Bebekler de Ani ölüm sendormu riski

Ben genelde yan yatıyorum riski artarmı benim hemşire abla 10 sene yeni doğan yoğun bakım çalışıyor Reflü yatağında yan yatırmamı önerdi

Bende hep yan yaptırmıştım reflü yatağında çünkü oğlum sırt üstü yapmayı sevmiyordu

Doktorlar artacağını söylüyor ama ben de altı aylık olana kadar reflü yatağında yan yatırdım.. eskiler de hep öyle yapmışlar . Bebeğimin reflüsü vardı kendini kurtaramaz diye korkuyordum sırt üstü yatırmaya. Altı aylık olunca ani ölüm riski sıfırlanıyor neredeyse zaten

Reflü olduğunu nasıl anladınız benimkide Reflü yok hemşire ablam önerdi

Korkuyorum hala nasıl başa çıkıcam bilmiyorum

Bizde de reflü yoktu

Ben bebeğimi 3 ayına kadar reflü yatağında yatırdım ama özellikle öyle sağ sol yaptırmadım. Kafasını bazen kendi yana çevirdi. Bazen de ben şekil düzgün olsun diye sağa sola dönderdim . Başta bende çok korkuyordum ama emzik emmesi ani bebek ölümlerini önlüyor o şekilde de belki atlatabilirsiniz . Şimdi 4 ay 8 günlüğüz

Yutkunuyordu durduk yere yüzünü ekşiterek.. şiddetli hıçkırık oluyordu reflü hıçkırığıymış. Kusuyordu sütü.. doktorumuz tanısını koydu . Ama yenidoğan reflüsü birçok bebekte oluyormuş bebeğiniz kaç aylık bilmiyorum ama

Ben de çok korkuyordum sizi çok iyi anlıyorum , gece derin uyuyamazdım sürekli kontrol ederdim nefes alıyor mu diye çok şükür daha yeni yeni rahatladım o konuda. Rahat olmak lazım aslında ama tedbiri de elden bırakmamak lazım tabi.

1 aylık 10 günlük

Doktorlar sırtüstü yatırmayı öneriyor ama benim oğlum çok kusuyordu ben hep sağ sol yatırıyordum sırtüstü yatınca boğulacağını düşünüyordum. Bi gece yatarken oğlumun sesini duydum sonra bi anda ses kesildi oğlum gözlerini kocaman ayırmıştı ellerini ayaklarını çırpıyordu nefes alamıyordu sanki hemen kaldırıp sırtına vurdum nefes almaya başladı kusmuş boğazına kaçmış. Yan yatırdığım halde sırt üstü dönmüştü ondan sonra arkasını daha iyi destekledim dönemesin diye. Ogünü hiç unutamıyorum normaldede uykum ağırdır Allaha şükürler olsun o küçücük sese uyandım. Ben yan yatırmayı uygun buluyorum tercih senin tabi hangisi aklına yatıyorsa onu yap.

Nasıl destek veriyorsun benim kızım da sırt üstü donduruyor

Teşekkür ederim

Sadece başını sağa sola döndürünce çabuk kurtuluyor ben vücüdunuda hafifçe döndürüyordum kolunun üstünde yatıyordu yani arkasınada sert ağır bi yastık koyuyordum. Gece yapıyordum bunu sadece gündüzleri daha serbest yatırıyordum.