_over_mouth::face_with_hand_over_mouth: