Kızlar merhaba adana bu sıra aşırı sıcak ya evin içi bile 25 26 derece, oğlum uyuyamıyo, kundaklıyordum normalde kundak aşırı ısıtıyormuş kesinlikle kullanamam artık, kundaksız da zor uyuyor, normalde külotlu çorap giydirirdim, bugün bnyo yaptırdığım halde giydirmedim üstünde alt-üst takım atleti de uzun kollu, çokta ince giydirmek istemiyorum ne bileyim daha 4 ay 1 haftalık, sizler neler yapıyosunuz fikrinizi almak istiyorum, mesela üstünü örtüyor musunuz bu derece sıcaklarda ne yapmam lazım, kızım ne olursa uyurdu emziği verdikten sonra ama oğlum emzikte almıyor, uyku düzenimizde bozuldu… ![]()
Birde ek olarak aşırı derecede dişi kaşınıyor eller sürekli ağzında onunda etkisi olabilir mi diye de düşünmüyor değilim
Evim 23-24 derece kızım doğduğundan beri tek kat giydirdim tek kat örttüm külotlu çorap uyurken bence giydirilmemeli benimki de kundaksız uyumuyor ama müslin kumaştan gevşek yapıyorum o kendi kollarını çıkarıyor bir süre sonra beşiğine koyarken irkilip uyanıyor yoksa üzerine de normal bir battaniye örtüyorum o kadar
Evet çok sıcak ortam uyumalarına engel oluyor. Dikkat edin 20 21 iyidir. Düşürmeye çalışin uyutmadan önce. Külotlu çorabı da bırakın çok fazla ısıtır hem sıkar. Çorapla bile yatirmayin. Pijama takımı giydirin ince pamuklu. Kundağı da yavaş yavaş bırakırsınız bir şalla sadece kollarını sarın önce. Sonra bir kolu cikarin zamanla alışıyor. Bizim de birakmak zor oldu 6,5 aylık hâlâ zorlanıyor. Kendi cikarinca dokunmuyorum. Keşke daha önce biraksaydim dedim.
Atak ayında sizinki de zaten ama bunları şimdi bırakırsanız sonra rahat edersiniz.
Patikli pijama takımları bide kendinden eldivenli, ya insan tedirgin oluyor işte acaba üşür mü falan diye, atlet peki uzun kollu mu kullanıyosunuz
Ya aslında yeni doğduğunda 2 aylığa kadar kundak kullanmamıştım, ama baktım ellerini oynatıp uyandırıyor kendini bende ondan dolayı kundaklamaya başladım, birden havalar da ısınınca napacağımı bilemedim
Uzun kollu atlet giydirmiyorum kısa kollu bazen de ip askılı giydiriyorum gündüz yelek falan da giydirmedim hiç sizin giydirdiğiniz şekilde üşüdüğü için hastalanmaz aksine terler sonra terlediği için üşür tabii yine de siz bilirsiniz ama serin ortam bebeklerin daha rahat uyuduğu ortamdır diyor doktorlar
Ya evet, bide benimki erkek bebek onlar hiç sevmezlermiş, her çocukta farklı tecrübelerin oluyor onu anladım, kızımdaki bazı tecrübeler oğlumda tutmuyor
Kundak çok iyi oluyor evet ama işte bırakmak mesele
bir de çok terletiyor. Siz göğsünden bakarsınız üşürse giydirirsiniz uzun kollu zıbını bile. Bence kısa kol giymeli yani uzun olsa da alt üst. Çorapsiz da daha iyi uyuyorlar ben de çorapla uyutuyordum ama cidden soğuktu bizim oda 17 18 derece bazen soba yaktık 16 derecede. O zamanlar giydirdim. Şimdi giydirmiyorum ne gece ne gündüz. Uyku tulumunu da bıraktık pijamaya geçtik. Çok terliyordu yoksa erkek benimki de
Yaaa bende deniyim bi, insan bazen ne yapacağını şaşırıyor, sanki ilk çocuğum gibi bazen afallıyorum ![]()
Teşekkürler ikinizinde dediklerini uygulayacağım ![]()
![]()
Bızım evde 20-22 derece arası ama ben çorap giydiriyorum bana serin gelıyo ben bile bazen üşüyorum ama bu corap olayını herkes soyluyor bu derecelerde giydirmemek mı gerekıyor sence?
çok üşümez miii ben 20-22 derecede kısa kollu zıbın kendınden coraplı tulum kendınden corabı yoksa ektra corap gıydırıyorum bir de 2.5 tog uyku tulumu oluyor. Cok mu sence![]()
![]()
Tabiki çok o sıcaklıkta sadece uyku tulumu yeterli. Benim evimde o ayar ben alta kısa kol zıbın 2,5 tog uyku tulumu giydiriyorum yinede sıcaklanıyor çocuk
Kizim 1 ay sinra yasina girecek . Sinirlenince bende kundak yapiyom. Cok seviyor kundaklanmayi![]()
Evin içi de cok sicak . Ben gunduz biraz daha aciyorum kombiyi gece de tam tersi kisiyorum.
Kilotlu corap ve normal corap giydirme daha rahat olur.
normalde bebekler 22 derce ortamda durabilir .
Uyku tulumu kısa kollu o yuzden kısa kollu giydiremiyorum kolları buz gibi oluyor uzun giymesine ragmen
Tulumu kısaysa uzun kollu zıbın giydir tabi. Sen sırtına göğsüne bak oralar iyiyse sorun yok. Ben sürekli kontrol ederim. Terliyorsa bir kat incelt. Serinse bir kat artir. Bu kadar
Uzun kollu uyku tulumu niye almadın ki? ![]()
Çorabı ben de önceden giydirmiyordum ama artık oda sıcaklığına göre bazen giydiriyorum. Soket yazlık ince çorap. Bilekleri de sıkmıyor.
Ayyy tsk ederim canim benim evet sabaha doğru soğuk oluyor ama çok acinca kizim terliyor o daha da riskli . Mesla biz kombiyi suanlik 40 da yakıyoruz gece yatarken ben 37 alıyorum suan için iyi hava daha da soğdukca degsicek ayarı
Bizimki de 30 başlıyor suanlik 40 geçmiyorum. İdeal . Cephe de ve kat sayısı önemli orta katlar daha avantaj o yuzden.
Allahim ya ![]()
Kısın cok zor o yönden alt kat zor ısınıyor.