Bebek uyanıklı süresi

Bisey soyleyeyimmi sana bebegini saatle emzirme
Bebegini emzirmek icin uyandirma
Cunki acikan bi bebege sinyal gidiyo zaten.
Bisey olmaz merak etme allah onlari
Koruyo cunki.
Sadece uyaninca biraz uyanik kalmasini
Sagla bide zorlama aman cok icsin
Kilo alsin felan zorlama yapma.

3 Beğeni

Bugün öyle deneyecegim​:pensive:

Hayır canım olumsuz etkilemez,benimde bebeğimin uyku düzeni yoktu ama gelişimi ayına uygundu şükür

Ay moralim çoook bozuk gene uyumadi ya​:sob:2,5 saati aştı habire beşikte mızıldanıp ağlıyor.
Sizin düzelmesi uzun sürdü mü?

Bizde hala düzelmediki :face_with_spiral_eyes:
Gün içinde 5 te uyuyor 6-7de uyanıyor.
Akşamda ya 2 de uyuyor yada 4 te :face_with_spiral_eyes:

1 Beğeni

Nasil yatiriyorsun kendini kipirdarken uyandiriyomu.
Cunki kucuk bebek isitimayor kendinimi uyandiriyo hareketlendikce.
Bebegin mumkun oldugu kadar sicak tut
Benim ebe bebek arabasi icine yer yapmisti
Ilk hafta kendi besigi soguk olur uyuyamaz.
Isitamiyo dedi cunku anne karni ici cok sicak
Dedi.

Beslenme sonrası yatırıyorum ister istemez bebek sıcak oluyor. Üşüdüğünü zannettmiyorum.

1 Beğeni

Yanlış anlamayın ben bebeğim için sadece kollarını kundaklayarak uyku rutini oluşturdum. 3 hafta kadar kundak yaptım kollarını bacaklar serbest kalacak şekilde şuan hala o rutinde uyuyor ama artık kundak yapmıyoruz hatta bazen kendi kendine uyuduğu oluyor. :smiling_face_with_three_hearts:

Hz.Fatima ninnisi ve Mekke imamı Vakia suresiyle uyuyor gerçi artık hiç birşey açmadan uyutmaya çalışıyorum.

Yaz ayındayız, zibin giydirip kollarını muslin örtü ya da hazir kundak yaparak uyutmayı deneyebilirsiniz ama üşüdüğünü düşündüğünüzde ensesini ve karın boşluğunu kontrol edebilirsiniz.:innocent:

Açıkçası bebeğimi çok sıcak ortamda bulundurmadim ve kalın giydirmedim, ben kendime göre ayarladım eğer üşüyorsam bir kat fazla giydirdim gibi gibi örnekler ama kış bebegiydi bebeğim. :pray:

1 Beğeni

Bebegim cok hareketli bunu dr da dedi. Kundakta oldugunu anlqdigi an uykudan bile uyandigi oluyor :neutral_face:

Günaydın :hugs:

Benimkisi de öyleydi hatta tüm vucut kundak yapiyordu kayinvalidem bağırıp uyumuyordu. Kolları yaptığımda da çok huysuzluk yapiyordu ama zamanla alıştı.

İnanır mısın bir gün akşam 10dan sabah 5e kadar uyumadı ağlamak üzereydim, en son kollarını kundakladim istemedi ama 10 dakika içinde mucize olmuş gibi uyudu :sweat_smile:

Bu kollarını kundaklama işini bende denedim ama kundağı açtı :rofl:fotoğrafıda var bula bilirsem atarım.

açtıkça inatla yaptım ne yala söyleyeyim şimdi mışıl mışıl uyuyor :sweat_smile:

1 Beğeni

Kundak yapmadim hic hemen hemen tulum giydirdim kolu acik benim oglana ogrettigim en isime yarayan biberon tutmak.
Uykusu gelince elini gozune kapatir yanina doner uyur kendi.
Gece 1 kere uyanir .

1 Beğeni

Abla bısey sorucam bnm bebegım uykusunda aglıyor bazende ard arda oksuruyor doktor saglıklı dedı ama oksurmesı bnı endıselendırıyor dun gece 1 emzırmek ıcın uyardım sabah 6 uykuya daldı ve ben uyandırmaya calısıyorum emzırmek ıcın uyanmıyor gozlerını acıyor cıgılık atıyor hemen uyku moduna gecıyor normalmı gece uyumadıgı ıcınmı bugun boyle bugun full tam uyudu dogru duruz emmedı bıle :pensive:

Kaç aylık bebeğin?

Emzirmek icin uyandirma o zaten acikinca uyanir

1 Beğeni

Doktorlar uyandirmadan emzirmek gerek diyorlar ama

38 gunluk ve suan ıkı gundur veci gaz sancımız var gazını cıkaramıyor uyuyor yerıne koyuyorum hemen uyanıyor saatlerce cıkarmak ıcın ugrasıyom yok yerındede uyumuyor aglıyor kucagıma alınca hemen uyanıyor napcamı sasırdım napabılırım gaz sancısı için nolur yardım edın gecelerı sınır kırısı gecırıyorum bazen gecelerı hıc uyumuyor 12 uyanıyor sabah 5 kadar gozlerı acık huysuz napcam bn yardım edın gaz için​:sweat::sweat:

Ben kendi yaptıklarımı anlatayım doktorumuzun önerisi ile,
-Kesinlikle gaz yapan hiçbirşey yemedim internetten araştırdım neler gaz yapıyor onları beslenme listemden çıkardım bu çok etkili
-bebeğimin ayağını sürekli sıcak tuttum çorap giydirdim
-bebeğimin karnına ılık havlu koydum günde 5-6 kez
-her emzirme öncesi ilk önce karın kenarlarından toplayarak i I Love yoU masajı yaptım biraz sertçe korkmadan
-emzirirken memeyi tam kavramasına dikkat ettim çok sesli emerse bil ki hava yutuyordur, emzirme sırasında ilk 6-7. Dakikada bebeğin üst gazını sırtını pışpışlayarak çıkardım geri emzirmeye devam ettim bu kusmasına da çok iyi geldi sonra memede uyuyakalıyodu zaten
-(doktor önerisi ile) günde 4 kez 0.5ML yani 15 damla metsil verdim doktorumuz yan etkisinin olmadığını söyledi
-prebiyotik damla vermedim bizde daha çok gaz yaptı
-kimyonlu çay içtim günde 2 fincan bebeğe gaz olmasın diye

2 Beğeni