Bebek bakmaya korkuyorum

35 günlük bebeğim var annem evine dönüyor tek başıma bakmaya korkuyorum yabancı memleketteyim tek başıma napicam bilmiyorum sürekli ağlıyorum ya bişey olursa ben napicam nasıl bakicam tek başıma :pensive_face:

Ya kendini boyle karamsar yapma tabiki bakabilirsin yapabilirsin neden bakamayasin ki bebeğine en iyi bakacak olan sensin ve artık eski çağlarda değiliz internet var bişey olsa hemen soruyoruz ve yönlendiriliyoruz sadece annemle bakmaya alıştın o kadar merak etme annengidince ilk günleri korkarsın sonra korkunun boşuna olduğunu anlarsin güzel anne :blush::smiling_face_with_three_hearts:

Şu an kızım 7 ay 20 günlük. İlk başta bende sen gibiydim hem aileme uzağım gurbetteyim burda Kayın validem var ama yapmadı bişey yapmazda anca laflar neyse annem ilk gittiğinde kızıma sarılıp ağladım ben sana nasıl bakıcam diye sonra sildim göz yaşımı kalktım saati var emzirdim işte her zaman altını kontrol etmeyi öğrendim annemden pişik durumu yaşanmasın diye çocuğu da huzursuz etmesin diye . Kendim de araştıran bir tipim her şey nasıl yapılacak edilecek baktım . 2 aylık falan başları yani 40 çıktı diyeyim yemek yapacağım eşim çok takmaz yemek olup olmamasını ama dedim artık yapayım bişeyler mercimek çorbası ve makarna yapmıştım . Hiç unutmuyorum çorba taneleri yüzüyordu su üste çıkmış makarna hem salçası olmuş hem dibi yanmıştı. Bir allahın kulu yemek yapalım sana demedi herkes aman aç kalmayın yiyin dedi ne yapacaksak

O dönemlerde yapılanı insan unutmuyor ama kendi başına da başarıyorsun şimdi kızım 8 oldu diyelim başka heyecanları var artık ek gıdası yok oturması kalkması yatması falan yani her dönem sana özel ve sen bebeğine göre zaten güdüsel hareket edeceksin sadece bebeğinle çok temas içinde bulun ve sağa sola takılmadan zamanını yaşa bu zamanları bile özledim başlar daha meşakkatli geliyor insana ama aşacaksım merak etme arkadaşım güçlü bir annesin sen

@Sinem çok doğru söylemiş, ona en iyi sen bakarsın. Bebeğim 8 günlükken artık tek başımaydım ve üstelik sezaryen doğum yaptım. Çok zorlandım ama bebeğime kendim baktığım için, her şeyiyle kendim ilgilendiğim için de farklı bir tatmin içindeydim. 1 ay annenizden destek almak için çok çok çok iyi bir süre. Şimdi artik siz bakabilirsiniz tabiki. Kendinizi evham ve vesveselere bırakmayın lütfen. Allah o gücü verir.

Bir ay annenle gecirmissin ne guzel annen ilelebet malesef kalamaz hep yaninda eninde sonunda yalniz kalican bebeginle.o senden cok sey istemez.sadece onunaatma sekli suan aglamak.bebegim niye agliyo diye uzme kendini.annen varken nasil becerdiysen annen gidince sorumluluk sadece sende oldugundan daha iyi yaparsin.ama sadece icindeki korku belirsizlik korkusu ama basina ne gelecegini tahmin edemiyorsun.merak etme yapacaksin InsaAllah bir kac ay sonra kendine guleceksin ben bunun icin korktum.

Bende lohusalığım çok kötü geçmişti lohusa sendromuna yakalandım bebeğe bakmaya mecalm yoktu,mastit olmuştum çok şükür ablam yanimda kaldı 40. Kadar sonra bende ara ara o düşüncelere giriyordum napcam ben bebekle tek içime huzursuzluk kaplıyordu moralm bozuluyordu işlere yetişemiyorum yemek yapamıyorum diye arada istgramda benim gibi yeni doğum yapms kisilerin ev rutinlerini izler kendmi motbive ederdim bende kalkym aynı şeyleri yapym diye ama inan ilk 3ay böyle sonrası daha hafifiliyor rutinin oturuyor şuan bebeğim 7aylik olcak İnan ilk zamanlari hatırlamak bile istemiyorum. Sende atlatcaksin dayan ilk 3ay seni motive edcek videolar izle yeni doğum yapms kisileri takip et yalnz olmadığını kendne ogret. Şuan bunu yazarken bile bebeği ayağımda salliyorum

Annemle aynı şehirde olmama rağmen 53 gün yanımdan göndermedim. Aynı senin gibi korkuyordum. Sonra bir baktım ki annem beni yalnız bıraktı :joy: annelik iç güdüsüyle evlada bakılıyor. İlk çocuk tecrübesizlik gelip geçiyor. Şimdi 5. Ayın içindeyiz. Ve üstelik ikinciyi yapabilirim o durumdayım yani :joy::joy::joy::joy::joy::joy:

3.bebegim 9 ay 20 günlük diğerleri 11 ve 8 yaşında ikisine de kendim baktım ilk iki çocukta annem sadece 5 6 gün kaldı sonra gitti ayda yılda bir gelirse gelir yoksa hiç gelmez ayn sehirdeyiz yürüme mesafesinde bu bebeğimde 1 gün bile kalmadı yanımda yeri gelir 3 çeşit yemek yaparsınız ama bazende sadece yumurta kirarsiniz önemli olan sizin bebeğinizle kurduğunuz bağ..hem anneniz yokken alt değiştirmeyi emzirmeyi yapamaz misiniz en güzelini yaparsınız siz sadece manevi destek istiyorsunuz ama bebeğinizle her geçen gün daha uyumlu olacaksınız herşey zamanla oluyor Allah kolaylık versin

Bazen yalniz olmak gercekten iyi sakin sakin buyutursun bebegini