15 aylık bebeğimin reflüsü olduğunu öğrendim sütümden dolayı çok öksürüyo uyuyamıyor bile kusuyor ne yapmam lazım ne önerirsiniz? Bilgilendirirmisimiz tecrübeli anneler neden böyle bişry oluyo
Canım benim oğlanında vardı 3 aylıkken öğrendik doktorumuz gaviscon ilaç verdi benimki de çok aşırı öksürürdü özellikle geceleri birde çok sık ve uzun süren hıçkırıkları olurdu kusması 2 aydan sonra normalleşmişti ama ilk 2 ay fışkırır tarzda kusardı doktorum asitli hiçbir besin tüketme dedi mesela mandalina portakal limon turşu vb şeyler ama ben gaviscon kullanmayana kadar geçmemişti zaten ilk ay doktor gelişimi iyi gerek yok kullanmaya dedi ama üst solunum yolunu tahriş edince başladı.
Senin bebeğin büyük bence detaylı bir muayene ettir bebeklik reflüleri normalde bebek desteksiz oturmayı öğrenince azalıp gidiyormuş doktorum öyle demişti.
Bende bugün bunu aldım doktoru yazdı inşallah iyi gelir sütümde kusuyor neden sütümde öksürüyo kusuyor her zaman olmuyor yemek de kusmuyor bi sütümden dolayı kusması
Çok geçmiş olsun @Emine7 bu ilacı biz de kullandık hala arada reflüsü tutunca kullanıyoruz iyi geliyor rahatlatıyor sizin bebişi de rahatlatır inşallah. Yatağını biraz yüksek tutun uykudan en az bir saat önce beslenmesini kesin ki mide asiti rahatsız etmesin bebeğinizi. Yemeklerini çok yağlı salçalı baharatlı yapmamaya çalışın bunlar da reflüyü azdıran şeyler doktorumuz ceviz çok yerse o da azdırır demişti gerçekten de öyle oldu bizde günde bir cevizi geçince hemen reflü öksürüğü başlıyor … reflüsü olan bebek zor gerçekten sürekli yediklerini gözden geçiriyorsun ne azıdırıyor diye
Çok teşekkür ederim evet bizim de zaten kuruyemiş susam ve türevlerine alerjimiz var şuan 5,5 aylık ara ara hala oluyor reflü yatağı kullanıyorum ek gıdaya geçtim 10 gün önce ama kaşık reddi yaşadığımız için ona da ara verdim birkaç gün dinlenicez gerçekten bebişlerde alerji ve reflü durumu çok zor şuan bazen uyurken yan dönüyor başını da geriye atıyor acaba reflü ile ilgisi var mıdır bilginiz var mı ama gün içinde huzurlu yani herhangi bir rahatsızlık sezmiyorum acaba gece uyumadan önce bir kere versem mi ilacı ben şikayetler geçince ilaca ara verdim açıkçası ilaç kullanımdan biraz korkuyorum gaviscon ilaç sodyum içerdiği içinde böbrekleri yorar diye korkarak kullanıyorum
Evet bahsettiğiniz uyuma pozisyonu reflüden kaynaklı oluyor malesef .. alerji ve reflü birbirini tetikliyor zaten alerjisi azdığında reflüsü de azar dikkat edin. İlacı sürekli kullanmak bana da mantıklı gelmiyor açıkçası ben de bazen reflüsü çok şiddetli olduğunda mamasına katıyorum . Kalıcıymış bu reflü muhabbeti bir de yenidoğan döneminde geçmediyse yetişkinlikte de reflüleri devam yani ![]()
Bebelac mama kullanıyorum bende uyku öncesi son mamasına (120 CC ) bir şaşe eklesem etki eder mi acaba
Evet hafifletiyor bir kere deneyin
Tamam çok teşekkür ederim ![]()
![]()
Nasıl ögrenıyoruz reflusu var yok
Benimki ilk 2 ay hafta da 2 3 defa muhakkak emzirdiktne sonra veya daha emerken birden ağız dolusu fışkırarak kusardı sonra kusmalaro biraz hafifledi ama sık sık tutan ve uzun süren hıçkırıkları ve yatırırken başlayan öksürükleri bir türlü düzelmemişti doktora götürdüm doktor reflüsü var büyük ihtimalle ama kilo alımı iyi bebeklerde gelişimi etkilemiyorsa tedavi önermiyoruz dedi ama 1 ay sonra artık oğlum gece öksürükten yatamaz hala geldi çok kötü öksürüyordu ve çok az emiyordu artık tekrar gittim bu defa ilaca başlayalım dedi çünkü boğazı vs hep tahriş olmuştu burnu da sürekli tıkanırdı o dönem öyle başladık biz ilaca sizde ne gibi belirtiler var
Hickırık var yemekten sonra. Bide mesela süt iciyor ya gazini cıkarıyorum falan yatagına katıyorum sirt üstü sanki hep bişeler yukarı gelıyor yutkunuyor tekrar
O zaman geciktirmeden götür bence canım belirtileri reflü belirtisi çünkü ilerledi mi öksürüğü çok yoruyor bebişleri