Bebek kilo meselesi

Kizlar bebeğim 2bucuk aylık ve 2 haftadır sadece beni emiyor, öncesinde mama biberon veriyordum bıraktım. Ama kilosu 2 hafta öncesiyle aynı boyu 1cm uzamış sadece. Ama haftada bir kaka yapıyordu her gün yapıyor artık hatta bugün 2 kere yaptı. Bu kiloyu şuan kafaya takmak istemiyorum anne sütüne alışma dönemi diye ama içten içe de üzülüyorum. Varmıdır böyle olan bilgisi olan

Anne sutuyle aldigi kiloyla mama tabi farkli olur canim sutun kalitesiylede alakali tabi uzulme hic mama vermekden inan iyidir . Anne sutu aldigi icinde tabi kakasi daha duzenli anne sutunu kolay sindiriyo. Gelisiminde bi sknti gormuyosa doktor uzulme

Dr kontrolüne 15 gün var bakalım noluyor o zamana kadar inşallah alır kilo da mamaya başlatmazlar yeniden. Çok uğraştım ya emsin diye

Baslamazsiniz insallah sen yediklerinede dikkat et sut kaliteni arttiracak seyler ye. Bende mama ve anne sutu veriyorum sutumle doymuyo cok agliyo keske bizde birakabilsekde sadece anne sutu alsa

1 Beğeni

Sey yapsana ben onceden cok mama veriyordum mesala bir kutu mamayi 1 haftada bitirmiştim ilk dogdugunda . Gunde 8 kere fln mama yapiyordum. Simdi gunde 2 veya 3 kere mama yapiyom. Benim sutum de az ama sut sagma makinasi alsim bebek uyurken sutum az olsada sagyom ve sagdigim sutu veriyom eger sut yoksa mama veriyom . Ekonomik acisindan da iyi oldu yoksa mama cok pahali .

Suan benim kizim da 3 aylık doğduktan 3 gun sonra mamaya başlamamı soyledi doktor , ama ben emzirdim mamayi da azar azar gunde 2 defa filan verdim hala o swkilde devam ediyorum gunde 2 defa mama veriyorum sanki sütüm yetmiyor gibi geliyor çünkü, efer uyursa gun icinde sütüm artiyor ama uyumazsa surekli emdigi icin sütüm de olmuyor. O zamanlarda mama veriyorum o sekilde o gunu kapatiyorum bu sekilde yaptim her zaman her ay tam 1 kilo aldı ve gelisimi normal

Mamayi bende azalttim saglik ocagindaki ebe az ver fazla kilo almis dedi. Once emziriyorum doymuyo sonra mama veriyorum cogu zamanda emzirip birakiyorum aglasada vermiyorum mama doymuyo surkeli emiyim mama iciyim derdinde. 400 gram mama pazar gunu basladim persembe bitti aynen mamalarda pahali. Sut sagma makinam var ama sagmiyom artik bi ara memeyi tutamiyodu biberon yuzunden o yuzden sagip vermiyom emziriyom canim

1 Beğeni

Benim bebeğim 2aylik bizdede kilo sorunu oldu doktorumuz bize biboranla değil şırıngayla verdirtti beni emmeyi bırakır diye biboronla verme seni unutur emmez

1 Beğeni

Yarım saat -45 dakika önce emzirdim şimdi sagdim kendimi ikisi 60ml çıktı tamam biliyorum hiç bir pompa bebek kadar güzel cekemiyor sütü ama moralim bozuldu ya ama elimle siktigimda hâlâ bolca akıyor ne düşünmeliyim bilmiyorum

Doymadığını nasıl alıyorsunuz sadece kilo takibinden mi. Bende sadece anne sütü veriyorum mama vermiyorum ama kilo alımı yavaş acaba sütüm mü yaramiyor diyorum. Emiyor sonra kendi bırakıyor huysuzlugu var ama doymama durumunu düşünmedim hic. Çünkü günde en az 3 defa kakasını yapıyor. Acaba benim oğlumda mi doymuyor bilemedim şimdi

Günlük çiş kaka yapınca doyuyo diye düşünüyorum işte :pensive: anlayamıyorum ki Dr. Kontrolünde söyleyecek bakalım ben sagdigim için öyle bı şüpheye düştüm valla

Muhtemelen sağım basliginiz kucuk veya buyuk geliyordur size. Yeni bebegi olan bir emzirme danışmanı paylaşmıştı. Bir sagiyorum cok sut cikiyor, bir sagiyorum az geliyor diye. Her emzirmede sterilize etmek icin farkli baslik kullanıyormuş, biri memesine kucuk geldigi icin tam sağım olmadigini farketmis. Hikayeyi gorunce bana da aydinlanma geldi. Bende bir kucuk basligi siparis edip deneyeceğim.

Valla ona bakmıyorum hiç çünkü sagdiktan sonra elimle sagsam yine o kadar daha çıkıyor . Bol su içmek lazım gerçekten . Kilo da alsa varya

Ben tam olarak bilmiyorum tabi ilk anneligim benim de. Genlde çişinden ve uykusundan biliyorlar sanirim

Acqba benim bebekde mi birakacak gunde 3 defa biberonla veriyom ya sütümu yada mama veriyom beni emerken hep uyuyir silkonla emiyir ama uyuyor memede biberonla verincede gozleri kapali iciyor hepsini .bende cok ac kalsin bniemsin diyim emiyir ama sutum mu az grliyir anlamadim biraz emdikten sonra uyuyyor yada emmiyir .

Bizimki de hep emerken uyuyor anne sütünün mucizesi sanirim diyorum bende , cunku mama icerken hic uyumuyor , ilk zamanlar uyurdu mamayi verirken hemen ama simdi oyle degil hic

Bizimki eger doyduysa mamada da memede de doyunca uyuyo daliyo tam uyku degilde aslinda. Biberonla icmesi kolay tabi iciyo hepsini memede ugrasmiyo cekecem diye bizimkide emiyo sut az gelince agliyo emmei istemiyo ugrasmiyo yaninaz gelince

1 Beğeni

Biz de öyleyiz de işte kilo almamış bakalım Dr kontrolüne kadar alır inşallah