Bebek ve egitim

5 ay 26 gunluk erkek bebegim var, gun icinde 3 uyku yapiyoruz; ikisi 2 saat civari sonuncu biraz daha kisa oluyor. Gece uykusuna 21.30 gibi gecmis oluyor erkene cekmeye calisiyorum. Gun icinde oyuncaklarla oynuyor, tummy time ve emekleme calismalari yapiyoruz. Gunde 1 kere egitici bebek şarkıları izletiyorum. Baska neler yapabiliriz ? Onerisi olan varmı bunlari yaptiktan sonra cabuk sıkılıyor ve ya agliyor yada uykusu geliyor surekli uyutmak da istemiyorum bu seffer gece uykusu bozuluyor. Ne yapabilirim anneler ?
Ek gidaya baslamadik henuz. Doktor kontrolumuzden sonra baslatacak doktorumuz.

Ben elimi kukla gibi yapıp onunla konuşturuyorum, kitaplardaki resimleri seslendiriyorum. Dizime oturup ellerinden tutup şarkı söylüyorum. Güleceği saçma sapan oyunlar uyduruyorum. Gündüz 3 uyku yapıyor 1er saat. Gece uykusuna 19:30 da geçiyor. O saatten sonra sadece acıkınca uyanıyor emip uyumaya devam ediyor. 4 aydan beri düzenimiz bu şekilde.

Günün büyük bölümünü oyun, şarkı, hoplama zıplama ile geçiyoruz.

Anladim tesekkur ederiim

1 Beğeni

8 aylik bebeklerinizle ne yapiyirsunuz ben kitap aldim cirt cirtli daha gelmedi bakalim napcak herseyi agizlarina goturme sorunu olmasa

Borcamin icine su koyup ustune toplari koyuyolar almaya calisiyor nette gormustum

Bizde sabah sekizde uyaniyoruz geri 10 gbi yatiyor oglen ikide yatiyor aksam ustu 5 6 gbi gecede 10 la 12 arasi yatiyor gece aciktikca kalkiyor bazen cok nadir gece uyanip 1 saat yarim saat oturjp uyuyir

Cırt cırtlı kitabı alalı 1 ay oldu bizim de çok seviyor herkese çok tavsiye :heart:
Kahvaltı, evde oyun, kitap okuma, evde boş boş yürüyüş :grin: öğlen uykusundan sonra açık hava ve açık havada çorba, meyve yeme ardından gezinti, yapraklara ağaçlara duvarlara dokunuyoruz :smiling_face_with_three_hearts: 2 kedimiz var onları izliyoruz kovalıyoruz evde de bahçede de. Yürüme arkadaşını sürüyoruz beraber, yere oturup çek bırak arabalarla ve toplarla karşılıklı oynuyoruz. Vakumlu moleküllerle çok uğraşıyor mama sandalyesinde ya da buzdolabı üstünde. Kutu kuleleri yıkmayı seviyor. Evde hiç görmediği şeyleri verince uzun süre oynuyor. Çırpıcı tel , kavanoz kapağı favorileri. Bildiğin kalın don lastiğiyle oynuyor mesela çeke çeke kas yapıyor şimdiden :grin: yüzüne küçük örtülerle cee oyunu yapıyoruz herrr gün artık kendi kendine kurtuluyor. Dolaplara bazı minik oyuncaklari ve parçaları yapıştırıyorum bantla onları çekip söküyor otururken veya ayakta ben tutuyorum. Bol bol top tepme ve kapanış :smiling_face_with_three_hearts: Buzdolabına magnet alacağım bir de. Pofidik magnet diye geçiyor.

Pofuduk magnetlere disleri geciyor kadinin biri paylasmisti yoruma bakda al cnm

Bizimkide ayni boyle tam anlattığınız gibi

Ay biz de 4 gün sonra 8 aylığız :smiling_face_with_three_hearts: uyanık olduğu her an oynamak istiyorum :hugs: ben çok şarkı söylüyorum galiba kızıma hem şarkı söyleyip hem her cümleyi şarkı yapıyorum dans ediyoruz el ve parmak kuklalarimjz var hisirtili bez kitaplarımız var onlarla vakit geçiriyoruz ihmm saçlarımı savurmama kahkaha atıyor onu zipzipa koyup karşısına berjeri çekip saçlarımı savuruyorun :rofl: inanılmaz eğleniyor … Prizlere uzanmaya çalışıyor yurutecten o sırada yüksekten alcaga şarkılar çok işe yarıyor ve ben köşeye oyun alanı yaptım kıza altına yün yorgan katlayıp, üstüne çocuk yorganı kenarlara da kocaman yastıklar gerçi artık yastıkları itelemeyi öğrenmiş döne döne heryere gidiyor :rofl: ama asla emeklemiyor :rofl:

Benmkide saclarimi savurunca cok guluyor kizim ne yaprsa taklit ediyorum onada kahkaha atiyor :smiling_face:

1 Beğeni