Kizim 5 aylik oldu . Allaha şükürler olsun ki kimseden yardim almadan buyutuyorum. 40 tek basima cikartim int .arastirdim baktim . Hasta olunca int arastirdim baktim . Burnunu temizleyem diyordum babasindan gizel temizliyom ilk bebegim oldugu halde kimseye birakmadim yılmadim kaynanam 3 gun kaldi yanimda asla tek basina birakmadim bebegimi .hep arastirdim cok fazla meme reddimiz vardi uykularimiz cok duzensizdi ,gogus ucu silikon kullanıyordum. Çok stres yapmadan cogunu basardim . Eşim diyir hastanye ise sokuyim aylik 40 bin alirsin diyir ama ben istemiyirum 100 bin de olsun yine girmem cunku bebegimin bu aylari yaslari bir daha gelmiycek ben buyutcem . Sağda solda sullenmiycek .ben bebegimle vakit gecirmedikden sonra ne anladim ki… onun buyudugunu anlamiycam bile o yuzden belli bi yasina gelene kadar asla istemiyom calismak . Evde iş olursa yapmak isterim diger turlu bebegimi kimseye birakmak istemiyorum . Ben sevgisiz buyudum bebegim neden sevgisiz buyusun ki 24 saatin 8 saati uyku 8 saati iş olursa 4 saati hadi ev işleri ufak tefek iş diycen bir gunde bebegime 4 saat mi.ayircam ben . Buyusun bebegim oyle calisirim anca . Ben kimseye de guvenmiyorum zaten bebegim kendini ifade etmeli annem olsun kaynanm olsun 5 dk uzaklikta anneme de kaynanamda 1 saat anca biraktim .oda bir kere onlarda da bebegimi uyutup da gitim
Ama biraz buyuyunce konusmaya baslayinca destek alabilirim cunku ben kizimla butun ozel konulari paylasmayi dusnuyom az cok konusun direk ozel bolgesinin,dudaklarinin oneminden bahsetcegim . Be kadar kucuk yasta ogrenirse o kadar iyi . Mesla bayramda esim eltimin kizinina op bei dedi kizda 4 yasina girecek direk eşimin dudagindan opmeye kalkmis rsim.de hemen kızmış ona . Aslinda bu yaslarda cocugun idrak etmesi icin soylenmesi gerekiyor . Anlamasa bile soylenmeli .annem bebegimin altini aliyirdu dayimgilin yaninda ben dedim herkesin icinde niye degistiryon altini deyip.basina ben gectim .
3ay 8 günlüğüz lohusayken babaannem geldi 1-2 hafta kaldı yaşlı olduğu için pek bişey yaptırmadım ona ben iş yaparken o çocuğuma baktı eşim yardım etti bir kaç gune eşimin halasi gelip gidiyordu şimdide ara ara haftada ayda bir gelir onun dışında tekim kendim bakıyorum çocuğuma
Maşallah dyim öncelikle azminize. Ben çok bel ağrısı çektim bana korse de takma dediler sezeryan oldu bir de ilk gebelik 1 ay rahat annem yanımda kaldı. Rahat ederim diye kendi annemi istedim şehir dışından geldi gerçi ama kendi ihtiyaçlarımı bile zor gördüm . Ben biraz nazlıyım ondan sanırım tebrik ederim ama sizi. Şimdi kızıma kendim bakıyorum hemde ayrı bi zevkle keşke daha iyi bir sağlığım olsa diyorum doğum sonrası bel problemi biraz peşimi bırakmadı sağlık olsun diyorum ona da napalım. Ekleyim 3. Ay içindeyiz 4 e 10 güncük var
Ya
Benil dogumum cok zor gecmisti . Nirmal dogum yaptim ama cok zorlandim beni ebe dogurtamadi. erkek bi kadin dogumcu geldi o da zorla dogurtu
birde dikisim yanlis atilfi tekrardan diks atilar 3 ay boyunca kabiz oldum. Ve asla oturup kalkamiyirdum. Dikislerim iltihaplandı. Dikislerim patliyacak sandim gercekten tek basima cok zordu bebegi bile kucagima alamiyirdum canim cok aciyirdu ama yaptim . Annem hasta hasta basimda bekledi dogumhanede anneme dedim bebege bak sen bn kendimi hallederim . Kilseden destek almadim ustumu bile kendim degistirdim .dogurdum 2 saat sonra tek basima yurumye basladil hastanede herkes odalarinda yatarken ben pis kan aksin diye yurudum bol bol .Ay cok zor gunlerdi ama basardim hala genatal bolgem aciyor ama odare ediyom iste
39 günlüğe kadar annemde kaldım 40 da evime geldimm
6 ay 11 günlüğüz 40 dolana kadar annemdeydim garip anam bana baktı ben bebeğe işte sonra geldik eve iyi kötü ilerliyoz
