Arkadaşlar bebeğim 3 aylık oluyor haftaya ama ağladığı zaman gözümden yaş akmıyor normal mi acaba . Ben bebekler ilk aylarda gözlerimden yaş gelmez diye biliyordum dün arkadaşım ağlıyor ama gözünden yaş akmıyor diyince içine kurt düştü
Benum oglum 27 gunlhk vqlla uzun agladigi zaman gozlerinden yas geliyor bende gelmed saniyordum
Bunu bende dert etmiştim kendime hatta doktora götürmüştüm normal bi sorun yok dedi 5 aylıktı galiba gözünden yaş geldiğinde öyle hatırlıyorum gözyaşı kanalları tıkalı değil eğer öyle olsa gözleri sürekli çapaklanırdı dedi doktor sizde öyle bi durum yoksa endişe etmeyin
Biizmki 10 aylık oldu hiç gözyaşı yok ama çapaklanma falan da yok bende tedirginim ama zaten olsada bi yaşında geçmesi gerekşvs yazıyor internette. Ama bi ara baktırıcam bende göz doktoruna
Aynen ilk doğduğu zaman çapaklanma olmuştu ama şimdi çapaklanma yok bende bir sorun olduğunu düşünmüyordum ama arkadaşım öyle diyince insan bir panik oluyor
Ay annelik çok zor şeymiş Allahım hepimize yardımcı olsun
Amin o kadar meşakkatli ki
Bebeğim 4 aylık oldu ve daha iki gün önce ağlayınca ilk defa yaş geldi bence normal eğer içinize kurt düştüyse doktorunuza sorun
6 aylıkken göz muayenesi olmadınız mı ?
Yok hayır
Kanalları tıkalı olduğunda tam tersi çok akıyor sanırım. Kızım 6 aylık, sağ gözü hiç ağlamadığında bile sürekli akıyor doğduğundan beri. Sürekli çapak oluyor, bir kaç gün önce doktora götürdük o gözünde gözyaşı kanalları tıkalı dedi doktor. Günde 3 defa masaj yapıyorum bir de damla verdi daha yeni iyileşmeye başladı. Çocuk doktoruna her kontrole gittiğimizde soruyorduk masaj yapın diyordu 1 yaşına kadar böyle olması normal ama yeşil renk çok fazla çapak olursa göz doktoruna götürün diyordu. Biz de en sonunda göz doktoruna götürdük o daha iyi tarif etti. 1 ay boyunca masaj yapacağım inşallah iyileşir bakalım.
4buçuk aydan sonra gözyaşı akmaya başladı ağlayınca geliyor hiç kıyamıyorum ya
Benim bebeğim 1 aylıkken böyle olmustu göz doktoru göz kanalı tıkanıklığı var diye merhem vermişti masaj yapmıştık 4 5 güne geçti sonra bı daha oldu aynı merhemi kullandık geçti bı daha olmadı şimdi 5 ay 20 günlük her agladiginda cesme akıyor sanki tüm yüzü sırılsıklam oluyor icinizde şüphe varsa sağlık ocağına yada doktorunuza danışın isterseniz
Evet bizim de böyle oluyordu ve doğumdan beri sık sık tekrarladı, ilk aylarda bize de doktor bir damla vermişti onu kullandık iyileşti ama sonra tekrar oldu, kullannnca düzeliyor ama tekrarlıyordu. O damla da antibiyotikli bir damlaymış düzensiz kullanmamak gerekiyormuş o yüzden bidaha kullanmak istemedik uzun süre kullanmadık. En sonunda da işte yeni gittik göz doktoruna da. Şu an doktorun verdiği farklı bir damlayı kullanıp masaj yapıyoruz epey hafifledi bu şekilde. 1 ayın sonunda inşallah yeniden tekrarlamaz.
Benim bebe 7aya kadar gözünden yaş çıkarmadı endiselenme üzüntüden akmasın gözyasları insaallah
Benim ilk ayda çapaklanma olmuştu damla verdi doktor geçti . Ama gözyaşı akmıyor öyle ağlıyor ki gazı olduğu için nefesi kesilecek kadar oluyor bazen ama gözyaşı gelmiyor
Maşallah bu arada minik kuzuya Rabbim sağlıkla büyütmenizi nasip etsin
Amiin hepimizinkini inşaallah sizinkide geçer insaallaha