Bebeğinizin sizi örnek aldığını hissettiğiniz bir an oldu mu?

Farklı bir sohbet konusu bugün benden gelsin. İki gün önce bebeğimi oyalamam gereken bir anda eline ortam sıcaklık ölçüm aletini verdim. İlk defa aldığı şeyler ilgisini çeker biraz daha uzun bakar. Sonra farkettim ki tıpkı benim telefon kullandığım gibi tıkır tıkır ekranı parmaklıyor​:grinning_face_with_smiling_eyes: onu telefon zannetmiş. Çocuğuma ekran göstermiyorum derken kara kara düşündüm asıl benim bu ekran bağımlılığı ne olacak diye… bugün akşam da eşimle (belki bilirsiniz) şaşırana beş tokat oynuyorduk. Ben şaşırdım ve eşim de yüzüme kararınca beş kez vurdu. O sırada çocuğun bizi izlediğinin farkında değiliz. Biz oyunu bitirdik ve ben bebeğimi kucağıma aldığım ilk an yüzüme tokat attı. Normalde böyle bir davranışı yoktu. Şaşırıp kaldık öylece. Artık üçüncü bir çift göz tarafından izlendiğimizin daha iyi farkındayız.

Massallah massallah canim vallahi gorduklerini kaydediyolar resmen. Aksam üstü esim buyuk kizimi azcik issirdi oda huylanir ciglik atti ama.bi yandanda guluyo bu seferde bi bakdim.kucukde ciglik atip guluyo ayni ablasi gibi ablasi ciglik attikca oda atiyo bi ara dedim bogazi agriycak :face_with_peeking_eye::rofl:

Benzeri oldu bizde de geçenlerde eşim kızımızın zürafasına vurdu böyle tokat gibi oyun kendince işte. Sonra kızım aldı o da vuruyo zürafaya ondan sonra daha dikkat etmeye başladık

Beni değilde televizyonda film izliyorxum kadın çığlık atınca oda atmaya başladı şaşırdım bianda gülmeye başladım :sweat_smile:

:rofl::rofl: Bizim yaptırmaya çalıştığımiz şeyler oluyor onları yapmıyor bir de bücür :grinning_face_with_smiling_eyes:

Müthiş gözlemciler ya beni çok şaşırtıyor bu kadar hızlı öğrenmeleri.

Genel izleyici kitlesine uygun içerik seçme zamanı gelmiş :grinning_face_with_smiling_eyes:

Kesinlikle canım bencede​:blush:

Bizim yaptirdiklarimizi hic yaparlarmi oooo :rofl:

Annemle babamla telefonda konuşuyoruz oğlum da elini kulagina koyup alo dede alo nene diyor kendi kendine kızıyor telefonda bağırıyor çok tatlı

telefonda görüntülu konuşurken zorla elimden alıp tık tık yapiyo ekrana tarak verdim oynasın diye saçını tarafı bugünde arabayla bak dut dut diye ileri geri surdum ona verince aynısını yaptı yavaş yavaş taklit yetenekleri gelişiyor o beş Tokat olayını yapmayın geleni geçeni tokatlar mazaallah​:joy: 11 ay 10 günlük sizinki ne kadar

Benim kızım da 16 aylık yerde çorap çamaşır ne görse alıp götürüp kirli sepetine atiyor. Ben tabak bardak indirmeye başlayınca hemen gelip alt çekmeceden sofra bezini alıp oturma odasına götürüyor :smiling_face: babası oksurdugu zaman o da aynı şekil yalandan oksurup gülüyor, babasının horlamasina şahit oldu. Şimdi baban nasıl ses cikariyor dediklerinde dudaklarını buzup huuuuuğğğğğ diye ses çıkarıyor​:joy: ben başörtülü oldugumdan bazı orterken o da yazma alıp başına örtmeye çalışıyor

Fazlasiyla mubarek fotokopi makinesi gibi.simdi bide adini ben eymen diyorum oda emennn diye dolaniyo evde kendini cagiriyo.

Çok tatlılar ya hemen kopyalıyorlar :face_with_hand_over_mouth:

Kızım da bulduğu her şey kulağına götürür telefon gibi. Geçen gün klimanın kumandasını kulağına götürmüş, bir eliyle tv ünitesine tutunarak yürüyor bir yandan da sanki telefonla konuşuyormuş gibi karmakarışık kelimeler söylüyordu. Çok güldürdü herkesi :rofl: bir de ıslak mendil bulduğunda onunla her yeri siler, şimdiden temizlik yapmaya başladı. Avcunun içinde harmancık oyununu hep oynatırdım, şimdi o bana aynısını yapıyor parmaklarımı içe katlıyor tek tek. Çoğu şeyi tekrar ediyor aslında düşündüğümde, ve her biri çok mutluluk verici :heart_eyes:

Erken başlamış sizinki​:grinning_face_with_smiling_eyes: Anlıyormuş gibi telefona tıklamaları çok komik oluyor :grinning_face_with_smiling_eyes: bizimki yarın tam 1 yaşını dolduruyor. Dediğiniz gibi vurma itme davranışlarını öğrenirse yandık bıraktırmak çok zor olur. Kayıt cihazı gibi bizi izlediğini öğrendik artık dikkat edicez​:smiling_face:

Maşallah suphanallah​:heart_eyes::heart_eyes: siz tabak çanak çıkarırken elinizdekine atılmak yerine sofra bezinin de gideceğni bilmesi süper :melting_face:

Çok tatlı ya​:grin::sweat_smile: telefon en ilgilerini çekeni galiba :sweat_smile:

Tam bizlik bir konu olmuş :smiling_face:

1. Telefonla konuşmaya çalışma, ekran kaydırma
  2. Seccadeyi görünce üzerine yatma :grin:
  3. Tespih bulunca eline alıp Allah diyerek gezme
  4. Yerde çorap görünce ayağının üstüne koyup giymeye çalışma
  5. Bulaşık makinesinden çatal kaşık boşaltma
  6. Tornavida oyuncağıyla prizi tamir etmeye çalışma ( her gün :grin:) Babasından 1 kere gördü 1 ay önceydi onu bile hatırladı tornavidayi eline alınca.
  7. Kaşıkla karıştırma
  8. Mama sandalyesini silme :grin:
  9. Yer süpürme :grin:
  10. Mopla silme :grin:
  11. Tarakla saçını tarama
  12. Kulak temizleme çöpünü elimden alıp kulağına götürmesi :grin:
  13. Parmağıyla istediği şeyi işaret etmesi
  14. Öksürüğü, hapşırığı taklit etmesi.
  15. Priz açma kapama

Bu aralar bayağı aktifiz​:smiling_face_with_three_hearts:

Oy maşallah her şeyden haberi var​:heart_eyes::grinning_face_with_smiling_eyes: