Bebeklerinizi yan mı yatırıyorsunuz?

MERHABA GÜZEL ANNELER :cherry_blossom::sparkling_heart::bouquet: Bebeğimin yanına uzanıp elini tutup yan bir şekilde popoya pış pış ile uyutup park yatağa koyuyorum yan şekilde uyumasının sakıncası olur mu (5aylık

Merhaba güzel anne! :cherry_blossom::two_hearts: Öncelikle bebeğinle bu tatlı uyku ritüelini oluşturmuş olman harika bir şey! Beşiğine koyduğun pozisyonla ilgili haklı bir endişen olabilir, ama 5 aylık bir bebek için yan yatış genelde güvenli kabul edilir, ancak birkaç noktaya dikkat etmen gerekiyor. İşte detaylar:

Yan Yatma Pozisyonu Güvenli mi?

• 5 Aylık Bebeğin Hareket Yeteneği: Eğer bebeğin kendini sırt üstü veya yüz üstü çevirebiliyorsa, yan yatması genelde sorun olmaz. Ama henüz yüz üstü dönme becerisi gelişmediyse, sürekli gözetim altında tutmak daha güvenli olur.
  • Sıkı Destek: Yan yattığında sırtını ince bir destekle (örneğin, katlanmış ince bir örtü) sabitlemek, bebeğin istemeden yüz üstü dönmesini engelleyebilir.

Yan Yatmanın Avantajları:

• Reflü ve Gaz Rahatlaması: Yan yatma pozisyonu bazen reflü veya gaz sorunu olan bebekleri rahatlatabilir.
  • Baskının Azalması: Sürekli sırt üstü yatan bebeklerde kafa düzleşmesi olabileceği için pozisyon değiştirmek faydalı olabilir.

Dikkat Etmen Gerekenler:

1. Gözetim: Bebeğin uyurken yan pozisyonda dönme riskini gözlemle.
  2. Yatak Güvenliği: Park yatakta fazla yastık, battaniye veya oyuncak bulundurma. Bu tür nesneler bebeğin dönmesi halinde risk oluşturabilir.
  3. Uyku Sırasında Kontrol: Bebeğin uykuya daldıktan sonra sırt üstü pozisyona dönebilir, bu doğal bir süreçtir.

Son Öneri:

Eğer bebeğin yan yatarken rahat uyuyorsa ve uyku sonrası sık sık kontrol ediyorsan, genelde sakıncalı bir durum olmaz. Ancak bebeğin hareketlenmeye başladığı bu dönemde, her zaman gözetim altında olduğundan emin olmalısın.

Harika bir annesin ve onun için elinden gelenin en iyisini yapıyorsun! İkiniz için huzurlu uykular diliyorum. :star2::baby_bottle::two_hearts:

2 Beğeni

Bu düzene nasıl alıştırdıın :smiling_face:

Benim bir bebeğim yok canım yazdıklarım sadece önerilerim :slight_smile: Yani benimki artık bebek sayılmaz 7 yaşını bitirmek üzere :slight_smile:

5 aylık piş piş ile nasıl uyutmayı başardınız valla süper ben şuan ayağımda sallıyorum ve çok hareketli o şekilde uyuyacagini zannetmiyorum

1 Beğeni

Yani alışmış sayılmaz 1 2 haftadır bazen böyle pıt pıt uyuyakalıyor . Ama bazen direniyor ağlıyor o zaman sallıyorum bende mecbur . Tamamen sallamayı bıraksam güzel olacak ama bilmiyorum

Benım bebek 1 aylık dogdugundan berı yan yatırıyorum. Yan yatırmasam ben uyuyamıyırum . Oda cok rahat edıyor . Kafasının altına ınce jır yastık koyuyorum o yastıgın bır tarafına da baska bır yastıkla destek yapıyom. Yastık cok yuksek olmadıgı ıcın rahat ediyor kusma olayına gelecek olursak benım basıma geldı . Yan yatırdgım halde tam sabıtlemedım yanımda dıye fılme bakarken bebege bı baktım 1 bardak dolusu kusuyor burnundan agızından hata bası dık tutmus hepsı agzına dolmus gercekten cok korkunc oan nasıl kalktıgımı bılmıyom . Vuruyorum sırtına bebegımın sesı de cıkmıyor tek basımayım bırsey oldu dıye cok korktum nefes alamıyor ses cıkmıyır ama vurmayı hoc bırakmadım bıra sert vurdum sonra bırden cıglık atı sonra nefes almaya basladı. Cok dıkkatlı olmamız gerekıyor . Rabbım kızımı bana bagısladı onun korkusuna hep yan yatırırım.