Bebeklerde korku

arkadaşlar oğlum 11 aylık eskiden tüylü oyuncak fln görünce oynardı yani 6 7 aylıkken , şimdi evde büyük ayım var onu görüp korkuyor yaklaşmak istemiyor yanına kucağmda yaklaşınca beni sıkıyor kendini geriyor.Tüylü eşyalara dokunduğunda da korkuyor,battaniye fln. Bu korkusu zamanla geçer mi,yoksa biraz büyümesini bekleyip ona anlatayım mı korkulacak birşey olmadığnı?

2 Beğeni

Kızım çimlerden korktuğunda araştırmıştım bunu bir nevi savunma mekanizması devreye giriyor bundan bana karşı bi zarar gelebilirmi diyor temkinli yaklaşıyor. Tüylü pürüzlü şeylere karşı daha çok oluyor bu. Eskiden korkmamasının sebebi daha bilinçli olmamasındandır. Bizim korkumuz nasıl ne zaman geçmişti hatırlamıyorum ama çok sürmemişti 1-2 ay içinde geçer bence bişey yapmana gerek yok ayının kendisi için bi tehdit olmadığını kendisi anlayacak :slight_smile:

1 Beğeni

@ElvinFeyza Söylediği gibi, bencede zamanla tehlikesiz olduğunu anlayacak.Eskiden süpürge,fön sesiyle sakinleşen Ömer şimdi korkar oldu kullanıncada en zayıf hızda kullanıyorum​:sweat_smile:

2 Beğeni

a evett evde soğan doğrayan,et çeken,fön,mikser kullanamaz oldum​:laughing:

1 Beğeni

Cesur, elektirikli süpürge, Et makinesi ve fön sesinden ağlıyor ,at aldık hala binmiyor korkuyor, zamanla korkuları geçecek .

1 Beğeni

Geceleri uykuya geçince yani ram uykusunda benekle konuşun. Herhangi bir şeyden veya objeden korkmuşsa ona korkmaması gerektiğini zararsız olduğunu, sizin onun yanında olduğunuzu, hatta en önemlisi bebeğinize ruhunu ve bedenini korktuğu şeyden arındırmasını söyleyin hatta içinizden geçen tüm güzel cümleleri kullanın bunu bir kaç gün üst üste yapın farkı göreceksiniz.

Bebekler korkuları bilinç altında kalıyor ve ondan arınması lazım yoksa tahminimce zor olur korkusundan vazgeçmesi.

Benim bebeğimde çok işe yarıyor :smiling_face_with_three_hearts: umarım faydası olur sizlere

2 Beğeni

Arkadasin gibi davran oyuncaga
Oglunla ne yapiyorsan ona da yap
Ama fark ettirmeden mesela yemek yedir
Altini al oyun oyna.

Bunu denemek istiyorum ya Barış Muslu öneriyor bunun gibi bilinçaltındaki problemleri çözmek için uykuda konuşmayı, alerjisi için denesem mi :face_holding_back_tears::face_holding_back_tears:

Denemekte fayda var inşallah işe yarar .

Gelişmeleri bize de bildirin lütfen :smiling_face_with_three_hearts:

1 Beğeni