Merhaba arkadaşlar sosyal medya kullanıyor musunuz ? Bebeğinizin fotoğraflarını paylaşıyor musunuz?
Ben sosyal medy kullanmıyorum kullansaydim benim fikrim
Hayır paylaşmadım çünkü nazara inanırım ve cok pistir nazar degdi mi
Kendimden ornek veriyim kucuklugumden beri saçlarìm uzun herkrz hayran ve bazilarinin gözu kaliyor ve nazar degdi o günden beridir migrenim baßladì ve hala devam bebeklerde oyle nazar degdi mi kemiklerine agri girermis halamin kizi hep sosyal medya felannsimdi kizin gozleri bozuldu gözlük takiyor
Her gün olmasa da ara ara paylaşıyorum
3.5 aylık bebeğim Yüzü gorunmiycek şekilde sadece story atiyorum ondada sadece akrabalar ve arkadaşlarım görüyor sevmediğim yada görmesini istemediğim birine gizliyorim
Bebeğim 14 aylık toplasan 3-4 defa falan hikaye olarak paylaştım. Süresi dolunca da öne çıkarma falan yapmadım. Bazen eşimle birlikte çekildiğimiz fotoğrafı paylaşırken sanki eksik kalmış gibi hissediyorum
Ben ailemi paylaşmayı hiç sevmiyorm etraf pis nefis kaynıyor sosyal medyam yok ama WhatsAppta bile paylasmam
Çok paylaşmıyorum paylaşırsam da yüzünü kapatıyorum
Sosyal medya kullanmıyorum. Üniversite yıllarımdan sonra pek cazip gelmemeye başladı kapatmıştım. Ama olsa da paylaşmam. Genel olarak hayatımdaki özel şeyleri paylaşmayı sevmiyorum. Yani çok sevdiklerime whatsaptan atıyorum ya da bazen onlar paylaşıyorlar ama belli bir süre yüzünü paylaştırmıyorum bebeğimin. Nazara ve negatif enerjiye inanıyorum şahsen o yüzden haset edecek kişilerden sakınmak isterim bu sevdiğim herşey için geçerli hatta
Deniz arkadaşın yazdığı gibi sosyal medyam yok olsada koymam . Whatsaki duruma bile koymuyorum. Bn zaten hayatımdaki herşeyi paylaşmayı seven biri değilim
Ben paylasiyordum ama nazara mi geliyor ne,hastalandi ilginç hastaliklar buldu korktum bende sildin sosyal medyadan fotolarini
Ben de arada paylaşıyorum (ayda 1) ama peşine hasta oluyo ya da uyumuyo ilginç bi şekilde. ya sürekli göze paylaşmamak lazım en azından şöyle biraz büyüsünler
Ben ilk kez 10 gün önce paylaştım bir yaşına bastığı gün çok şükür bişey olmadı. Öncesindede bi kaç kez yüzünü kapatarak attım. Bende nazara çok inanırım yüzünün çok net olduğu veya kilolu gözüktüğü fotoğrafları atmıyorum. Ben ilk çocuğuma mamasını verirdim yatağına koyardım uyurdu. 5 aylıktı bir yakınımız geldi bu böyle uyayacakmı dedi evet uyur o öyle dedim. En son o gün uyudu çocuğum kendi başına. O günden beri korkarım nazardan.
Asla paylaşmıyorum. WhatsAppdan akrabalar yazıyor bebeğinin fotoğrafını görelim diye. Onlara bile kendimce en kötü çıkmış fotoğrafını atıyorum paylaşmaya ne gerek var çocuğu olan var olmayan var. Çocuğu olup da senin çocuğunla kıyaslayan var. Onların enerjisini üzerime çekmek istemiyorum. Mümkün olduğunca gözden uzak olmak lazım mutlu ve huzurlu olmak için
Ben nazara inanmıyorum. Ne fotografini paylaştığım da ne de olumlu giden hallerini anlattığımda nazar değmedi. Sosyal medyada çocuğumu cok sık paylaşmayı tercih etmiyorum ama nazar korkusundan değil. Internette paylastigimiz her şey silsek bile orada kalıyor. Yetiskin bir birey olduğunda rahatsiz olabilecegi ihtimaline karşı temkinli davranmaya çalışıyorum.