Bebek tuzlaması

Kızlar bebeğim perşembe günü 20 günlük oluyor kayınvalidem de tuzlayacakmış çocuğu ben şimdiden tepkiliyim eşine de söyledim ama bişey demedi sizce yenidoğan bebekler tuzlanır mı

1 Beğeni

Sakın yaptırmayın. Vücudu susuz kalır, böbrekleri zarar görebilir.

Çok sinir oluyorum şöyle çok bilmişlik taslayanlara. Çocuk tuzlanirmi Allah aşkına. Böyle şeyler çocuğu bile bile ateşe atmaktan başka bişey değil.

Çok zararlı kesinlikle sanırım terlemesin ilerde diye yapıldığını duymuştum terlemek de bir boşaltım sistemidir sadece tuvalete çıkmakla olmuyor boşaltım vücudumuzda bazı toksinler sadece terlemeyle atılır böbrekler ve karaciğer çok etkilenir kesinlikle yapmayın terlemek çok normal hatta çok gerekli terliyorum diye üzülmeyin derim bol bol su için

Benim bebeğim 3 aylık oldu bizim aile de yapalım falan dedi ama biz yaptırmadık sağolsunlar onlarda düşüncemize saygı duydular. Çocuk benim çocuğum ilerde terlerse terlesin o zaman bir çaresi bulunur ama bu tuzlama çok sakıncalı bir durum nette biraz araştırın allah korusun sonucu ani bebek ölümlerine kadar gidiyor.

1 Beğeni

Anlayışsız insan çok fazla malesef gerekirse bebeginle kendini odaya kilitle yinede onların bu istediğini yapma derim daha ufacık ,hassas teni var :face_holding_back_tears:

Akıl tutulması resmen. Sakın yaptırmayın. Ritüel gibi arttı bu aralar sanki milletin bunun için gün tarzı toplandiğını duyuyorum o derece. Ablamın kaynanası yapmış yeğenime. Üstüne pekmezli sütle yıkamış. Saçma sapan şeyler. Ablam hâlâ der yeğenim için hem aşırı terler hatta çok kötü kokar diye. Bebeğe zararından bahsetmiyorum bile. Alakası yok yani engel olun muhakkak.

Çok zararlı kesinlikle yaptırma gelenek görenek diye bilmediğimiz ve istemediğimiz çoğu şekilde zarar verebiliyoruz maalesef incitmeden güzellikle ve kararlı şekilde durumu anlat ve yaptırma