Bebek ay güncellemeleriniz neler kızlar?

6 ay 19 günlük

72 cm , 8.500 gram

Acılar çekildi, salyalar akıtıldı ama hala dişimiz çıkmadı. Dönebiliyoruz, bazen kazayla başarmış olsa da sırtüstüne geri dönüyor. Ek gıdaya geçtik brokoliden nefret ediyor. Avokado ve yumurta sarısına bayılıyor. Banyo yapma aşığı.

Uyku gerilemesi yaşıyoruz. Bu ara asabiyetimiz ortaya çıkıyor. Ama çabuk sönüyor :grinning_face_with_smiling_eyes: yürüteç kullanıyoruz günde toplam 15 dk. Mama sandalyesine oturabiliyoruz. Desteksiz oturmaya başladık yavaş yavaş. Kendi kendine oyun oynayabiliyor , oyalıyor kendini. En çok kitaplarla oynuyor daha doğrusu yumrukluyor diyelim. Hee evet bu ara herşeyi yumrukluyor.

Arada sinirlenince bi çığlık atıyor ben şaşırınca gülüyor :grinning_face_with_smiling_eyes::grinning_face_with_smiling_eyes: güzel gidiyor herşey

1 Like

Benim bebek için bura bişey yazmak erken ama yazayım

2 ay 10 günlük

57 cm 6kilo 300grm

Agu gugu sesler çıkarıyor annesini tanıyor beşikten alırken gülüyor heycan yapıyor seslere tepki yapmaya başlıyor

2 Likes

Hadi ya akranları çok yok ayda bi kez buluşma şansımız oluyo eltime götürüp. Bebeğimi oğlunu görünce adapte oluyo güzel gidiyo ama bazen olmayı gidemiyorum

Efnan hanım 4ay 12gunlük 7kilo boyu 68cm yüz üstü yatırıp dönmesi için çabalıyorum pek istekli değil arada bir dönüyor oturmak istiyor artık sofraya yavaş yavaş atılıyor çok gazlı sürekli emerek ikinmak istiyor sesini keşfettiginden beri cingan gibi bağırıyor​:joy:

1 Like

Canım bebeğim 6 ay 6 gün

8250 KGS 67 cm

İki haftadır ek gıdaya başladık,güzel gidiyoruz denemelerde

Çok hareketli, hala kucak çok istiyor , yanından ayrilmayin hep benimle olun diyor

Desteksiz 10 sn oturuyor , yatirdigimda kalkmaya çalışıyor . Ayaklarını ağzına götürmeye calisiyor yetistiremiyor

Bugün 6.ay asimizi olduk , huzuru yok teyzeleri

1 Like

Bugün tam 14 aylık ve benim her şeyi geç yapan bebeğimin hâlâ 2 dişi var​:grinning_face_with_smiling_eyes: 2 ay önce 80cm 11kgdı şuan bilmiyorum. maalesef hâlâ konuşmuyor, bazen mama baba diyor sadece. Yürüyor.

Uzun zamandır, alkış, bay bay yapıyor. Öpücük atıyor, tıp​:shushing_face: yapıyor, göz kırpıyor, çirkin ol deyince yüzünü buruşturuyor, amin dediğim zaman dua eder gibi ellerini kaldırıp yüzüne sürüyor. Ağzın nerde burnun nerde gibi sorular sorduğumda tek tek uzuvlarını gösteriyor. Şarkı söylerken yaptığımız dans hareketlerini artık kendisi yapıyor(örn; sar makarayı…) saçını tara, etrafında dön, zıpzıp zıpla, bana mama yedir gibi şeyler söylediğimde yapıyor. Sarı, kırmızı, mavi renklerini biliyor parmağıyla gösteriyor. Hayvanları tanıyor. Hikaye kitaplarını ezberlemiş, sayfalarını çevirdiğimde ona okuduğum şeyleri hareketleri ile anlatmaya çalışıyor. Kutuların içini doldur boşalt yapmayı, dolapları açıp içini boşaltıp tekrar tıkıştirmayi, nesneleri üst üste koyarak kule yapmayı ve dans etmeyi müziği çok seviyor. Sanırım konuşamadığı için sık sık sinirleniyor. Birşeyi yapamadığında fırlatıp atıyor vuruyor. Dikkatimizi çekmek istediğinde hayır dediğimiz şeyleri gözümüzün içine bakarak yapıyor.

5 Likes

Oyyy ateş ediyor her bakımdan maaşallah maaşallah :grin::grin:

1 Like

16 aylık olmaya son 1 hafta…

Bambaşka olaylar…

Önce iştah artışı sonra yeni diş sancılarıyla yemek reddi…

Kendi kaşık çatalıyla yemek yemesi…

İstemediği şeylere “hayır” deyip parmak sallaması…:grin:

Tam bir meyve canavarına dönüşmesi…

Yemek ya da su istediği zaman elimden tutup mutfağa götürmesi :heart_hands:t2:

Her şeyi anlaması müthiş olay… İstediğim her şeyi yapmaya başladı yicemmm.

