Mərhaba kızlar Size bi sorum olucak Benim bebeyim 5 aylık olucak bebeyim zayıf 5.900 gram Doğularkən 3.300 doğmuşdu herkes söyluyor 3 aylık bebek çəkisi çok endişe ediyorum acaba normalmi sizlərin bebeyiniz 5 aylık kacdi
Merhaba ,Doktor ne dedi?kilosuna
buradan bebeğinin boy, kilo ve baş çevresi verilerine göre akranlarına göre gelişimini görebilirsin.
Kilodan ziyade boy daha önemli canım boyu kaç? Bide mamamı veriyorsun anne sütümü?
Mama veriyorum anne sütü deyil.Boyu bakmadi doktor kilosuna bakdi
Boydan da kucuk Sanki
Ne kadar mama veriyorsun mama nin yaninda ek gidaya basla pirinc lapasina basla 100 verebilirsin gunde en az benim oglan 8.600 7 aylik olucak
200 veriyorum yiyor rahatlikla uce bolebilirsin.
Sadece mamayla doymaz o cocugun karni
6 kasiga cikar 180 su muzlu karisim gidalar
Verebilirsin gosteriyim meyveli cocuk yogurdu
Cok fazla vitamin ve mineral var.
Hem kilo alir ve uykusuna cok dikkat et
Cunki uyuma hormonu en cok gece uykudayken
Gelisiyo.
Doğduğu kilo kadar kilosu varsa,ek gıdaya başlayın bence , sadece mamayla kilo almıyordur belki,ek gıda kilo aldırır
Canım ilk kızıma 5 aylıkken ek gıdaya başladım kronik ishal oldu doktor bana çok kızmıştı neden erken başladın bu çocuğun bağırsakları tahrip olmuştur dedi. Bazı bebekler erken başlarsa sorun olmayabiliyor ama bazılarında ciddi sorunlara yol açıyor. Kızım 4 yaşına geldiğinde düzeldi. Doktora sormadan ek gıdaya geçme bence. Şey yapabilirsin mamaların içeriğini oku karbonhidrat oranı yüksek olanlardan tercih et onlar kilo aldırıyor hangi mamayı kullanıyorsun bilmiyorum ama bazılarının karbonhidrat oranı çok düşük.
Zaten uygun olanlar kavanozun uzerinde yazar ayina gore.
Bende bi kaç gündür en temiz içerikli mama hangisi diye araştırdım. Bulamadım tabi hepsinin içinde iyi olmayan bişey var. Karbonhidrat oranı en yüksek olan Aptamil ve Bebelac Gold. Aptamilin gaz yaptığını söylüyorlar ama bizde yapmadı.
3 cocugumdada sIkinti yasamadim
Bunda 4 aydan beri veriyorum hic bi
SIkinti yasamadim.
Arada bi kabizlik yapiyo ama oncede vardi.
Ve ben her ay kontrole gidiyorum consultasyon burosuna yiyo sa ne mutlu sana
Dedi yiyo guzelce.
Bende ayına uygun olanlardan vermiştim kavanoz olarak. Evdede hep sebze meyve püresi yaptım dokunmayacak şeylerdi aslında. Doktor her çocuğun bünyesi bir değil dedi bu çocuk ek gıdaya hazır değilmiş dedi.
Kızlar bebeğe kilo aldiracaq ne verə bilirim
Zeyneb senin icin nestle nin danismaniyla gorustum
Canim gonul rahatliyla baslayabilir ek gidaya dedi
Zaten tadimlik yapicak ilk gunler dedi.
Mamanin yaninda pirinc lapasi verebilir kesinlikle
Verebilirsin dedi.
Bizim urunler tam tersi bagirsak florasina yararli
Gorusmemi cekip gonderiyorum google den tercume yapabilirsin.
Çok teşekkür ederim arkadaşım
İnşallah başliyacam Allah Razı Olsun
Bisey degil canim ama sunu soyleyeyim canim etraftakilere hic kulak asma sen sadece bebegin
Icin en iyi olani arastir zaten de yapiyosundur.
Sendede canim benim