Bebeklerinizin isim hikayesi

Bence anlamlı isim hikayesi olmuş :smiley::+1:

1 Beğeni

Hahha çok iyiymiş hikayesi

1 Beğeni

Oğlumun adı Karel Allah tarafından gönderilen mucize meyve demek anlamı, ben hamileyken acil bir şekilde açık ameliyat oldum yumurtalığım döndüğü için doktor Allah sana mucize göndermiş bak dedi ve biz eşimle büyük bir aşkla evlendik aşkımızın meyvesi diyorduk hamileliğimin başından bu yana iki durum birleşince ismini koyduk iyi ki koymuşuz çok seviyoruz adını:heart_eyes::heart_eyes:

6 Beğeni

Eşimle tanıştığımız dönem “Gamzedeyim Deva Bulmam” şarkısını çok dinliyorduk, ikimiz o an kızımız olursa adı DEVA olsun diye kararlaştırdık. Evleneceğimiz bile belli değildi, kızımız dertlere deva olsun istedik. Şimdi bizim derdimize kederimize deva oldu. Benim yaralarımı iyileştirirken, eşimin ruhuna deva oldu :smiling_face_with_three_hearts:

4 Beğeni

Ay çok güzelmiş hem hikaye hem isim olarak çok beğendim

1 Beğeni

Güzel hikaye :smiling_face_with_three_hearts:

1 Beğeni

Teşekkür ederiz :pray::smiling_face_with_three_hearts:

Arya olmasını istemiştim eşim isim hakkı benim dini açıdan dedi koydurmak istemedi tövbe tövbe sanki secdeden alnı kalkıyor da :sweat_smile: kaynım asel ismi ve anlamı çok güzel düşünür müsünüz dedi. Asel Lina olsun dedim, eşim soy adımız zaten uzun iki isim olmasın dedi. Asel kaldı prensesin ismi :smiling_face: yani adını amcası koydu kızıma :innocent::innocent:

2 Beğeni

Hahaha alnı secdeden kalkmıyor :joy::joy::joy:enişte bahane yapmış belki kendi koyar diye ,amcası izin vermemiş :joy:

1 Beğeni

Bizimkinin adı Yusuf Sacid. Çok aman aman özel bir hikayemiz yok Hz. Yusuf’un ahlakını alır inşallah diye Yusuf koydum babası da anlamı güzel başka bir ismi daha olsun istedi. Sacid koyalım dedi çok beğenmesem de karışmadım fjdjdj Sacid secde eden demekmiş umarım ismi ile yaşar çocuklarımız :heart:

2 Beğeni

Hahahah erkekler işlerine ne gelirse ama asel de çok güzel bi isim :slight_smile:

1 Beğeni

Teşekkürler güzel teyzemiz :innocent::pray:t3::cherry_blossom:

Kızımın ismi Amine Meva
Küçük bir çocukken bile evcilik oynarken bebeklerinin isimleri genelde Amine,Zehra,Zeynep falan olurdu :grin: Amine ismine karşı bir zaafım var çözemedim çevremdeki bütün Amine isimli olanlar aşırı güzel ve kibarlar. Meva isminin hikayesi de bebeğimden önce 3 aylık bir düşüğüm oldu erkekmiş. Kürtajdan sonra zor toparlamıştım kendimi psikolojik olarak bir gün Alifiru’nun Taçlı kızım şarkısına denk geldim o sırada nereden gördüm hatırlamıyorum bile Meva ismini gördüm ama ilk defa görmüyordum sanki bu ismi direkt aklıma cennet’ül meva geldi Kur’an’da geçer
Salih amel işleyen kişilerin, Allah yolunda şehit olanların ve mümin kulların barınağı olan bir cennettir. bir daha bebeğim olursa onun kız olacağını hissetmiştim ve bu ismi koyacağım dedim içimden öyle de oldu :smiling_face_with_three_hearts: bebeğimizin cinsiyetini 5.ayımız dolduktan sonra öğrendik biz :heart: 6.ayımızda da İstanbul’a ailemin yanina eşim izne çıktığında gitmiştik, bebeğime nevresimlerinden tutun da giyeceği kıyafetler, beşiği, oyuncaklarını falan almıştık ama bir tek ismi kalmıştı geriye :face_holding_back_tears: eşimle isim araştırırken eşim direkt sordu Meva sence nasıl hemen tamam dedim hemen aklıma geldi kendime verdiğim söz :smiling_face_with_three_hearts: bence çok güzel oldu kendisi gibi :melting_face:

3 Beğeni

Çok güzel ismiyle yaşasın bu miniğe Allah uzun ömğrler versin :slight_smile:

1 Beğeni

Oğlumun ismine ilk hamile kaldığım aylardan itibaren Selim diye karar vermiştik. Yavuz sultan Selim’den ötürü bu ismi seçmiştik. Ama Yavuz olmasını eşim hiç istemiyordu bir amcaları var o isimde ve ondan çok çekmişler diye :joy: ben de kırmadım sadece Selim dedik. Karnımdayken bile ona Selim derken içim kaynıyordu bu isim oğluma çok yakışıyordu. Şimdi 37 günlük halen oğluma ismi çok yakışıyor :smiling_face_with_three_hearts: doğum yaptıktan sonraki gün eşim oğlumu kaydetmek için nüfus müdürlüğüne giderken yolda beni aradı ve Selim isminin yanına Efe de mi koysak dedi. Bana da güzel geldi yakıştırdım ve olur dedim. Gülünç ama ikinci ismine de nüfusa giderken yolda karar vermiştik :joy: böylelikle oğluşum ismi Selim Efe olmuş oldu adıyla yaşasın :two_hearts:

2 Beğeni

Ingilteredeyken bir pub ismi gordum kocaman VICTORIA yaziyordu esime dedim nasil? Harika dedi ve o an sectik daha cinsiyet belli degildi, ben hep kiz istiyordum neyse Turkce ismide sen koy dedim (esim ingiliz) doguma kadar sure verdim tek sartim Turkce olmasiydi ve Nisa ismine takildi bende olmaz Turkce dedikce O israr edince Victoria Nisa kaldi :melting_face:

1 Beğeni

Yıllar önce markette çalışırken bir müşteri kızına seslendi “Çare” diye. Şaşırdım ismi çare mi diye sordum. Çare olsun diye koymuşlar aynı Deva gibi. Onu hatırlattı bana değişik ama güzel

2 Beğeni

Kızımın adı Elif Simra. Simra isminj ben bir tane fenomenden duymustum. Ismi ve anlamı cok hoşuma gitmişti. Kızım olursa Simra koyucam diye kendime söz vermistim. Hamilelik döneminde gorumcemler olsun herkes bi isim bulmaya çalıştı. Şu olsun bu olsun diye. Simra ismini beğenmemislerdi baya kötülüyordu aynı sekilde esim de şaka gerçek istemedi. Ama ben inat ettim koydurdum. Hatta nüfus müdürlüğüne bende gittim güvenmediğim için. Elif ismini de eşim istedi. Ama en cok Simra ismini kullanıyor beğenmeyen herkes​:rofl:

1 Beğeni

biraz geç gördüm ama çok teşekkür ederiz :pray: çare ismi de değişik ama güzel bir isim bence ilk defa duyuyorum :face_with_hand_over_mouth: