Acılar çekildi, salyalar akıtıldı ama hala dişimiz çıkmadı. Dönebiliyoruz, bazen kazayla başarmış olsa da sırtüstüne geri dönüyor. Ek gıdaya geçtik brokoliden nefret ediyor. Avokado ve yumurta sarısına bayılıyor. Banyo yapma aşığı.
Uyku gerilemesi yaşıyoruz. Bu ara asabiyetimiz ortaya çıkıyor. Ama çabuk sönüyor yürüteç kullanıyoruz günde toplam 15 dk. Mama sandalyesine oturabiliyoruz. Desteksiz oturmaya başladık yavaş yavaş. Kendi kendine oyun oynayabiliyor , oyalıyor kendini. En çok kitaplarla oynuyor daha doğrusu yumrukluyor diyelim. Hee evet bu ara herşeyi yumrukluyor.
Arada sinirlenince bi çığlık atıyor ben şaşırınca gülüyor güzel gidiyor herşey
Hadi ya akranları çok yok ayda bi kez buluşma şansımız oluyo eltime götürüp. Bebeğimi oğlunu görünce adapte oluyo güzel gidiyo ama bazen olmayı gidemiyorum
Efnan hanım 4ay 12gunlük 7kilo boyu 68cm yüz üstü yatırıp dönmesi için çabalıyorum pek istekli değil arada bir dönüyor oturmak istiyor artık sofraya yavaş yavaş atılıyor çok gazlı sürekli emerek ikinmak istiyor sesini keşfettiginden beri cingan gibi bağırıyor
Bugün tam 14 aylık ve benim her şeyi geç yapan bebeğimin hâlâ 2 dişi var 2 ay önce 80cm 11kgdı şuan bilmiyorum. maalesef hâlâ konuşmuyor, bazen mama baba diyor sadece. Yürüyor.
Uzun zamandır, alkış, bay bay yapıyor. Öpücük atıyor, tıp yapıyor, göz kırpıyor, çirkin ol deyince yüzünü buruşturuyor, amin dediğim zaman dua eder gibi ellerini kaldırıp yüzüne sürüyor. Ağzın nerde burnun nerde gibi sorular sorduğumda tek tek uzuvlarını gösteriyor. Şarkı söylerken yaptığımız dans hareketlerini artık kendisi yapıyor(örn; sar makarayı…) saçını tara, etrafında dön, zıpzıp zıpla, bana mama yedir gibi şeyler söylediğimde yapıyor. Sarı, kırmızı, mavi renklerini biliyor parmağıyla gösteriyor. Hayvanları tanıyor. Hikaye kitaplarını ezberlemiş, sayfalarını çevirdiğimde ona okuduğum şeyleri hareketleri ile anlatmaya çalışıyor. Kutuların içini doldur boşalt yapmayı, dolapları açıp içini boşaltıp tekrar tıkıştirmayi, nesneleri üst üste koyarak kule yapmayı ve dans etmeyi müziği çok seviyor. Sanırım konuşamadığı için sık sık sinirleniyor. Birşeyi yapamadığında fırlatıp atıyor vuruyor. Dikkatimizi çekmek istediğinde hayır dediğimiz şeyleri gözümüzün içine bakarak yapıyor.
hayvan seslerini nasıl ogrettiniz ALİ babanın çiftliğini söylüyorum sürekli ama hala taklit etmiyo..diğerlerine nasıl ogrettim unuttum diğer iki çocuk bende silindi nedense bunu sil baştan yaşıyorum ..mesela yürümeye nasıl teşvik etmiştim konuşmayı nasıl ogretmistim tek başına uyumaya ne zaman başlatmıştm vs vs
Çok uzun zamandır hayvanlı kitapları seslendiriyorum. Yani 16 aylık şu an 4.aydan beri hayvanlari gösterip sesini taklit ediyordum öyle diyeyim. 8.9.aylarda sesli kitaplara geçtim. Hayvan seslerini çıkaran oyuncak telefonu var ona kendi basarak oynamaya devam etti 1 yaşına yakın havlamaya möölemeye başlamıştı Sonra gerçek at, inek, köpek, videoları açtım. Zaten evimizde 2 kedimiz var alışkın. Şimdi kendi kitabını kendi açar kendi gösteriyor. Hayvan oyuncaklar alıyorum şimdilerde aslan aldık sürekli kükrüyor yemek filan yediriyoruz ona da Keçemino almıştım 1 ay önce de onu da çok sevdi kapı arkasına astık hayvanların ismini söyleyince çekip alıyor artık. Bazı hayvanları sevmiyor dokunmak bile istemiyor ama