Bebeğinizin erken kalkması mı geç yatmasını mı seversiniz ;)

6-7 arası uyanıp 8-9 da uyuyan bebeğim . 14. Aydan beri bıraksam 10dan sonra da uyumayacak . Sabah uyku saati 8 8 buçuğa çıktı haliyle 2ye 3 e kadar uyumak istemiyor akşam da 9dan sonrası aşırı yorgun oluyorum . Sanırım yarın 7de uyandıracağimm ..
Sizde durumlar nasıl

Bebeğim 19:30 deyince uyur sabah 6buçuk 7 gibi kalkardı 4.ayından beri. (Gece boyu uyanıp uyumalarını saymıyorum.) Bir dönem geç yatıp geç kalkmaya başladı ve ben yok öyle yağma dedim yine 7de uyandırdım. Hem geç uyuması onun için iyi değil hem de akşam bana uyku öncesi vakit kalsın istiyorum. Şimdi 11 aylık akşam 8 gibi yatıyor sabah 7de uyanıyor.

Ne kadar zorlansam da her zaman erken kalkması daha iyi. Yazın 5’te ayaktaydik. Şimdi 7’ye 7 buçuğa çekildi şükür. Gündüz 2 uyku ile akşam 9 buçukta uyumuş olur. 13 aylık oğlum. Doğduğundan beri uyku düzenine dikkat ettim. Hep olması gereken kadar uyuyup uyanık kaldı.

9 buçuk da yatırıp savah 8-8 buçuk gibi kalkması benim için veli nimetti.. 10. Aydan beri öyleydi. Şuan memleketteyiz haliyle çok kalabalık ortam 11 e 12 ye kadar buluyor uyuması tabi sabah geç kalkıyor ama ben herşeyimi gece yapan biri olarakdan çok zorlanıyorum onu erken uyutup azıycık kendime vakit ayırmam çok güzel birşeymiş :hugs: kısa süreliğine bu şekildeyiz evimize geçince yine kendi düzenimize gireriz inşallah ama onlar için de erken uyuyup erken uyanmak en sağlıklısı

Ayyy bu uyku duzenı oglum sabah 5 bucuk 6 gıbı uyanıyor zaten bebekte MAŞALLAH ezandan önce ayakta ıkısı uyanınca cok zor oluyor babalarıda uyanır telefondan vıdeo ızler son ses sabah bıze güneş dogmadan gün oluyor :smiling_face_with_tear:

Ben bir türlü erken uyutmayı başaramayanlardanım. Sanırım uyku konusunda kızım bana benzemiş, akşam 10 gibi uyur sabah 8-9 gibi uyanır. Akşam daha erken uyuması için çok uğraştım ama ne kadar uğraştıysam uyumadı hatta daha geç uyudu sinirlendiği için ağladı. Erkenden uyusa bile yarım saat sonra uyanıyor ve bir daha da gözünğ kapatmıyor. Ortamını değiştirmiyorum hiç konuşmuyorum uyandığında koluma yatırıp tekrar uyutmaya çalışıyorum ama yok uyumuyor. Artık pes ettim o yüzden 10 da uyutuyorum o zaman uyuyor. Doğumdan beri ara ara denedim bunu gerçekten yeni doğduğunda bile bu şekildeydi hatta daha geç uyurdu. Gece saat 4’lere kadar uğraşırdım

15 aylık kızım dün doktor kontrole gittik sabah en erken 8de uyansın dedi. 10-11 arası güneşe çıkarın öyle imkanınız yoksa balkona çıkarın dedi. Sonra 11-12 en az 1 saat uyusun ve akşam da 5ten sonra ikindi uykuya yatırmayın dedi. Akşam da 8-8:30 uyukuya hazırlayın mesela masal okuyun banyo yapsın ılık suyla sonra pıjamasın giydirin uykuya yatacağını anlasın dedi hep yaparsanız alışkanlık olur bir rutini olur dedi. En geç 10 da uyumuş olsun diye söyledi. Gündüz 10 dakika uyusa geri yatırmayın o uyku ona yeter dedi. Ben de öyle yapacağım inşallah. Artık tek uyku uyuyor kızım 1 saat yetiyor bazen 10 dakika uyuyor geri yatırmıyorum ben de.

Benim bebeğim 5-6 arası uyanıyor o esnada vende zaten uyanmış oluyorum tekrardan 7-8 arası uyuyor ve öğlen saat 12 ye kadar uyumuyor öğlende uyuduğunda kesintisiz 2.5-3 saat uyuyor ve akşam en geç 8 de yatmış oluyor

Benim bebegım de 8 aylık şimdiye kadar aksam en gec 8 de uyumus olur ama sabah alarm gıbı 06.30 da ayakta sonrakı İlk uykusu 8 gıbı 1 saat uyur genel anlamda ayakta kalma süresi maksimum 2 saat

Yok çıkmadı daha.

Keşke erken yatıp hiç uyanmadan geç kalksa :joy:

Her şeye eyvallah da uykusuzluk beni mahvediyor ya :smiling_face_with_tear: ne güzel uyuyormuşum ben önceden :smiling_face_with_tear: off hele gündüz bile uyurdum yorulunca :smiling_face_with_tear: Allah’ımmm az uyusak da çok uyumuş gibi uyandır bizi ya Rabbimm dinlenmiş şekilde uyanalim amiin :palms_up_together:t2:

Maşallah hayranım :grinning_face_with_smiling_eyes: 16 aylik ne tur yatırırım yatiriyim gece hep uyaniyor