Bütün kitapları ezberlemesi… Hayvan sesleri taklidi ( gece uykuda bile devam :grin: )

Kıyafet seçimine çok erken başladık :roll_eyes:

Vee çok taze ama 2 gündür gündüz uykusu bire düştü diyebilirim… :woman_dancing:t2:

3 Likes

Maşallah :heart_eyes::heart_eyes: ben de dört gözle bekliyorum hayvan seslerini çıkarmasını ve kelimelerini​:face_holding_back_tears::smiling_face_with_tear:

1 Like

hayvan seslerini nasıl ogrettiniz ALİ babanın çiftliğini söylüyorum sürekli ama hala taklit etmiyo..diğerlerine nasıl ogrettim unuttum diğer iki çocuk bende silindi nedense :weary_face: bunu sil baştan yaşıyorum ..mesela yürümeye nasıl teşvik etmiştim konuşmayı nasıl ogretmistim tek başına uyumaya ne zaman başlatmıştm vs vs

1 Like

Çok uzun zamandır hayvanlı kitapları seslendiriyorum. Yani 16 aylık şu an 4.aydan beri hayvanlari gösterip sesini taklit ediyordum öyle diyeyim. 8.9.aylarda sesli kitaplara geçtim. Hayvan seslerini çıkaran oyuncak telefonu var ona kendi basarak oynamaya devam etti 1 yaşına yakın havlamaya möölemeye başlamıştı :grin: Sonra gerçek at, inek, köpek, videoları açtım. Zaten evimizde 2 kedimiz var alışkın. Şimdi kendi kitabını kendi açar kendi gösteriyor. Hayvan oyuncaklar alıyorum şimdilerde aslan aldık sürekli kükrüyor yemek filan yediriyoruz ona da :grin: Keçemino almıştım 1 ay önce de onu da çok sevdi kapı arkasına astık hayvanların ismini söyleyince çekip alıyor artık. Bazı hayvanları sevmiyor dokunmak bile istemiyor ama :grin:

6 Likes

21 aylık

Boy 85 cm

Kilo 11.8

Diş 14

Hala emiyor ve bu ara yemek reddi fazla

Günde bir çişini lazımlığa yapıyor kreşte

Bana aşır düşkün

1den 10a kadar sayı - vücudundaki partları ve renkleri sayıyor 2 dilde

Kelime sayısı 200+ (hayvan sesleri dahil)

2 kelimelik sadece 3 cümle

Ve herşeye no

Sınır da koymaya başladı izinsiz öpemiyoruz sarılamıyoruz ya da giydiremiyoruz

4 Likes

Telefonun linki falan var mı acaba

Ben ebebekten almıştım sanırım daha uygundu https://app.hb.biz/e2JWMkfjXFve

1 Like

Ben de sipariş verdim heyecanla bekliyorum inşallah sever :grinning_face_with_smiling_eyes:

1 Like

14 aylık olmasına 1 hafta kaldı.

1 yas kontrolünde
Boy 78cm ,Kılo 9.5

MAŞALLAH aşırı haraketli bir bebek.Uykular çok duzensiz, gece emmesi hiç bitmez .Emzik kulanmiyor. Yeni yeni saçlarını bağlatırıyor.

Gııı ,baba,dede,anne,at,hop ,bunları soyluyor. .

Kopek sesı cıkartıyor , alkış yapıyor,cırkın oluyor ,aslan oluyor tabi işine gelirse :joy:kendi bezını kendı atıyor. Kitaplardaki bir kac hayvani biliyor. Taklit becerisi guzel. A ram zam zamı yapabiliyor. Kendı kendıne cekişiyor . Bazadan inemeyi ogrendı. Sarkıları sevıyor oynuyor. Kapının yanına gıdıp bıze bay bay yapıyor. Oyuncaklarının adını bılıyor ben ıstedıgımde verıyor.

Banyo yapmayı cok sevıyor. Banyo yapacagı zaman cok guzel soz dinler.

Gezmeyi çok seviyor

4 Likes

Bebegim erkek

11.ay 2 haftalık olduk

Boy 73 kilo 9300 g

Baba meme gel diyor

Alkış yapìyor dans edmeyi ve müsik dinlemek ve kitap okumam vok hoşuna godiyor bazen oda okuxor hatta minik bi Video eklerim olursa

4 dişi cikti 1 aydır hiç uyumuyor dişlerini den dolayi cok huysuz ve mız mız gece saat başı uyanıyor sabah 5te uyaniyor ve bi daha uyumuyor

Emekliyor ve her yere tırmaniyor mutfak dolapları karıştırmayı vok seviyor

Her gün güzel seylerle gözlerimizi aciyoruz :hugs::heart:

1 Like

1 yıl 3 aylık

Boy 80

Kilo 13.500

İki kelime az da olsa söylüyor anne süt anne meme anne ver yiğit elif(eli)anne baba dede nene meme ac bide dün gece iki yanağımdan öptü

Yürüyor kosabiliuor sadece yerde biseyi gözüne kestirmese tabi :grin: