Kızlar merhaba bu ara en cok kafama taktığım bez sorunumuz oglum 21 aylık suan yavaştan alıstırmalık oyun seklinde çişe baslamak istiyorum tam anlamiyla yazın gececegim ama simdi biraz biraz beynine girmek istiyorum kullanıpta memnun kaldiginiz alıstırmada kolaylık olan bebek klozeti tavsiyesi alabiliriyim normal var müzikli var bilemedim müzikli isime gelmedi cok fazla benim oglan bırak çis yapmayi muzik caliyor diye oyuncak diye oynar onunla yardimlarinizi bekliyorum canlarım![]()
![]()
kız oturmaz kesin müzıge ışıklara bakacam diye ortalığa salar sozde eğitim verecez![]()
o yuzden cok müzikliye sicak bakmiyorum insallah kullanip memnun kalanlar egitimde kolaylik olan bir klozet bilgisi alıriz![]()
Merhaba biz lazımlık şeklinde olan taşınabilen klozetten almadık ona alıştıktan sonra tekrar normal klozete alıştırma olayıyla uğraşmamak için. Klozete takılan adaptörlerden aldık iki tane birini evde kullanıyoruz. Birini bir yere gideceğimiz zaman arabaya atıyoruz lazım olunca kullanmak için. Bir de basamak aldık henüz ona çıkıp dönmeye çalışırken kaçırdığı oluyor. Söyleyince hemen koşuyoruz ben oturtuyorum genelde. E bebekte almıştık adaptörü
merhaba canim peki alıstımı egitimde ve yapmasiñda kolay adapte oldumu
bende simdiden ben wc ye gidecegim zaman acık acık diyorum ben bi cıs yapayıp diyorum beden önce klozetin başına gidiyor kapidan izliyor![]()
biraz olsun bilinc altina klozetin çiş kaka icin kullanilacaginı ögretmeye calisiyorum
Allah seni cok güldüm
kız digerine alıstırmaya kalksam ben tuvaletin icinden toplarim cocugu insallah Göktuğ dada o korku olmaz alışır valla
Esra nin dedigi gibi adaptör mantıklı birisini evde kullanacan digerini gittigin yerde insallah bu asamayida kolaylikla atlatiriz annelik ne zormus ya ek gida dis oturtma emekleme yürütme konusma tuvalet egitimi nakıs gibi isliyoruz valla bosuna dememisler valla cenbet annelerin ayakları altinda diye insallah bunuda basariyla atlatiriz
Ayy hayatımda klozet kullanmaktan nefret ederim 9 ay boyunca karnım burnumdayken bile kullanamadım sevmiyorum dışarı da hiç kullanmam kendi evimde de kullanamam
öyle alışmışım sadece doğumdan sonra 1 2 hafta anca sonra geri alaturkaya döndüm bende kızımı nasıl alıştırcam klozete kara kara düşünüyorum öbürü daha iyi aslında ama bilemedim valla![]()
![]()
alaturka 1.5 2 yas icin cok cok zor canim bacakları ayrılır kalır Allah korusun ![]()
mecburen klozette ogretecegim ama bebek lozetimi alsam yoksa normal klozete adaptormu alsam bilemedim ama bu yaz bi sekilde bu isi cozmem lazim 2 yasinda oluyor![]()
Korkmak değilde sevmiyorum ben ya ne bileyim rahat gelmiyor bana açıkcası
Evet bende düşünüyorum bu ya 1.5 yaşında olursa erkenmi olur aslında onuda bilemedim lazımlığa alışırsa klozetten korkabilir belki burde gidip geldiğimiz yerlerde sorun olabilir ama öyle çok kalmaya falanda giden bir insan değiliz açıkcası direkt klozet aparatı almak daha mantıklı geldi bana
Bence anneliğin en koşturmacalı süreci tuvalet eğitimi.. çiş kaka deyince koşa koşa lazimliga yada klozete koşturmak yoruyor insanı. Işıklı lazimliga bencede gerek yok. Bana saçma geliyor işin aslı.
bende olan ürün bu. Ayaklarının dışa doğru olmasi önemli bence çocuklar kalkarken deviriyorlar lazimligi bazen. Ortalık batıyor. Bunun devrilme ihtimali neredeyse sıfır. Büyük oğlanı bununla büyüttüm. Şimdi küçük oğlan görsün alışsın diye tekrar banyoya koydum. Yaz aylarında alistiracam.Bence lazimlik al. Çünkü bir süre sonra kendi alışıp gitmek oturmak isteyecek sanacsadece çocuğu temizlemek kalacak. Diğer türlü bütün süreci senin ilerletmen gerekecek.
Bende delikten yılan çıkacak totomu ısıtacak diye korkardım küçükken. Ama diz ameliyatından sonra normal tuvalet kullanamıyorum maalesef
aynen banada klozet aparati daha mantikli geldi canim bence yavastan basla yaza hazirlik![]()
evet oda mantikli en azindan geldiginde lazimliga gidip orada tuvaletini yapacagini beynine sindirmis olur bana rahatlik olur korkum sonrasinda tuvalete alisamazsa diye tereddütteyim bu guzelmis ama
İnşallah bakalım şuan 14 aylık benimle geliyor wcye ciş diyorm oda diyor ![]()
pıt varmı diyor babası pıtpıt diyor karnını gösteriyor![]()
herseyii beyinlerine yaziyorlar işlerine gelenleri
insallah zorlanmadan basariyla bunuda atlatırız suan 21 aylik yaza 2 yasini gecmis olacak rahat olur diye umud ediyorum![]()
![]()
Evet tamamen hazır olmasını bekledim 23 aylıktı başladığımızda kendisi tuvaletin önüne gidip çömeliyordu orda yapıp yanıma gelip bezim kirlendi diyordu. Kendisi böyle yapmaya başlayınca yapmadan önce bana söyle dedim sonra yapacağını söylemeye başladı bende hadi git tuvaletin önünde yap gel dedim gerçekten de yapmadan söylemeye başladığını gördüm sonra her zaman aynı şeyi yapmaya başladık sabah uyanınca çişi gelirse kakan gelirse bana söyle dedim söyleyince bundan sonra beze yapmayalım klozete yapalım sonra da sifona basalım dedim zaten kendisi sifona basmaya çok meraklıydı bir hafta sürmedi öğrendi şimdi nadir olarak oyuna dalıp geç söylüyor hafta bir iki defa falan kaçırdığı oluyor söylüyor ama yetisemeden salıveriyor.
Başarılı olduğumuz her tuvaletten sonra ödül verdim mesela daha önceden alıp henüz vermediğim bir kitabı verdim ya da öğrenme kulesine çıkıp kahve yaptırdım ya da saklambaç oynadık sevdiği yiyeceği verdim. Sonra kendisi de alıştı çişimi klozete yaparsam bana oyun hazırla ya da kuru üzüm ver falan dedi. Şimdi 24 aylık her bebekte durum farklı kimi 18 aylıkta başlıyor kimi 28 aylıkta başlıyor. Hazır hissetiğiniz anda hemen yakalayın ve hić vazgeçmeyin. Kaçırdığı zaman kızmayın olabilir hadi gel sana temiz pijamalar giydirim deyin sonra temizlik yaparken zaten kendisi üzülüyor ben yaptım diye.
İnsallah mükafatını alırız
Bazen bazı şeylere çok direnç gösteriyor hırsla istediğini elde edene kadar vazgeçmiyor. Bende diyorum ki bu hırsını istikrarını eğitim hayatında da görmek istiyorum ![]()