Bebek ay güncellemeleriniz neler kızlar?

Mutlu yşları olsun kutladınız mı doğumgününü :slight_smile:

12aylık

10kilo 250 gram

Boy75 santim

Desteksiz bir dakika falan ayakta duruyor ve ilk 6 adımını attı ek gıda reddi yaşıyoruz bu aralar 3 gündür gündüz tek uykuya geçiş yaptık günde iki defa inek sütü veriyorum ve formül mamayla devam ediyoruz çok azıyor bu aralar karıştırmadık dolap bırakmıyor ama olsun canı sağolsun ev temiz olur toplanır ama kızım birdaha bebek olamicak ve ben bu günleri birdaha göremicem

1 Beğeni

Ewet

2 Beğeni

Yaaa çok güzelll :heart_eyes:

1 Beğeni

Tesekkr ederiz​:heart:

Doğum bilgileri burada :face_with_hand_over_mouth:

Şu an 1 yaşında 7,5 kilo 72 cm. Henüz tamamen bağımsız olarak yürümeye başlamadı ama tutunmadan 4 5 adım atıyor. Baba, dede, gel gel, haydi, mama, meme, hoppa, anne kelimelerini söylüyor. Alkış, ce ee, bay bay yapıyor. Arabalar nasıl ses çıkarır dediğimizde vın vınn gibi bir ses çıkarıyor her seferinde. Cıss diyor, cici yapıyor. İştahsız ama neşeli bir bıdık :face_with_hand_over_mouth:

1 Beğeni

Asil bugün 21 aylık oldu.
Boyu 83 cm kilosu 11.500 kg.
16 dişi var.
Çok yaramaz koltuk tepelerinde geziyor, kitaplığın alt rafına basıp tırmanmaya çalışıyor, çekmeceleri artık karıştırmak yerine basamak olarak kullanıp tezgaha çıkmaya çalışıyor.
Kahve yapalım mı deyince minderini alıp geliyor tezgahta oturup bana yardım ediyor kahve pişmeden makinenin içinden almaya çalışıyor izin vermeyince sinirleniyor.
3 kelimeli cümle kuruyor.
Benim yanında olmadığım zamanlarda ne olduğunu bana anlatmaya çalışıyor.
Müzik dinlemeye bayılıyor. Müziksiz yolculuk yapmaz illa ki müzik olacak.
Milli sporumuz iş makinesi izlemeyi çok seviyor.
Gündüz tek uyku yapıyor.
İştahsız yemek yemeyi hiç sevmiyor
Artık söylediklerimi ve yüz ifademi çok iyi anlıyor.
Söyleyeceklerim bu kadar :smiling_face:

2 Beğeni

Bilge 3 ay 13 günlük
7 kilo
60 cm
Ellerini keşif etmeye başladı
Kahkaha atıyor
Sosyal gülümsemeler gittikçe sıklaşıyor
Başını uzun süre dik tutabiliyor
Bir şeye dikkatlice bakıyor
Gece gündüz kavramını öğrendi

Aren Deniz 8 ay 10 gunluk

76 cm 9.5 kilo 4 tane dişi çıktı emekliyor :blush:

Elisa​:heart_with_ribbon:

14 aylık

10,500 kilo

Boy 78

6 tane diş:face_holding_back_tears:

Çok yaramaz

Ve yürümüyor halaaa emeklemeye devam elinden tutup heryere götürüyorum geziyor elini bırakınca oturuyor çıldırmalık :smiling_face_with_tear::grinning_face_with_smiling_eyes:

1 Beğeni

Talham​:heart:

1 yaşında yemek yemez sutkolik bebeğim

Anne baba nene dede alo baba gel nene gitti daha çok şey ha bide teyze

Bir yaşına girdiği günün ertesi yürümeye başladı seri yurumuyor ama çabalıyor

Sekiz tane dışı var

Gel desem gelir yapma desem işine gelirse yapmaz

Çok ama bakın çok yaramaz ona asla kıyamam kimsenin bagirmasina izin vermem ama az kaldı delircegim ama çok seviyorum yaşama sebebim aydınlığım

1 Beğeni

Birce Naz :bouquet:

11ay 20 günlük.
9 aylik kontrolünde boyu ve kg; 73 cm 9 kg’du.

4 dişi var.

Çok aktif bir bebek.

Baba,dede,gel,arada bir teyze der gibi ,işine gelince anne diyor..

Hırçınlıgı ön planda.
Evde sağlam birsey bırakır mı bir düşünmek gerek.

Kitapları seviyor en cok da peluş köpeğini .Her gece ona sarılarak uyuyor.

Oynak bir kiz ,müzikleri sever .

Desteksiz yürüyor.

Ceee ,araba ,tavşan,köpeği çok iyi biliyor. Saçını taramayi öğrendi. Bazen yüzünü tarasada cogunlukla saci tariyor​:joy::see_no_evil_monkey:

He bide mamayi öğrendi karnin acmi deyince mama doyir ağzını oynatıyor. Alkışı ,cicik demeyi,bay bay yapmayı çoktan öğrendi.
Arada babasını öpüyor bazen ısırıyor :joy:

Isırmak demişken babası ile benim kollarımı maf etti . Cok keskin dişi var . .

Aslan deyince agizini kocaman aciyir.
Dun de ink sesi çıkarıyordu :joy:

Banyo yapmayı çok seviyor. Koşarak kendi gidiyor.Elbise giydirmek ölüm​:scream:

Geceleri sık sık kalkiyor uyku düzeni 1 hafta iyi ise 2 hafta kotu .diş galiba .

Tokalara bir garazi var hiç taktirmiyor. Oysa çok sevimli oluyor. .:blush::smiling_face_with_three_hearts:

Sicagi sevmiyor . Ustunu o aciy ben örtüyor.

Ek gida ile beraber mamaya devam ediyorum.
Bazen benim sözümü dinliyor.
Ben lavaboya gidecegim zaman onu kapının yanina koyuyorum beni bekle diyorum ben çıkana kadar bekliyor ..Ben de alkış yapiyorum. Bazen de yaramazlık peşinde oluyor. :joy:kiskanc mi cimri mi bilemedim ama var birseyler :joy:istekleri hiç bitmiyor parmak havada geziyor. Birseyleri gösteriyor.

ay kizim benim :heart:Bazen beni çıldırtıyor ama coook seviyorum iyiki benim kızım olmuş. :blush::smiling_face_with_three_hearts::smiling_face_with_three_hearts::smiling_face_with_three_hearts::smiling_face_with_three_hearts::smiling_face_with_three_hearts::bouquet::heart::heart::bouquet::bouquet::heart::bouquet::heart::bouquet::heart:

2 Beğeni

benim küçüğün adı da Talha :smiling_face_with_three_hearts::smiling_face_with_three_hearts: Allah bağışlasın beni genelde abileri delirtiyo talhamin ağzı var dili yok resmen​:smiling_face_with_three_hearts::smiling_face_with_three_hearts:

Benim oğlan tek bebegim var ama düz duvara tırmanacak artık Allah çocuklarınızı size bağışlasın inşallah

1 Beğeni

benim 3 oğlum var 11 8 yaşında ve 11 aylık valla hergun evin içinden geçiyorlar kapı çalsa savaş çıkmış sanırlar düz duvar yanında masum kalır yanı:joy: rabbim hepimizin yavrusuna sağlık sıhhat versin :blossom:

Amin inşallah :smiling_face_with_three_hearts::smiling_face_with_three_hearts:

1 Beğeni

Mrb süt kolik demissiniz ek gıda yemiyormu benimki de öylede anne sütü alıyor sadece çok az tadım yapıyor

1 Beğeni

Kutay’ım aşkım;

5 ay 2 günlük . Yatarken kafasını kaldırmaya çalışıp oturmak istiyor. Ellerimden tutup ben çok güç vermeden kalkıp oturuyor. Destekli oturmaya bu ay başladık. Tadımlara başladık. Yoğurt denedik önce. Pek sevmiş gibi görünmüyor.

Diş çıkarcak sanırım çok ağrısı ağız akması var. Sürekli eli ağzında . Damaklarda beyazlama var bu ay çıkarabiliriz.

Bacak atıp yana dönmeye çalışıyor popodan destekle yüz üstüne dönüyor. Aynada kendine bakınca kahkaha atıyor.

Sabahları uyanınca kendi kendine bişeyler mırıldanıyor sohbet ediyoruz:) her sabah yüzümü okşayıp gülüp bişeyler mırıldanıyor.

Uykularımız çok şükür doğduğundan beri düzenli.

Babaannesine hariç herkese güler , kendine aşık eder. Birtek babaannede ağlıyor (valla ben bişey demedim :slight_smile:)

Dişten dolayı biraz iştahsızız hala 150 ml içiyoruz 180e geçemedik .

Seni çok seviyorum bebeğim. Hergün büyüdüğüne şahit olmak çoooook güzel. O gül yüzün hep gülsün .

1 Beğeni

Zorla bı kaşık ikincide birakiuor yemek sevmiyor yani meraki yok sevmiyor sadece süt kilosu da iyi olunca doktor bakmıyor

1 Beğeni