Kızlar sabah uyandık bu kadar saçı dökülmüş bebeğimin .
1 gecede bu kadar saç normal mi
Bence hiç normal bir duru değil. Çok fazla gerçekten. Bir doktora göster istersen
Doktoruna yazdım bakalım ne diyecek ay çok tedirgin oldum ya
Bu kumaş saç tutan bir kumaş değil dimi? Bazı kumaşlara saç yapışıyor öyle bir şey değil demi?
Cesurda 4 ayına kadar saç dökülmesi oldu,ipli şapka koyunca şapkaya dökülüyordu kendiliğinden kesildi.
Yani hiç anlamam kumaşlardan
Ama şöyle söyleyeyim sabahtan kucağıma aldığımda kolumda ve kıyafetimde de 2. 3 tane dökülüyor fazla değil.
Çarşafı değiştirdim bakalım bu gece ne olacak.
Doktoruna yazdım korkma normal dedi ama devam ederse doktora götüreceğim
Canım cesurum
İnşallah devam etmez böyle
Evet, bebeklerde hafif bir saç dökülmesi normaldir. Yenidoğan bebekler genellikle doğduklarında ince, yumuşak saçlara sahiptirler ve bu saçlar birkaç ay içinde değişebilir. Bu süreçte bebeklerin saç dökülmesi yaşanabilir ve bu genellikle endişe edilecek bir durum değildir.
Bebeklerde saç dökülmesi, hormonal değişiklikler, saç foliküllerinin gelişimi, ve hatta bebeklerin uyku pozisyonları gibi faktörlerden kaynaklanabilir. Genellikle bebeklerin saçları büyüdükçe ve geliştikçe bu dökülme azalır.
Ancak, eğer bebeklerde şiddetli bir saç dökülmesi veya saçlı alanlarda anormal bir incelme veya dökülme fark ediyorsanız, bu durumu doktorunuzla paylaşmanız önemlidir. Bu, bazı cilt veya sağlık sorunlarının belirtisi olabilir ve bir doktorun değerlendirmesi gerekebilir.
Diye okudum bir yerde
Evet bende gördüm bazen saç kıran,b12 veya başka sebep hatta allah göstermesin ismini anmak istemediğim hastalık belirtisi olabiliyormuş .
Bu nedenle sıkı takipte olacağım her sabah inşallah normal döküntüdür.
Doktora fotoğraf attım normal dedi ama umarım fotoğrafa bakarak söylemiştir
İnşallah canını sıkma canım.
Kuzu doktor ne dedi ? @Gulsen2023
Doktora fotoğraf attım normal dedi
Sabah yine vardı ama daha az dökülmüştü
Bizim de birden döküldü. Muayenede söyledik, kontrol etti ve risk oluşturacak kadar dökülme yok dedi. bu kadar dökülmüştü bir anda. Hatta oto koltuğundan bir tutam saç aldım.
Ana saci dokulur daha ayni dis gibi
Yerine daha kuvvetlisi cikacak
Ay inşallah çünkü hala avuç avuç dökülüyor
Oyle oyle merak etme
Benim oğlumda çok saçlı doğdu uzundu birde saçları sonra birden döküldü aynen böyle doktora götürdüm saçını kestirin günlük hindistancevizi yağı sür az az nemlendirmek için krem gibi dedi çok şükür çıktı sonra dökülenler