Merhaba kızlar salı günü kontrolümüz vardı 15 günlükken.sütüm var bebeğimin çişli kakalı bezleri de çok ama bebeğim istenildiği kadar kilo almamış çocuk doktoru bir hafta mama kullan tekrar haftaya gelin dedi. Moralim çok bozuldu. Neden kilo alımı az oldu başına gelen var mı sütüm akıyor olmasa anlayacağım ama varken kilo alımının az olması bebeğimin bir rahatsızlığı mı var acaba diye korkutuyor beni
Canım belki sütün yağlı değildir benimde öyleydi bi de aksi gibi bebeğim ufak doğmuştu doktorum emzirme dönemi için verilen bi takviye yazdı bende hurma incir dut kurusu bunları birleştirip kaynatıp hoşaf yapıp içtim bebeğim kilo almaya başladı
Sütünüz yaramiyor olabilir arkadasiminda aynisiydi doktor tavsiyesiyle biraz mama biraz emzirme bi süre idare etti. bu sirada sut artirici ve hatta sütün yaglanmasi icinde lohusa yagi almisti sonrasinda mamayi birakti suan emziriyor ve bebek kilo almaya basladi
Kendin için takviye vitamin kullanabilirsin ama onun dışında günlük 2,5-3 lt su içmen gerekiyor yumurta peynir zeytin özellikle günlük 2 yumurta ye çok çok işe yarar protein miktarı arttırırsan sütün yağlanır. Birde daha 2 haftalık sütün geliyor olabilir ama süt kanalların tam açılmamışta olabilir sağmayı denedin mi ne kadar süt çıkıyor emiyo olabilir ama çenesi yorulup uyuyakalıyodur doymuyodur daha çok küçük. Sen sağarak sütün sütün kaç ml çıkıyor ona bak ve rengine bak biraz bekler yağlı mı onu gör
Benimde ilk ay 550 gr almıştı 2480 doğdu sonra 230e düştü doktor ilk ay 3 kilo olmasını bekelriz dedi ama olmadı ikinci ayda 3600 oldu şimdi 3bay dolmak üzere 5 oldu ilk ay az alması moral bozmasın herşey takıntı oluyor sonra moral de bozmayın her çocuk farklı minnacık doğan bebek şimdi minik tosuncuk olma yolunda mama vermedim sadece emiyor
Bizde de aynı durum olmustu bebegim 14 gunluktu rahatsızlandı hastaneye goturdugumuzde dr kilo alımını az buldu halbuki emiyordu çişli kakalı bez sayısıda normaldi. Bebegim o donem kuvoze girdi sarılık ve grip tedavisi gordu. O gunden sonrada mamaya devam ettim. Ya bebeginiz tam memeyi bosaltamıyor yada sizin sütünüz az. Ben sagdıgım zaman sütümün az oldugunu gördüm.Düzenli sık emzirme iyi beslenme ile sütünüz artar. Eğer bebek cok iyi çekemiyorsa sağıp verebilirsiniz yada emzirme saat aralıgını azaltıp daha sık emzirin. Boylece sutunuzde artar.
Gece emzırırıyor musun ? 2 saat aralıklı sekılde
Dut kurusu ve hurma yiyorum canım inşallah benimkide kilo alır bu hafta bakalım doktor ne diyecek çok teşekkür edeim ![]()
Mümkün olduğu kadar emziriyorum canım ama mama takviyesi de yapıyoruz mecbur bu hafta doktor kontrolümüz var tekrar inşallah mama ya gerek kalmaz sütüm yeter bebeğime
Çok teşekkür ederim tavsiyelerinize uymaya çalışıyorum inşallah toparlar bebeğim
Maşşallah inşallah benimkide toparlar canım elimden geleni yapıyorum sütü de bırakmasını istemiyorum çünkü
Sarılık olmadık çok şükür yetmese sarılık olurdu diye düşündüm bende o dönemi atlattık ama kilo alımı istenilenin altnda dedi doktor. Bugün hususi sağdım göğsümü ona da baktım sütüm yetiyo mu diye çok şükür var sütüm biraz daha çoğalması için elimden geleni yapıyorum şuan. 2 saatten fazla uyutmuyorum mutlaka ya emziriyorum ya mama veriyorum inşallah yakında mamaya gerek kalmaz. Sağmaya da devam edicem yarın mama verdiğim zaman sütümde azalma olur diye korkuyorum. Çok teşekkür ederim tavsiyeleriniz için ![]()
Evet evet tabiki doğdu doğalı 2 saatten fazla uyutmadım hiç sarılık olur korkusundan. 2 saatte bir emzirdim hala daha öyle yapıyorum
O zaman Sütünün kalitesını arttıracak alternatıfler dene canm . Cevız kuru yemiş özellikle kaju . Süt yağlı olunca kilo alımı yapıyormuş .