Bebek klozeti hakkında yardımcı olurmusunuz kızlar

evet oda mantikli en azindan geldiginde lazimliga gidip orada tuvaletini yapacagini beynine sindirmis olur bana rahatlik olur korkum sonrasinda tuvalete alisamazsa diye tereddütteyim bu guzelmis ama

İnşallah bakalım şuan 14 aylık benimle geliyor wcye ciş diyorm oda diyor :sweat_smile::sweat_smile: pıt varmı diyor babası pıtpıt diyor karnını gösteriyor​:joy:

1 Like

herseyii beyinlerine yaziyorlar işlerine gelenleri​:grinning_face:insallah zorlanmadan basariyla bunuda atlatırız suan 21 aylik yaza 2 yasini gecmis olacak rahat olur diye umud ediyorum​:smiling_face_with_three_hearts::palms_up_together:

Evet tamamen hazır olmasını bekledim 23 aylıktı başladığımızda kendisi tuvaletin önüne gidip çömeliyordu orda yapıp yanıma gelip bezim kirlendi diyordu. Kendisi böyle yapmaya başlayınca yapmadan önce bana söyle dedim sonra yapacağını söylemeye başladı bende hadi git tuvaletin önünde yap gel dedim gerçekten de yapmadan söylemeye başladığını gördüm sonra her zaman aynı şeyi yapmaya başladık sabah uyanınca çişi gelirse kakan gelirse bana söyle dedim söyleyince bundan sonra beze yapmayalım klozete yapalım sonra da sifona basalım dedim zaten kendisi sifona basmaya çok meraklıydı bir hafta sürmedi öğrendi şimdi nadir olarak oyuna dalıp geç söylüyor hafta bir iki defa falan kaçırdığı oluyor söylüyor ama yetisemeden salıveriyor.
Başarılı olduğumuz her tuvaletten sonra ödül verdim mesela daha önceden alıp henüz vermediğim bir kitabı verdim ya da öğrenme kulesine çıkıp kahve yaptırdım ya da saklambaç oynadık sevdiği yiyeceği verdim. Sonra kendisi de alıştı çişimi klozete yaparsam bana oyun hazırla ya da kuru üzüm ver falan dedi. Şimdi 24 aylık her bebekte durum farklı kimi 18 aylıkta başlıyor kimi 28 aylıkta başlıyor. Hazır hissetiğiniz anda hemen yakalayın ve hić vazgeçmeyin. Kaçırdığı zaman kızmayın olabilir hadi gel sana temiz pijamalar giydirim deyin sonra temizlik yaparken zaten kendisi üzülüyor ben yaptım diye.

1 Like

İnsallah mükafatını alırız :folded_hands:t2: Bazen bazı şeylere çok direnç gösteriyor hırsla istediğini elde edene kadar vazgeçmiyor. Bende diyorum ki bu hırsını istikrarını eğitim hayatında da görmek istiyorum :grinning_face_with_smiling_eyes:

1 Like

Sağlıklı olan alaturka ama ona alıştırmak zor olabilir her seferinde sizin tutmanız gerekir ki o da sizi çok yorar. Klozete alıştırdıktan sonra diğerine de alıştırırsınız

1 Like

Aminn canimm insallahhh evet ödül teşvik edici olur bende bu sekilde yapayim suan sadece ben diyorum çişım geldi ben tuvalete gidiyorum diyorum benden önce banyoya gidiyo suan hazir degil ama ben sadece çiş ve tuvalet olayini beynine yerlestirmeye calisiyorum onu cözdü cok şükür biraz biraz hadi sende yapmak istermisin diyip onu tesviklendirmek insallah yaza tam anlamiyla hazir olmus oluruz ts ederim bilgileriniz icin canim​:heart::palms_up_together:

Rica ederim ne demek inşallah kolayca öğrenir :smiling_face:

1 Like

inşallah canim tsk ederim​:heart:

1 Like

Bence alışır korkma. İkisini aynı anda kullanırsan sıkıntı çıkmaz canım.

1 Like

inşallah canım cok tsk ederim basariyla atlatiriz insallah​:heart::palms_up_together:

1 Like

İnşallah canım​:white_heart:

1 Like

Bzm ki alaturka tuvalet şöyle benm kardeşim daha iki yaşına girmedsn bezi bıraktrmştı annem o zaman da bzm tuvalet alaturkaydı annem tuvalete değil yere alıştırdı fayanasın üzerinde öğretti önce oraya oturrtu öyle öyle alıştı tabi her tuvalet sonrası tuvalet bayağı bir yıkanıyor du ama olsun daha iyi oldu erken bezi bıraktı biraz daha büyüddköçe alafranga tuvelete yapmaya başladı kendisi anlayınca yine başında dururuduk ama en azından öğrendi erkenden bende kızıma öyle yapmayı düşünüyorum şu an 17 aylık olacak yeni yazın yapacam inşallah

1 Like

tsk ederim canim tam 22 ayligiz suan tam anlamiyla simdi baslamak istemiyorum kış olduğu için ama beynine tuvaleti çişi sindirmeye çalışiyorum kendisi çömelebiliyor dediginiz gibi fayansın üzerinde alıştırma yapılabilir sonra lazımlık ve klozet olarak devam edersem yazın sıcaklarda bezi bırakırım tamamen inşallah​:palms_up_together::smiling_face_with_three_hearts:

1 Like