Bebeklerin konuşması

Benim oğlumda 1 hafta sonra 1 yaş olacağız bizde de durum aynı 9 10 aylıkken çok güzel konuşuyordu şimdi baba diyor sadece

1 Beğeni

Erkek cocuklarinda konusma.gec oluyo diye duymusdum nekadar dogru bilemiyorum ama

2 Beğeni

Yaa umarım normal bir durumdur. Böyle olunca endişelendim gibi biraz o yüzden sormak istedim

Benim kızım da 6 aylıkken baba dede diyordu . Şimdi 11 aylık hiç demiyor. Anlamsız biseyler söyleyip duruyor. İyya kullanıyor genelde. Kendi kendine oynarken de ardi ardına anlamsız şeyler konuşuyor. Anne hiç demedi daha. Sürekli konuşuyorum, iş yaparken bile ona anlatıyorum kucagimdayken. Bak şimdi kapıyı açıyoruz bunu cikariuoruz böyle yapıyoruz falan. Çok konuşuyorum kitaplari var renkler sayılar hayvanlar falan her gün onları gösteriyorum okuyorm . Onların ne olduğunu anlatıyorum. Hayvan sesleri taklit ediyorum. Aylardır köpek kedi gösterip hav miyav diyorum. Ama onları da söylemiyor. Bilmiyorum ya çok şey bekliyoruz normali bu ya da geç konuşacak .

Her bebeğin gelişimi farklı vakti gelince hepsini de diyecek inşallah size onlarca soru soracak :wink: Asil 16 aylık anlamını bilerek yaklaşık 15-20 kelime söylüyor. Anlamsız olarak söylediği şeyler belki kendince anlamlıdır biz anlamıyor olabiliriz. En çok anne baba aç kapat bu kelimelerini kullanıyor.

1 Beğeni