Evet kızlar bnm kızım 7 ay 9 günlük sadece sıvı şeyler yiyor sebze çorbası meyveli yoğurt kuru meyveli mahallebiler
blend edilmiş ama vs onun dışında ağzına pütürlü bişey gelirse direkt kusuyor yemiyor siz nasıl alıştrıdnz ekmeğe katı gıdalara vs neler verdnz bans bi yardmcı olursanz çok sevinirm nasıl alıştırablrm yaa
Benimki 9.5 aylık halâ alıştıramadım. Bu akşam köfte verdim küçük bir parça o bile boğazında kaldı neredeyse eşim hemen aldı sırtına vurdu. Aklım çıktı valla. O yüzden hem korkuyorum hemde bebeğim pütürlü yemek istemiyor ![]()
Yaa nsıl olacak böyle çiğnemeyi de öğrenmesi lazım
Bilmiyorum valla. Canimi sikan kisim da o
9 aylık bebekler neler yiyor valla görüyorum
Ben ilk ek gıdaya başladığında eline veriyordum sadece püre yedirmedim. 7 aylık olduğundan katı yemeklerde yedirmeye başladım sürekli sıvı vermedim. Öyle Öyle alıştı. Zaten bizimle yediği icin sürekli bizim ağzımızı takip ediyordu nasıl yiyoruz frlan diye. Şimdi 11 aylık 2 dişiyle her seyi ısırıp yiyor
- Çocuğum 5 ay 4 günlük hiç birinde blender kullanmadım hepsine ezerek verdim yutması gelissin diye şimdi ki bebeğimde de aynı ögürüyo bazen ama yiyor yinede alıştırmak istemedim nasıl alisirsa öyle devam eder bence
Kizim 5 ,5 aylikcatala eziyorum oyle veriyom sade yiyemiyor yogurtla karistirip veriyom . Bnce ben bazen yutsun diye salataligin icini fln veriyom kucuk kucuk parçacıklar veriyom. Mesala muzu fln catala ezmiyorum rendeler varya sarimsak rendesi olani aliyorum ve az elma az muz sonra da yogurt ekleeyip cok az eziyor oyle veriyom puturlu oluyir oyle yutuyor gidiyor![]()
![]()
![]()
Benim kızım da 7 ay 21 günlük ben de ilk bir hafta kadar sıvı verip gerisinde hep catalla ezerek verdim ya da kati olarak verdim o sekilde alisti cok sukur