Bebeğinizi sallayarak mı uyutuyorsunuz?

Bi kaç gün sallamayayım popoya pat pat ile uyutayım dedim çok güzel uyudu 4 buçuk aylık ama baştan hep salladım . 3 gün pat pat ile çok güzel uyudu bugün kıvrandı öyle yani iki gündür tekrar sallıyorum

Pes etmemen gerekir ilk iki ay kendi kendine uyudu hep, sonra bilinçlenince uyuyamadı 1 ay kadar salladık sonrasında bu böyle olmaz deyip sallamayı bıraktım beşiğinde kendi kendine uyusun diye mama içerken uyuyakaldı ilk 3 gün sonrasında zorlandı yarım saat kadar sürdü uyuyabilmesi ağlamıyordu ama kıyamadım annem kucakta uyutmaya alıştırdı o da kıyamadı söylene söylene uyumasına şuan kucağımda totosuna pat patla 5 dakika içinde uyuyor sallama yok

Kaç aylık uykusu gelince poposuna pat pat ayakta uyuyor anladıgım kadarıyla

Şuan 5 aylık yok kucağımda poposuna vurarak uyuyor ama bugün öyle uyumak istemedi ben yatağa oturdum dizlerime yatırdım karnını okşadım öyle uyudu gözlerini mutlaka battaniye ile örtürüyorum çok daha rahat uykuya dalıyor

Annem bazen ayağında sallıyor bi ara çok alışmıştı o şekilde uyumaya sonra yatağına yatırınca kendi kendine uyumaya başladı şuan 3,5 aylık yatağında kolay kolay uykuya dalamıyor yatağını sallıyoruz ya da bazen yan yatarak uyumak istiyor yan çevirdiğimiz gibi dalıyor uykuya dönem dönem değişiyor uyuma şekli. 4. Ay uyku gerileme dönemiymiş bakalım neler olucak :smiling_face_with_tear: eskiden de hep kucakta uyurdu, pilates topunda uyuturdum , bir dönem bıraktığımız an uyanırdı sonra o dönemde geçti şuan karışık bir dönem :grinning: babasının kucağında uyuyor bazen, bazen yatağında uyuyor, nadiren annem ayağında sallarsa orda uyuyor

Bende malesef sallıyorum 3 buçuk aylığız uykuya dalamiyor malesef ve uykusu çok kısa uzun süre sallamam gerekiyor

Ben 4. aya kadar sallamadan uyutacağım diye çabalıyodum. Gerçekten güzeldi de pış pışlıyodum ninni söylüyodum alnını başını okşuyodum veya kucağımda bir iki pat pat yapıyodum uyuyakalıyodu. Sonra 4. ay geldi​:joy: ayakta sallamak için yatırdığımızda bile çığlık kıyamet oluyor bu ayı nasıl atlatıyo desteksiz uyutanlar bilmiyorum ama ben elendim. Bundan sonra da uğraşmam sanırım biraz aklı erince yavaş yavaş bırakırım. En azından uyuturken biraz telefonla vakit geçirebiliyorum dinlenebiliyorum

2 Beğeni

Benimki de 5 aylık oldu sallsrken hala çığlık atıyor

1 Beğeni

Ben ayağıma yatırıp sallıyorum, başka seçenek bırakmadığı zamanlar oluyor. ama hafiften bi sallama, ufak titreşim verir gibi. Bazen öyle de uyumadığı oluyor, o zaman da kucağıma alıp yürüyorum öyle uykuya dalıyor.

1 Beğeni

Valla ben hunharca sallıyorum o kadar gazlı ve yerinde durmayan bi bebekki 2 aylık. Kendi kendine yatsın diye neler yaptım neler ama yok olmadı