Doktorumuzun onerısı dereceye göre sekıldekı gıbı gıydırme evım 24 25 arası fakat ben uzun kollu alt üst esorfmanla evde üşüyorum 3 aylık bebek nasıl usumesın diye düşünüyorum fakat bu aralar kızım gece çok huzursuz sıcaktan diye düşünüyorum bu yüzden ınce gıydırıp tekrar yatırıyorum bu sefer ıcım rahat etmiyor sızler nasıl gıydırıyorsunuz evde bebeklerınızı
Bu arada iadel ev sıcaklığı 22-23 dereceymıs fakat ben o derecelerde çok üşüyorum o yüzden evın sıcaklığını yukseltıyorum
22-24 arası ben evde usuyorum sahsen bebegim nasıl usumesin ustelik biz hareket halindeyiz ona ragmen usuyorum.Bu tablonun dogrulugu tartısılır…
Şuan evimi 26-27 derecede tutuyorum gece aynı derece de oldugu halde gece daha soguk hissediliyor. Yani gece gündüz farkı bile oluyor…
Ben bebeğimi uyuturken muslin kundaga sarıyorum. Üstüne penye battaniyesini ikiye katlayarak örtüyorum. Üstünde de kollu badisi ve patikli alt pijaması oluyor. Vucut ısısını kontrol ettiğimde normal sıcaklıkta oluyor. Gövdesine ve ayaklarına bakın sıcak mı diye…
Bende sızın gıbı yapıyorum uyuturken
Bizim evde 23-24 ben şuan katkatım gece iyice üşüyorum sabit yatarken, üzerime orta kalınlıkta battaniye örtüyorum ve hırka giyiyorum
Ve dediğiniz gibi ben böyle üşürken bebeğimi nasıl incecik giydireyimiçim el vermiyor bütün doktorlar herkes aynı şekilde giydirilmesini söylüyor evet biliyorum fakat uygulayamıyorum
Birde doktorum dediki bebekler ğiğmez doğduklarında yağ dokusu ile doğarlar eğer siz onu kalın giydirip terletirseniz o yağ dokusunu eritmiş olursunuz ilerde çok üşüyen bir çocuk olur dedi
Bu derecelere göre ben giyindiğimde üşüyorum ve hasta olduk oğlumda bende o yüzden ben bunu değil kendi sıcaklığımı üşümemi veya terlememi göz önünde bulundurarak bebeğimi giydiriyorum mesela anneannem annem hep derler ki bebeğini kendinden bir kat fazla giydir veya bir kat fazla ört bizleri böyle büyütmüşler neticede
Canim eskiden annenin giysiginden 1 kay fazla giydirilirmjs cocuklar bende usuyorum ona ek olarak yelek giydiriyorum
Bi tek ben yaniyorum herhalde 23-24 derece evde askili ve sortla dolasiyorum. Normalde usuyen bi insanimdir aslinda dogum sonrasi hormonlarimdan kaynakli boyle saniyordum ama kimse boyle degilmis
bebegimi de kisa kollu zibin + uzun kollu zibin + patikli alt ve 1.0 tog uyku tulumu ile yatiriyorum. Burnunu ve kulaklarini kontrol ediyorum, genelde sabaha karsi da ustune penye battaniyesini atiyorum.
Yani ben çok aşırı üşüyen biriyim 26°’de bile üşüyorum uzun kollu giyiyorum kalın o yüzden kestiremiyorum kızımı nasıl giydirsem ama 22:23 derece yaptigimda da evi donuyorum o yüzden tok doktor pek doktora uyuyamıyorum