Benim kızımda 7 aylık doğumdan sonra 3 gün kaynanamda kaldım 1 hafta falan da annemde kaldım yine rahat edemedim sezeryan oldum ağrım çoktu ama hem bebeğim evimize alışsın hemde ben bakmaya alışayım diye geldim eve o gün bugün tek bakıyorum eşimin de desteği çok olmuyor sabah 8 akşam 6 çalışıyor ondan sonra da ancak kendine dinlenme fırsatı buluyor. Bende tek bakıyorum yani. İyikide tek bakıyorum
Bende kızıma tek bakıyorum ilk doğduğu gün eve geldik kaynanam korktu yıkamadı hiç bir şekilde 5 tane çocukta büyütmüş korkmadan Allah’a emanet bir şekilde yıkadım evimi de çekip çevirdim kızıma da baktım kızın emmedi sütünü içmedi sana düşkün olmaz seni sevmez dediler 10 gün sonra 7 aylık olacak aşırı derecede düşkün bana lavaboya dahi gitsem arkamdan anniy diyor ağlıyor kucağımdayken yemek yapıyorum yemek yerken kucağımda kaç gündür alışmış öpmek istiyor beni o kadar çok duygulandım ki çok şükür Rabb’ime kızım emmedi belki ama sana düşkün olmaz diyenlere inat kızım beni çok seviyor
Aniy mi diyir ahhhhbana ne diycek acaba .Aslinda bende korkmustum ilk bas bni emezse beni istemez diye hatta kaynanam 40 gunlukken mi ne yazmasini bebegin kafasina gecirmis bn icimden cok kizmistim bebek bnmle olan bagini zedeliyir diye .sonra anladim ki asla boyle birsey mumkun degil. Bebegim babasini annesini cok iyi taniyor evde cok gulec olan bebek disarda hic gulmuyir
Kiz cogunluk annelrde olur bebek ne yapsin adamlara da birsey diyemiyon ekmek parasi .
Valla 40 gun ne annemde ne kaynanamda rahat ederdim . Valla bn hamileyken diyordum insallah kilse gelmez esimle bn olurum diye bn isteledim kumseyi duzenim bozulmasinj sevmiyorum.
Evet 5.5 aylık olduğundan beri anniy diyor kız çocuğu genelde babaya çok düşkün olur ama benim kızım tam tersi bana çok düşkün ee anne babasıyla birlikte olduğu için dışarısı yabancı gelir tabi özellikle günün hepsini anneyle geçirdimi o sevgiyi hisedemiyordur belki benim kızım öyle değil gerçi çok sıcak kanlı birisi hastane gittiğimizde sıra veren sekrete gülüyor kahkahayla doktorunu çok seviyor dışarda nereye gitsem sevdiriyor kendini bide kızıma hamileyken sürekli konuşuyordum onunla annem diye sesleniyordum belkide bundan dolayı bana anniyy diyor inşallah en kısa zamanda senin Minnoş da anniyy anne diye hitap eder
Borde babasiyla kucuk capli ideaya girdik . Ilk once anne derse esim bna rlbise alcak once baba derse bn ona olacagim. dogumnda ben kazandim aslinda idea demiyek de ne biliyim buyunce kizimiza analatacagiloz guzel bir hik. Doyelim . Kizim dogmdan babasina sormuştum hangi gun olir doye o dedi carsamba bende dedim ki bak ben kizimizi mubarek gunde cuma gunu dogurcam dedim ve oyle oldu cuma gunu oldu
insallh bunu da bn ɓilirim.
Ay bir rahat ettim anlatamam anam sonuçta bide sezeryan bide doğumdan sonra enfeksiyon oldum ateşim falan çıktı korktuk iyice
Hahahahâ Allahim ya
Aynen öyle valla bizlerin yoruldum demeye fırsatı olmuyor bi diyosun erkekler bizden çok söyleniyorlar o yüzden tek bakmak zorunda kalıyoruz. Benim eşim yine sağolsun yardımcı oluyor ama yeterli değil tabi
İlk çocukta annem 5 gün kalmıştı yanımda sarılık tan hastanede yattı 15 günlükken ev taşındım yardım eden olmamıştı oğlum 2 yaşındayken diğerine 4 aylık hamileydim annem sadece büyüğü aldı 1 gün baktı evi yine tek taşıyıp yerlestirdik..2 .doğduğunda annemlerde 4 gün kaldım sonra kendi evime geçtim ..7 sene sonra 3. Doğdu hastanede bile kendim ilgilendim çocukla annem eve gelince sen aliskinsin bakmaya deyip gitti ilk gunden beri tek bakıyorum ..kısacası 3 cocuguda tek başına büyüttüm kayınvalidem yok gorumcelerim şehir dışında kimsem yok kisacasi ama olmaması daha iyi her kafadan bı ses çıkar yoksa