Bebek Mevlüdü

Merhaba arkadaşlar ben bebek Mevlüdü yapmayı düşünüyorum. Oğlum doğunca yapacaktım yapamadım çünkü yaşadığım yerde ailemden kimse yok tayinciyiz tek başımdada gözüm kesmedi. Sonra oğlum sünnet oldu yapacaktım yine yapamadım. Ama ramazandan önce yapıyım artık diyorum arkadaşlari davet ederim. Ama bilmiyorum nasıl yapılıyor ne yapmam nasıl hazırlık yapmam gerek yapan varsa bilgilendirir misiniz

Canım bizim buralarda yemekli yapılır mevlüd pilav üstüne et kavurma ya da tavuk sote , yanına sarma ve börek , tatlı ve ayran ikramlarinda bulunuruz yemekler dağıtılıyorken hediyelikler verilir işte bu tesbih ve küçük yasini şerif olabilir çikolata olabilir zaten araştırdıkça güzel hediyelikler bulabilirsin böyle yani ama benden sana tavsiye tabi uygulamak sana kalmış virüsler çok arttı özellikle domuz gribi ve rsv de artış var bana kalırsa kış ayı çıktıktan sonra yapsan daha iyi olur virüsler azaldığı zaman bebiş için daha sağlıklı olabilir tabi bu benim fikrim sadece eğer açık alanda yapacaksan güzel olur orasını bilmiyorum dediğim gibi tamamen sana kalmış sadece fikrimi beyan ettim :cherry_blossom::cherry_blossom:

1 Beğeni

Çok haklısın evet hiç o açıdan düşünmemiştim arkadaşlarımın çocukları falanda hep infulanze oldular atlattilar. Ertelemek en güzeli çünkü hiç düşünemedim gerçekten. Evet hediyelik çok güzel olur. Yemekli yapabilirim üstesinden gelirim yemeklerin. Ben çay saati gibi mi olsa diyodum pasta börek çörek vs… ama yemekli daha kolayima gelir aslinda. Birde kurani kim okuyor bilen biri yeterli mi

Yani bilen biri de olur istersen hoca da olur o senin isteğine kalmış birşey ama illa hoca olacak diye birşey yok. Havalar ısınınca daha güzel olur bende havalar ısınınca okutmayi düşünüyorum köy de sandalyeleri atarım kapının önüne dışarıda daha güzel olur zaten kış salgınlar çok artıyor

Biz yaptık mevlit. Tavuk pilav sarma su boregi ve baklava ayran ikram ettik. Önce herkes toplandı kuran kursu hocamız vardı bayan o kuran okudu. Sohbet yaptı. Sonra bir ablamiz mevlit okudu ilahi okudu. Bitince kolonya ve çikolata ikram ettim. İkramları dağıttık herkes yedikten sonra hediyelikleri dagittim. Öyle bitti güzel oldu. Hediyelik olarak birer tesbih bir düz flamli eşarp almıştım. Paketledim öyle dağıttım.

Öyle bir alanıniz varsa çok güzel olur açık havada. Hoca bulamamda okuyan arkadaslara okuticam artık o zaman napiyim

1 Beğeni

Bende öyle yapıyım havalar duzelsinde okuyan arkadaşlara okutucam artık. Yemekli yapıyım o zaman daha güzel olur hediyelikleri de ayarlarm