Bebeğinizin Uyku Düzeni Nasıl?

Bebeğinize uyku rutini oluşturabildiniz mi ?

Uyku eğitimine kaçıncı ayda başladınız ve ilerleme kaydettiniz mi ?

Tired Baby GIF

3 Beğeni

Bir şeyler deniyorum. Gece uykusundan önce biraz kitaplara bakıyoruz, öpüşüp koklaşıyoruz, banyo yapıyoruz sonra nöroloji doktorumuzun verdiği egzersizleri yapıp emişip uyku moduna geçiyoruz. Akşam 20.30 gibi uyuyor. :zzz:

Fakaaaaat bu aralar diş çıkarmaya çalıştığı için ağlama krizleri, sürekli uyanma ve huzursuzluk yakamıza yapışmış vaziyette. :tooth:

3 Beğeni

Gece sabit 12de uyuyordu 11e cekebildik sonunda uykudan önce oynuyoruz kitap okuma faslı falan yapıyoruz biraz boğuşuyoruz uykuya geçiyoruz 11den önce uyursa kesin uyanıyor yarım saate ve geri gec saate kadar uyumuyor gündüz uykumuz düzensiz canı ne zaman isterse o zaman uyuyor

2 Beğeni

Bizimki gece saat 2 de uyuyor normal olarak şükür şükür :pray::smiley:

2 Beğeni

21.00 gibi uyuyor kaç defa uyandığını sorma rutinini kendi kendine oluşturdu

1 Beğeni

Kenarda durayım ben taze anne olacağım :smiling_face:

2 Beğeni

Uyku düzeni yok hastalık diş vs derken her seferinde bütün düzen alt üst oluyo şu sıra 11-12 yi buluyor uyuması gece 500 kere kalkıyor deli saçması dönem 8.ay güncellemesi derken psikolojik olarak da iyi değiliz :person_facepalming::joy:

2 Beğeni

Benim bebeğim fazla uykucu :rofl: sanırım 7.30 gibi uyuyor en gec

2 Beğeni

Ben kızıma hiç uyku eğitime vermedim masallah uykuyu seviyordu şuan iki yaşında tek uyku yapioruz bebekken de sorun yasamadm çok şükür

İlk kızım 5 yaşında ve biz de hiç uyku problemi yaşamadık. Şimdiki kızım 7 aylık olacak, aşırı bir düzensizlik yok ama diş çıkarma dönemine girdik galiba. Düzensizlik başladı gibi

1 Beğeni

Ah cesur paşa ah :joy:

1 Beğeni

İlk 3 ay mümkün olmadı bir düzenden bahsetmek, zaten çok da üzerinde duracak mantıklı düşünebilen bir kafada değildim o sıralarda. Sadece akşam uykusuna rutin oluşturmaya dikkat ettim. Akşam 6 da banyo, masaj, biraz oyun sonra memede uyku şeklinde ilerledim. İlk zamanlar 3 gündüz uykusu yapıyordu. Şuan ikiye düşürdü, fazlasını uyutmaya çalışmak ikimizi de yıpratmaya başlamıştı artık. Düzen tam olarak şu şekilde şuan; sabah 6.30 -7. 30 arası uyanış, 10.30-11 arası ilk uyku bazen 45 dk bazen 1.30 saat süren. Akşam üzeri 15.00-16.00 arası ikinci uyku ( daha çok şekerleme diyebiliriz) ve akşamda 19.00 banyo, biraz oynaşmalar sonra memede gece uykusuna geçiş. Geceleri bazen sık, bazen hiç uyanmıyor. Gündüz harcadığı efora göre değişiyor. Anladım ki bebeğim gündüz uykusunu seven bir bebek değil. Ve şu bahsi geçen tablolar farazi bir şeyler düşündürse de bebeğiniz yardıöcı olacak size. Onu gözlemleyerek bir rutin oluşturmak en mantıklısı bana kalırsa. Biz de bu şekilde çalıştı en azından :heart: Bu arada şuan 9 buçuk aylık kendisi :smiling_face_with_tear:

1 Beğeni

He bu arada eklemek isterim ki, bozmaya çalıştı bu düzeni gündüz uykularında müsaade ettim ama akşam olduğunda uykuya geçişi 2 saat sürse bile o loş ışıklı odadan çıkarmadım. Sabrım tüm günün yorgunluğuyla dolduğunda eşimi çağırdım odaya ben çıktım biraz nefes almaya ihtiyaç hissetim çünkü. Biraz sonra tekrar gelip kaldığım yerden devam ettim. Ama asla madem uyumuyorsun hadi bakalım o zaman salona gel oynayalım demedim. İki defa başka evlerde kalmamız gerekti yerini yadırgayıp çığlık çığlığa ağladı ben de stres oldum zaten böyle olunca. Sadece o iki akşam çıktık uyuyacağımız odadan.

1 Beğeni

Bu süreç çok zor 3 saat boyunca loş odada pış pış yaptığımı bilirim sonra eeh dedik ve ışıklı ortama geçtik çok yıpranmış hissediyorum

1 Beğeni

Ben maksimum 1 saat uğraşıyorum. Uyumadıysa salona geçip biraz kitaplara bakıyoruz. Yarım saat sonra tekrar deniyorum. Genellikle o zaman uyuyor. Ama inatlaşırsam vay halimize.

1 Beğeni

Bizde inatlaşınca 3 cü dünya savaşı çıkıyor evde sanki :smiling_face_with_tear:

3 Beğeni

Yaaaa hhh sevane harikasın :joy:

1 Beğeni

Merhaba canm şuanda nasıl bebeğinin uykıları