Çok teşekkür ederim yolları hep çiçekli bahçelere çıksın inşallah ![]()
Oyun grupları var kendi ayindaki bebeklerle vakit geçiriyor bizde yanında olabiliyoruz, bu ayı da atlatalim bende götürmeyi düşünüyorum, bizimde çevremizde hiç bebek yok.Kelimesi var mesela ama daha iyi olabilir düşüncesiyle götüreceğim faydası olur zararı olmaz…E bebekte minik ilk kitaplarim serisi var, tam elinin boyutunda mesela onlardan alabilirsiniz. Hem sorun kitaptaki isimleri hem söyleyin ne oldugunu, mesela bizimki parmağını üstüne koyup buuu diyor direk, biz söylüyoruz sonra ona soruyoruz bu ne diye kendi birşeyler söylemeye çabalıyor.Suan yürümeye ağırlık vermiş olabilir birde kelimeleri geri plana atıyor olabilir ya da diş cikariyorsa diş çok etkiliyor gerçekten, yani şuan önceliği başka birşey olabilir bu kelimeleri unuttuğu ya da söylemek istemiyor anlamına gelmez sadece beyin şuan başka birşeyle meşgul
Anladım, çok teşekkür ederim
40gunluk olduğundan beri hep kitaplarla haşır neşiriz. Çok da seviyor, sorduğum her şeyi açıp gösteriyor, elleriyle tarif ediyor ama kelime yok. Söyletmek için biraz daha üzerine düşeyim. Oyun grubunu araştırayım vardır belki bizim yanımızda da. Çok sağ olun ![]()
Yani başka ne yapılabilir açıkcasi
ben kelimeleri sürekli tekrar etmiyorum, bir defa söylüyorum ağzımi açarak anlaşılır bazen tekrar ediyor canı isterse ama babası ne dese tekrar eder anlayamıyorum sebebini, diksiyonumda kötü değil ama babasının konuşma tarzı belki de daha çok hitap ediyor olabilir.Sizinde esiniz konuşma anlamında biraz daha üstüne düşsün belki daha iyi olabilir, oyun gruplarina kesin bakın ama bende çok istiyorum, yasitinin hiç olmaması ister istemez canımı sıkıyor, birde çocukta daha ileri gidebilecek potansiyel varsa kesinlikle peşine düşmek lazım, hamur gibiler ne sekil verirsek onu alacaklar![]()
Söyledikleriniz aklımda bulunacak. Tekrar konusunda siz deyince aklıma geldi, birgün parka çocuğun biri topu sahiplenerek benim deyince, bizimki de benim dedi. Sonra ben defalarca dedim ama yok tekrar etmiyor. Doktorların çocuk çocukla gelişir dediği bu oluyor sanırım. Kimi neyi ilgi çekici buluyorlarsa onu taklit ediyorlar.
Evet algıda seçicilik oluyor sanırım, inşallah yakın zamanda yazarsınız buraya düzeldik diye çocukların bir günü diğerini tutmuyor, olumlu gelismeleri bekliyoruz inşallah ![]()
İnşallah
çok teşekkür ederim tavsiyeler için ![]()
Rica ederim ne demek ![]()
13 ay 7 günlük 2 3 aydır etrafa duvara yürünüp gidiyo tek parmak veriyorum tutup yürüyo ama serbest hala yürümüyor neden korkuyo birsey mi var korkuyorum bazen. İlk 7 8 aylıkken daha babıldamalsrııktu dede baba falan derdi badıldardı bi anda yok oldu ne hikmetse
Badıldıyo ama öyle anlamlı h kelimesi neredeyse yok herşeyi neredeyse anlıyo ağzını aç mama ye diyorum kaşığı kendisi götürür yer yemeğini anlıyor ışık aç kapa meme kapat diyorum anlıyor üzerimi kapatıyo ama konuşma yok bir kez bay bay dedi o da tesadüf eseri ilk defa duydum. Baba babilo diyo mama çok demiyo birseyler çok anlatıyor görüntülü ailemle konuşunca alır konuşur annemle babamla ama sadece anlamışlar pek iki üç kelime düzgün demiyo. Bugün çoçuk ruh sağlığına dediler doktor hanım. Hastaneye yatışımız vardı çok şükür çıktık kontrol için gitmiştik öyle dedi. Sizce kızlar aceleci miyim çok korkuyorum
10 aylık
Kilo 8 ( aşırı yavaş kilo alan bir bebek)
Boyu bilmiyorum son birkaç defadır babasıyla gidiyor
4 bazen 3 ama öğün mama reddi
0 diş
Motor becerileri
Desteksiz yürüme
Mama dede nine baba ade gibi sözler
Bizi dövüyor kaç kere dodağımı patlattı bu günde burnuma kafa attı sabah attı hala ağrıyor
Selam veriyor elle
Minik kızım zehram
1 yaş 14 günlük
Kilosu 9.600
Boyu 75 cm
Daha 1 tane bile diş yook
1 yaş aşısı olduk ateşsiz atlattık
Gece uyanmaları arttı uzun uzun emiyor artık yoruluyorum![]()
Anne baba hadi hayır nenen meme mama diyor
Tam bir babacı oldu babasının peşinden ağlıyoe hemde feryat figan ![]()
