Bebek tahini

Sağlıksız besleyen ve bebeğini düşünmeyen bir anne değilim ben ama zamana bu kadar kendimi kaptırmak da bana mantıklı gelmiyor tabi bende aynı şekilde size saygı duyuyorum. 1 yaşına kadar bebekler de tek riskli ürün bal. Tuz öbek öbek atmıyorum zaten bi çimdik atıyorum. Bu kadar tuzun da böbrekleri deli gibi yoracağı bi durum yok. Son zamanlarda türeyen ve geçmişte ki annelikle hiç alakası olmayan yeni nesil anneciliğin bi çok fikrini de benimsemiyorum. Evet çağ değişir zaman değişir insanlar gelişir ama bi çok kalıp aynıdır. Bebek bebektir.Mesela ben 3 gün kuralına da uymadım. Besinlerin içeriğine gelecek olursak da inanın bunu gayet düşünüyorum illa belirli bi markadan alıp bunu savunmaya da ihtiyaç duymuyorum. Yukardada belirttim tahini memleketinden, pekmezi kendi memleketimizden getirdik. Her anne aynı kalıpta olmak zorunda değil, cevabınız ve açıklamanız için de teşekkür ederim. Bebeklerimizi sağlıkla büyütelim inşallah :slightly_smiling_face::folded_hands:

1 Beğeni

Hay ağzına düşüncene sağlık ya aynı fikirdeyim tamamen bizim gibi yesin demiyorum ama içeriğini bilip güvendiğim herşeyi yedirmeye çalışıyorum ben de bunun ölçüsü kendi mantigimiz bence sonuçta bebeğimiziya as yavas tanıyoruz biseye baslayacaksak azcik veriyoruz eger sorun varsa kendini belli ediyor zaten

2 Beğeni

Aynen öyle herkes en iyisini yapmaya çalışıyor zaten kendi bebeği içinn

1 Beğeni

Bal, tuz, şeker ve süt riskli grupta, bebeklerimizin de bir cimdik oldugunu dusunursek maalesef fazla. Yeni nesil annecilik diye bir sey yok, gelisen, ilerleyen tıp bilimi, yapılan araştırmalar ve bu arastirmalar ışığında doğru beslenme uzerine bize tavsiye veren hekimler var. Tabi hekimlere ve bilime güvenerek yol çizen anne olmak yeni nesil annecilik mi? Tartışılır! Bence her devirde bilime kulak veren insanlar vardı. Bebeginizle ilgili kararlar sizi bağlar. Uyguladigimiz yada uygulamadigimiz her seyin sonucunu cocuklarimizla birlikte yaşıyoruz. Tum bunlar iyi anne kotu ayrimini getirir mi? Bence o da hayır :blush: saglikla büyütün :white_flower:

Biz wwrmiyoruz ama cewremiz hemen agizina tikiyolar insani sinir ediyolar iyi baharattan nolck azicik tuz koy nolck insani werem ediyolar ben pogacisini kekini pankenini hep ayri usunmeden ypiyorum oda sewerek yiyo martkkten pekmez alayim dedm %60 seker icerisini nasil wereceksnki

Ya bide şey var mesela eskiden doktorların iyi değil dediği şey sonradan aa iyiymiş bu yanilmislar olayı. Açıkçası birçok ürün yada hizmetin sırf maddi kazanç için abartıldığını düşünüyorum ve en yumuşak karnimiz bebeklerimiz en kolay burdan girebilirler gibi. Hiç burayla alakası yok tabiki ama ülkemizin geldiği son durum bana gerçekten kimseye guvenmemeyi, o para babalarının para için çocuk yaşlı demeden herkesi gözden cikarabilecegini düşündürüyor . Biraz da bu yüzden aslında çocuğuma kendi mantigim aklım çerçevesinde uygun bulduğum herşeyi yedirmeye çalışıyorum, bu tuz muhabbetinde de kaya tuzunun veya Himalaya tuzunun hiç söylendiği gibi tehlikeli olduğuna inanmıyorum tabiki herşeyin fazlası zararlı ama icgudulerimizde var ya bazı şeyler ilk insanliktan beri …okurmusun bilmiyorum ama uzun uzun anlatıp bana da düşündüklerimi anlatma cesareti verdiğin için teşekkür ederim :folded_hands:t2:

1 Beğeni

Anne değil de müşteri gözüyle bakılan herşeye karşıyım ben. Bebek suyu bebek unu bebek irmiği vs. Bizim yediklerimiz içtiklrimiz ne Allah aşkına. He yaptım bu hatayı gittim tabak bardak kaşık aldım bebek beslenmesi için ama oğlum yalnızca bizim yediğimiz kaşıklarla yiyor. Konu çok da uzamasın münakaşaya girmek gibi geliyor bana uzatmamak en iyisi

İşte tam da bahsetmek istediğim bu. En ince yerimizden vurmaya çalışıyorlar bebeklerimiz ve anneliğimiz

1 Beğeni