Kızım 16 aylık sayılır. Ben vermiyorum normalde ancak annemler ben yokken bir kaç defa vermişler. Kızdım ama olan olmuş. Şimdi kızım talep ediyor. Kendim bebe bisküvisi yapacağım güzel bir tarifiniz varsa alirim. Benim merak ettiğim normal Petibör verilebilir mi? Ya da sizler veriyor musunuz?
Paketli gıda bircok koruyucu kimyasallar var içinde sadece cocuklar değil biz yetişkinlerinde yememesi lazım. Tabi ki birkac kez yedi diye birsey olmaz ama uzun vadede paketli gıdalar saglıgımızı bozuyor. Bu tarz bisküvilerde şeker oranı da fazla insulin hormonlarını bozabilir en basitinden.. Ayrıca takip ettiğim onkoloji dru cocukluk cagı kanserlerini paketli gıdalar dısarıdan beslenmeye baglıyor yuksek oranda. Mumkun oldugunca yedirmezseniz daha iyi olur alternatif olarak evde bebe bisküvisi yapın Kurabiye yapın
Evet ciddi zararları varmış
Arada veriyorum öyle cok katı sınırlarım yok açıkçası
Paketli gıda olduğu için korkuyorum ama bazen kontrol dışı durumlarim olabiliyor benim de. Ailem bazen inadına yapabiliyor istemediğim şeyleri.
O bütün ailelerde var canım paketli ürünlerden bizlerinde uzak durması için lazım ama malesef olmuyor arada olmasından birşey olmaz eninde sonunda paketli ürün tüketicek ne kadar geç okadar iyi.
Evet malesef ben kendim de hazirliycam ama biliyorum yine ben yokken verecekler..
Valla kendimden başka kimseye güvenmiyorum ben arkami döndüğüm an hepsi ağzına bişey verme derdinde ne desem anlamıyorlar 4 ay 10 günlük diyorum bari 5. Ayı bitsin zar zor tutuyorum herkesi dün firinda kofteli patates yapmistim mutfaha gidip su alana kadar yalatmislar çocuğa ağzı yandı büyük ihtimal biraz acıydı çünkü dedim vermeyin diye ama he deyip geciyolar arkadaşların dediği gibi çok bağımlı olmadığı sürece yanlışlıkla verilen 2 3 taneden bişey olmaz herhalde
Bunu sürekli yaparlar diye çekiniyorum maalesef beni herşeyi kısıtlayan bir anne olarak görüyorlar. Siz yediniz size bişey oldu mu falan diyorlar. Bazen mecbur kalıyorum yanlarında bırakmaya ama gelene kadar soluk soluğa kalıyorum hemen halledeyim de bitsin çabucak gideyim almaya diye. Kendim yapıp kavonozlara doldurup onlara vericem isterse bundan verin diye.
Off nasıl insanlar bunlar ya daha dort aylık bebege sıcak yemek mi vermislerBen olsam ortalığı yıkardım.. musamaha gostermeyin sert tepki verin bence tekrar olmaması icin..
Veren kişi babası çokta fazla tepki veremiyorum sen annesiysen bende babasiyim senin kadar bilmiyor muyum muhabbeti oluyor bu seferde ..yemeğin sıcaklığı yoktu ama salçası baharatı vs ilk yiyecegi şey öyle bişey olmamalı bence
Bebeklere bir yaşına kadar salça baharat yasak ayrıca üç gün kuralı ile besinlerin tadımı tek tek yapılacak alerji var mı yok mu öğrenebilmek için..Bunları soyleyin demekki bilmiyormus herseyi de bilmek zorunda değil zaten.
Bilmediğinden değil sordum heveslendim ötekiler yeyince buda yese diye diyo..şu 6. Ay bı gelseydi onlarda rahat ederdi bende
Valla arkadaşlar bir kere bilgim dışında bir sey vermeye kalktılar, tepkimi çok agir koydum. Su an arada sorarlar vereyim mi diye, kibarca ama keskin bir dille veremeyeceklerini söylerim. Babasi dahil kim olursa olsun tekrarlanirsa bu sefer tepkim kibar da olmaz. Bebeğimin ne yiyecegini, en saglikli nasil pisirecegimi, yok organik mi, alerji yapti mi, kakasinin sekli semali ben takip ediyorum. Kimse duzenimi bozamaz, cok biliyorlarsa kendileri de benim kadar emek versin. Ayrica bizi oyle beslediler de cok sey oldu. 80 sonrasi doğan kuşak, genc yaşta hastaliktan belini dogrultamiyor. Sizde biraz sert olun lütfen. Siz dogurdunuz, siz büyütüyorsunuz. Buyukler saygi bekliyorsa sizin anneliginize saygi duymayi bilecek önce.
