Beş aylık olduk herkes su vermediğim için bana kızıyor. Ben hep 6. Aydan sonra verilir diye bildiğimden vermemiştim. Geçenlerde o kadar herkes söyleyince vermek istedim ve o kadar iştahlı içiyor ki napacağımı bilemedim. Sizler ne zaman verdiniz? Vermeye devam etsem herhangi bir problem olur mu gerçi suyun zararı olacağını düşünmüyorum ama gene de annelik işte. Bir de ilk çocuk olunca sanırım daha pimpirij oluyor insan
Az az verebilirsin birsey olmaz. Ben 5.5 aylığa geliyordu vermeye başlamıştım zaten içtiği 3-4 çay kaşığı
6 aylikken vermeye basladik ek gida ile beraber ama ancak 1-2 cay kasigi kadar. Zaten ihtiyaclari da yok fazlasina ve ilk 6 ay yalnizca anne sutu ya da mama verilmesi gerekiyor siz dogrusunu yapiyorsunuz. Dogrudan zarari olmaz tabii ki hijyenik bi su oldugu surece ama dolayli olarak anne sutu/mama alımını azaltabilir.
Ek gıda yemiyorsa gerek yok su içmesine, böbreklerini yorabilir ve vücudundaki sodyum oranını düşürebilir. Ek gıda ile birlikte su verilmeye başlanıyor. Mesela 2 yemek kaşığı mama yiyorsa 1 yemek kaşığı su veriliyor öğün peşine.
Mamayla beslenen bebeklere su verile bilinir birde ek gıdaya başlayan.
Yalnız Anne sutuyle besleniyorsa suya gerek yok canım
Benim bebeğimde 20 günlükken idrarında kristallesmeler oldu hem süt hemde mama almasına rağmen doktorumuzun dedigi ölçüde besledik hep ama geçmek bilmedi sağlık ocağındaki ebe biraz biraz su ver dedi ve vermeye başlayınca geçmişti ben o günden beri hiç bırakmadım vermeyi beş aylıkken de ek gıdaya geçtik artk daha düzenli veriyorum
ek.gida ile beraber başladım tam.anlami ile ama öncesinde arada veriyordum gene
Herkese cevapları için çok teşekkür ederim buraya anca girebiliyorum
Ben dogdugundan beri hep verdim su.
Bende doğduğundan beri verdim hep azar azar