Bebeklerde karın guruldaması

Bebegim 4 ay 22 günlük surekli karni gurulduyor bu akşam neden olur sizce

Benim bebeğim 30 günlük benimkinibde karnı çok gurulduykr. Sebebi nedir @admin

Emerken hava yutuyorsa ondan olabilir.

Bu sebeplerden herhangi biri olabilir canım :cherry_blossom:

1. Bebeğinizin karın gurultusu genel olarak sindirim sistemi ile alakalıdır. Bebeğiniz, anne sütüne veya mamaya alışıyorken midesinde gaz ve basınç olabilir. Bu gaz ve basınç da karın guruldamasına neden olur. Bebeğinizin karnında meydana gelen guruldamaya neden olur. Bebeklerde gaz olması son derece normaldir.

2. Bebeklerde karın guruldamasına neden olabilecek bazı farklı durumlar da olabilir. Örneğin bebeğinizin memeyi iyi kavrayamaması, beslenirken hava yutmasına neden olur ve bu durum da gaza neden olur. Bebeğinizi emzirirken, bebeğinizin memeyi tam kavramasını sağlayın ve hava yutmasına engel olmaya çalışın.

3. Bebeğinizde alerji varsa da gaz problemleri olacaktır. Yenidoğan bebeklerde özellikle süt alerjileri son derece yaygındır. Bebeğinizde bazı alerji belirtileri varsa bir alerji uzmanına gitmeniz yararlı olacaktır.

4. Bebeğinizde reflü varsa da karnı guruldayabilir. Bebeklerin sindirim sistemi henüz tam olarak gelişmemiştir ve bu nedenle reflü olması yaygın bir durumdur.

1 Beğeni

Bence ac kalip emiyorsa yemek midesine bagirsaklarina doluyor diye bu yuzdende ola bilir bagirsaklarinin sesidir diye dusunuyorum ben