Allah diyerek zikir çekiyor ![]()
Merhaba, çocuğumu çocuk ruh sağlığına götürmenizi istediler o kısım tam anlaşılmıyor
Çocuk ruh sağlığı ve dil gelişim terapisi gibi birşey götürün dedi
Bnde öyle korktum kızım sadece fazla kelimesi yok onu götürmek ne kadar mantıklı
Bu hani otizm disleksi vs teşhis koyuyolar ya ona bakan bölüm
12 ay 24 günlük benimkide çok yavaş kilo alıyor boyunda yavaş üzüyor
yaş kontrolumde boyu 73 cm kilosu 8.5 nerdeyse iki aydir 300 Gr anca almış
ek gıda yi çok fazla yemiyo kaşık ucuyla anca emiyo sadece oda artık yetmiyo galiba su da hiç icmiyo gibi bişey zorla veriyorum oda yarım çay bardağı anca yani
anne baba dede aba gel çiş diyo
hadi alkış deyince yapiyo bay bay dersek el salliyo hadi abini çağır dersek gel deyip eliyle gel gel yapiyo
bu ara tukurmeyi öğrendi
emekliyo çok seri tutunup kalkıyor arada tutunarak yuruyo dün day day durdu bı haftadır falan poposunu havaya kaldiriyo emeklerken kalkıp yürüyecek gibi
ilk dişi bizimd geç çıktı 11 ay 13 günlükken patladı art arda 4 tane çıkardı şimdi alttaki iki çıktı uzuyor toplam 6 dişi var ((1.5, ayda 6 sini çıkardığı için iştahsız belkide bilmiyorum))
geceleri 2 saatte bir kalkiyo emzik kullanmayı bı anda bıraktı çok zor oluyo dışarda falan hep kucak istiyo akşama kadar zaten koala gibiyiz yemekleri bile tek kolla yapiyorum
bendeki güncelleme de bende 2 fıtık çıktı bide içten ödem varmış sabahları kalkamiyorm yataktan çocuğu alıp yatırmak bile çok zorluyo o yüzden gece benimle yatıyor doktor ilaç yazdı ama kullanamıyorum ilaçtan sonra 3 4 saat emzirme dedi sütü sagip atacak kadar yok maalesef zaten ek gıda almiyo sütte olmazsa açlıktan ağlar bu sefer de
bizimki de bu şekilde bakalım ![]()
ne alaka canim 13 aylık çocuk sanki oraya gitse konuşacak mi ..siz evde şarkı söyleyin beraber kitap okuyun TV izliyorsa kesin vermeyin gün içinde yaptığınız şeylerin eşyaların vs ismini tekrarlayarak söyleyin her çocuğun gelişimi farklıdır herkes herşeyi zamanında yapacak diye bişey yok ..ilk cocugum 13 aylıkken yürüdü 2. si 11 olmadan yürüdü ikisinin diside 8 aylık çıktı ..3 bebeğimin dışı 11 .5 aylıkken çıktı 12 ay 24 günlük yürümek için herhangi bi çabası yok mesela ben tam 1.5 yaşında yurumusum belki buda öyle yürüyecek bilemem..o yüzden sıkmayın canınızı zamanla herşeyi yapiyolar merak etmeyin
Belki hani ileride böyle devam ederse şu bölüme görünmeniz uygun olur demiş olabilirler mi? 13 aylık bebek için diğer türlü sadece kelimesi yok diye cok erken geldi bu tarz bir bölüme götürmek
Yok ya direk randevu alın gidin dedi ben şok oldum hani acaba diyo insan endişeleniyor çok şükür şimdi artık elleri yavaştan şerbet bırakıp adımını kararlı atmaya başladı çok şükür o msjı attıktan sonra zaten çok çabalıyordum eşim biraz destek konusunda yetersizdi onu biraz teşvikli ettim kızım yürümeyi kararlı bir şekilde afım atarak başladı çok şükür daha ileri adımları olsun Bebeklerimizin amin konuşmasıda yani dediğiniz şeylerin emin olun fazlasıyla yapıyorum belkide daha ona hazır hissetmiyordur sadece o doktor öyle deyince olduğundan daha fazla endişe duyuyorum
Ah canım ahhh benimki ancak blenderdən keçirirsən yiyor yürüyor diş yok konuşması yavaş televizyon izliyor izlemeden yemek yemiyor mama dede baba nənə ade falan diyor selam veriyor ninesiyle dans edelim dediği zaman ellerini onun ellerine geçiriyor alkış diyoruz kendi isdeyince yapıyor kilo alımı aşırı yavaş neredeyse ilerlemiyor bizde böyleyiz canım bilmiyorum niye böyle
Bnmkinde üç aydır alt iki dişi çoktan çıkmış üst diş bir türlü gelmiyo çok inatçıyız Allah yardımcın olsun ne deyiö
Sizin bebeğinizi tarif ediş şekliniz tam olarak benim bebeğim. Biz de doktora götürdük ,kendisi doçent. Akranları ile vakit geçirsin bir yerden sonra anne babanın yaptıklari o kadar ilgi çekici gelmiyor dedi. Çocuk çocukla gelişir, akranlarının neler yaptığını görmesi lazım dedi.