Bebek kilosu

Merhaba anneler🩷 Bebegim 5 ay 13 gunluk 7,800 kq sadece anne sutuyle beslenıyor merak ettim iyi mi kotu mu dıye sizde durumlar nasıl?:smiling_face_with_three_hearts:

Çok güzel canım gayet iyi maşallah. Benim bebeğim de 5 ay 13 günlük. 20 Haziran da doğdu.

1 Beğeni

Masallah canım​:heart: kac kilo dogdu?

3300 doğdu. 4 aylıkken tartıldık en son 6 kiloydu. Şimdi 7 küsur olmuştur diye tahmin ediyorum

Kızlar benim bebeğim de bugün 6 aylık aşısını oldu biraz minyon tipli bir bebekmis bana çekmiş kilosu 6600 ölçülmüş ancak 6300 demişler üstünde de bişi yoktu daha sonrasında sınırın çok altında normal değil demişler doktora girdiğimde sınırda ama normal erken hareketlenmis çok hareketli kilo verimi olabilir bu aylarda dedi ne yapmam gerek kilo alması için veyahut çok mu kötü yoksa normal mi kendimi çok üzdüm hemşire ayrı doktor ayrı bisiler dedi bir de vitaminini vermeyi unutuyirym bir veriyorsam bir vermiyorum onun da mı çok etkisi olmuştur lütfen yardımcı olur musunuz ?

Kıyamam üzülme bişey olsa Dr müdahale ederdi meme mi emiyor mama verebilirsin hem takibi kolay ek gıdaya da yavaş yavaş başlarsın

1 Beğeni

Bnm 3 ay 12 günlük en son pazartesi tartıldı geçtğmz gün 5400 gramdı on gün de hiç kilo almamıştı :pensive:

1 Beğeni

6 aylık asisinda tartıldık 7200 geldi . Alt sınır 5 buçuk üst sınır 9 bucukmus zaten. 6300 sınırın altında değil ki abartmışlar. Çok da zayıf değil bence her bebek tombiş olmuyor dediğin gibi minyon olabilir. Önemli olan sağlıklı olması. 6 ay olmuş zaten ek gidaya geçince daha iyi kilo alır. İnternetten kilo aldıran ek gıda tariflerini yap

1 Beğeni

Kızlar benim bebeğim 3 ay kontrolünde 8100 gr dı şuan 3 ay 22 günlük 2 aydır mama kullanıyorum kilosu fazla doğum kilosu 2.900 ama ödem gidince 2.700 dü kilosu dönme ve emeklemeye engel olur diye korkuyorum ne yapabilirim​:pensive:aç olunca durmuyor uyumuyor huysuz yoksa az beslemeyi düşündüm ama olmuyor boyu 64 cm idi

Canım benim ilk çocuğuma obez diyorlardı doktorlar anne sütü tek aliyordu suan 10 yasinda tığ gibi bir delikanli erken oturdu evet sürünmedi ama 11 ayda direk yürüdü

Ya oluyor işte biz 2. Ayda memeyi bıraktık ilk 15 gün hiç kilo almamişti şimdi 2sinde kontrole goturcem kilo aldığını yine sanmıyorum ama 3-4 gündür mamaya yeniden başladık o kadar ağladım kendim emzircem ben falan diye danışmanlık bile aldım ama işte bu bebek konularinda bazen ne yaparsan yap olmuyor o yüzden saglikliysa çok da dert etmemek gerek bazı şeyleri e nolcak şimdi biberona aliscak bıkac hafta sonra beni hiç emmicek :person_shrugging: eskiden daha iyimis ya valla

Ay inşallah bizimkinde öyle olur biliyorum ek gıdaya geçince kilosu biraz gider ama şuan içim içimi yiyor

Öyle olur merak etme

Kaç kilo ki seninki

1. Ayda 5800 kg 63cmdi doğum kilosu da 3850 ilk 15 gün aynı kilodaydi bugün 3. Ay kontrolünde 6250 g 65 cm kilo alımı az dedi bende 15 gün için gayet iyi bence mamayada başladım zaten alır artık didim
1 Beğeni

Bzmki 3000 doğdu doktorlar da doğum kilosuna göre hesap ettikleri için iyi diyorlar ama zayıf maalesef herlade ben çevreden etkileniyorum gören herkes çok zayıf olduğunu söylüyor maalesef bu da beni üzüyor takmıyorum normal de ama üst üste söylenince moralim bozuluyo yoksa evde kızımla tek olduğumda gayet mutluyuz maşallah maşallah :smiling_face_with_three_hearts:

Bayılıyorlar tombiş bebeğe ya baksana sağlıklı mı maşallah de geç annesi kadar mı biliyosun tövbe ya bı sinir oluyorum ki şöyle dışardan müdahale eden tiplere . Senin için rahatsa devam canım yok doymadigini düşünüyorsan emzir sonra mama ver nolcak mamalar da bebekler için

Mama verdim de hiç sevmedi biberona alışık değilya hiç sütümü de hep kendi göğsümden verdim sağıpta vermemiştim kaşık mama verdim onu da istemedi rezil etti mamayı bende süt arttıran şeyler yiyorum hep baklm şu an iyi çok şükür maşallah ama dışardan sadece yaşlı kadnlar değil bazı yeni anne olan kadınlar bile böyle kıyaslamalar yapıyo ya en çok onlara sinir oluyorum