Muhammed efe
Sürekli ağlıyorgece sık kalkmalar başladı ek gıdayı reddediyor müzik dinlemeyi oynamayı çok seviyor özelikle ablalarıyla dönme sürünme yok destekli oturuyo üç dişi çıktı
3 ay 12 günlük
5kg 700 Gr
Boyda en son 60 cm di
Bol tükürük ve salya
Bir kaç gündür çığlık atmayı öğrendik, eliyle yüzümüzü tanımaya çalışıyor, parmaklarını izliyor şaşı şaşı yüksek yastığın üzerinde , pusette falan kafasını kaldırmaya çalışıyor ve sürekli elleri ayakları Kımıl kımıl bisiklet surer gibi
ortalığa gülücük saçıyor maşallah.
Merhaba Bebeğiniz kaç aylık, kaç kilo ? Dönme emekleme yok demişsiniz. Benim bebeğimde de yok o yüzden size sormak istedim.
Mrb çabalıyor ama sağa ve sola dönüyor sadece yüz üstü yada sırt üstü donmedi 7 ay 16 günlük bugun
Elisa 9 ay 18 günlük
Boyu 74 cm
Kilosu 9400
Dişimiz henüz 2 tane
Baba dede mama gaga annii nene kelimler var
Emekliyor sürünüyor
Koltuklardan tutup ayağa kalkıyor
Oyun oynamayı çok seviyor herkes benle ilgilensin diyor. Ağzı çok laf yapıyor sinirli bir kız
Babasına ve anneannesine aşık bir kız onlardan bana gelmiyor
Alkış yapıyor bol bol ha bide kafa sallıyor
Anne sütü günde 2 kez alıyor mama yiyor artı ek gıda alıyor
Aklıma gelenler bunlar
Durumumuz aynı. 8 ay 17 günlük bebeğim de. Sağ sol dönme var. Sırt üstü yüz üstü yok.
Emeklemede yok demi yüz üstü durmak dan nefret ediyor bizimki galiba ondan time time da yaptırmadı digru düzgün haftaya doktor kontrolünde bı soracagim bakalim
Emekleme de yok. Tummy time günde 3-4 dk 5 set seklinde yaptırıyorum. O da sevdiği dikkatini çeken oyuncaklarıyla yapıyor anca. Sonra mizirdanmaya başlıyor.
Allah yardımcımız olsun çok zor çocuk büyütmek uykuzum
7 ay 10 günlük benimkide boy 67.5 kilo 7600 10 gün önce ..hiç dış yok ..gel gel yapiyo arada baba dada diyo bazen anneye benzer bişey diyo tam emin değilim benimkide sizinkiyle aynı sade 2 3 kere döndü yüzüstü sırtüstü bidaha yok..emekleme yok desteksiz oturtmaya çalışıyorum bu ara 10 saniye falan oturuyo ek gıdayı seviyo sadece anne sütü ve ek gıda aliyo tummy time bizimkide nefret ediyo" habis " anlattıkça benimki hiç bişey yapmiyo ben neyi yanlış yapiyorm acaba diye düşünüyorum
Bizimki de 9 ay 2 günlük oldu 77cm
10.4 kg , altta iki minik dişi var , baba ve mama diyor hunharca emekliyor koltuklardan tutunup kalkıyor prizlere parmak sokmaya çalışıp çekmecelere parmağını sıkıştırıyor ha bide yerden ne bulursa eliyle alıp yiyordu artık eliyle uğraşmıyor tavuk gibi direk yalayarak almaya çalışıyor
8 ay 18 günlük
74 cm
10 kilo
Dönmesini dört gözle beklerken bugün ilk kez sırt üstü yatarken yüz üstüne döndü
Emekleme yok.
Ma-ma-ma, ga-ga-ga hecelerini söylüyor.
Son iki üç gündür bir enerji bir hareketlilik geldi. Uyumadan önce öyle enerji doluyor ki bol boğuşmalı, yuvarlanmali, kahhakali oyunlar oynuyoruz
Hergün düzenli kitap okuma saatimiz var. Ve kitap dinlemeyi çok seviyor. Ben kitap okurken oğlum da mırıldanarak sesler çıkarmaya çalışıyor.
Ek gıda çok şükür ki çok güzel ilerliyor. Ne versem yiyor. Kilo alımı fazla olmasın diye ek gıdayı kontrollü veriyoruz.
Alkış yapmayı öğrendi. Biz öğretmeden çirkin olmayı öğrendi. Gel gel yapıyor.
Diş yok ama elini sürekli agzina götürmesi ve sürekli ağız suyu akması dişin geleceği sinyallerini veriyor.
Beninkinin üç diş çıktı bı tane daha patlagacak heralde sabah kadar zırt birt uyanıyor emzikle uyuttuyorum ikide birde kalkıyor yanimda yatiryorum emzikle geri dalıyor bide bu ara bana çok düştü odadan çıkınca agliyor
Birde yedi ve sekiz aylık bebek anneleri bebeklerinizin uyku düzeni nasıl gündüz kaç defa uyuyor ve uyku aralıkları nedir bizim bugün sadece iki defa yatırdım normaalde üç uyurdu üç dört gündür uyku duzeni bozuldu da ikiyemi dusecekki 7 ay 18 günlüğüz
Normalde 2 3 saatte bir uyuyor mutlaka yanına yatarsam ayakta sallarsam yada kucagimdaysa 2 saat falan uyuyor ama uyuyunca bırakırsam 10 dk anca uyuyo çünkü evde sürekli kavga eden 2 abisi var uyuyamiyor belli olmuyor yani kaç kere uyuduğu
Aynen evde çocuk olimca pyle benimkiler de anneme yolladım dün evde durduramıyor annemgilom ev müstakil
Benim annem biraz değişik sen gelmiyorsan gönderme çocukları ben bakamam diyo o yüzden göndermek istemiyorm oraya gittiğimde 3 çocuk artı annemin evinin işi oluyor kendi evimde hiç yoksa çocuğumun yanına yatıp uyuyabiliyorum orda çocuğu bı emzirmeden emzirmeye veriyolar herkes yüksek sesle kunusuyo çocuk korkuyo sonra bizi istemiyo sevmiyo bu deyip bide tripleniyolar hiç onları çekecek gücüm yok maalesef
Benim bebeğim 4 ay- 7 ay arasında gündüz üç uyku yapıyordu ve gece uykusuna 19:30-20:00 gibi yatıyordu. Gece de sadece emmek için uyanıyordu. 7aylık olunca birşey oldu uykusu gelse bile uykuya dalamıyor. Gündüz artık iki uyku yaptığı halde gece saat başı uyanıyor. Dişi de çıkmadı henüz, belki onun etkisi vardır ama düzen müzen yalan oldu.
İşin zor cnm ya benim annem.kendisi çağrıyı kalsınlar diye bazen gidiyorlar
Aynen benimode hastalandı sorma böyle oldu üç dört gündür sürekli ağlıyor uykusu da on dişleri şişmiş simdide