Yeterince sert davranıyorum zaten. Kızıma fazla düşkünler istediği birşey olmayıp ağlasa falan hemen bı kötü oluyorlar. Yeterince de bu tarz şeylerden geriliyoruz. Ortayı bulmaya çalışıyorum. Ama dayanamayıp yine verirler diye cekiniyorum. Bana tamam vermicez söz diyorlar ama bir kez verdiler ya benim güvenim sarsıldı belki de vermeyecekler ama ben bu durumdayım. Sadece ben gerçekten aşırıya mi kaçıyorum bana yansıttıklari kadar miyim diye sormak istedim sizlere de verip vermediğinizi. Kendimi bir de sizlere göre değerlendirmek istedim. Zaten alternatif bisiler düşünmüşüm kendim yapicam onlara vericem onu versinler diyorum. Sizce boşvermiş ya da tepkimi koymamış bir çözüm yolu aramamış gibi miyim? Bazı insanlar ayrıca sana bu durumdan hususi gardini bile alıyor kaç tanesi ile savaşıyorum haberiniz bile yok. Daha yeni kardeşim sırf evimde kızım uyuyor ses olacak diye maç izleyememis olmasından dolayı büyük bir kavga çıkardı üzerime yürüdü. Neymiş çok abartıyormuşum iyiki bı çocuğum olmuş bir ana baba bizmisiz. Nerdeyse parcaliyordum kardeşimi o sinirle. Gerektiğinde o tepkinin alasını görüyor herkes hiç merak etmeyin siz.
Sahsiniza değil, konu genelinde yazilanlara hitaben yazılan bir cevaptı. Siz bosvermis yada tepki koymamış bir çözüm yolu aramamis olduğunuzu yada tam tersini yaptiginizi düşünüyorsanız eğer, onemli olan da bu sanırım. Kime ne tepki gösterdiğinizi de gram merak etmiyorum açıkçası. Genel olarak hatir gönül için bebeğini koruyaman varsa o ustune alinabilir ama yazdiklarimi.
Fazla tatlıya alıştırma derim canım,benim oğlum hep tatlı yedi diye şimdi yemek hiç yemiyor,hiç yani düşün.
O yüzden tatli vermeye acele etme,tatliya alisiyor diye tuzlu yemiyor artik sonra
Ne kadar cok kural koyarsan herkes fazlasını yapmaya çalışıyor o yüzden relax ol. Aklı iyice ermeye başladığında daha cok merak edicsk ve sürekli yemek isticek önüne gecemiceksin ben yediriyorum arada cok olmamak şartıyla her tadi bilsin ayırt etsin diye. Bazen dışarıda yedirmek zorunda kalıyorum açıkçası. Çünkü evden her zaman yanıma ek gıda alamıyorum ya vaktim olmuyor ya da malzemem mecbur mamayla duymadığı için veriyorum kek felan ama her zaman değil tabiki
Temiz olduğunu düşündüğüm yiyecekleri bende veriyorum dışarıda ama bu tarz paketli gıdalardaki glikoz bebeklerin erken ergenliğe girişine neden oluyor diye okudum. O glikoz bazı reseptörleri uyariyormus. O yüzden biraz da stres oluyorum bu konuda. Arada bir yemesi aynı etkiyi verir mi bilmiyorum ama görünce hemen istiyor hatta bu gün yolculukta birinde gördü o da ona uzattı kibarca reddettim diye baya bı ağladı. Çok üzüldüm ama ona zararlı olduğunu bildiğim şeyleri bile bile vermek de beni üzüyor. Belki de asırıdır bu halim de ondan biraz da sizleri merak ettim. Arada bir vereyim diyorum kızım fazla istekli davranınca ürküyorum bu sefer sürekli yemek ister diye.
Evet bu mesele de var. Fazla tatlıya düşkün değil ama bunu tattirali annemler bunu talep ediyor birinde falan gördüyse hele. Bisküvilerin tadını beğenmiş.