Merak ediyorum bebeklerinizin adı ne ve nasık karar verdiniz ismine
İlk kızımın adı Rüya Balım. 3 aylıkken cinsiyetini öğrendiğimiz günün akşamı eşimle film izliyorduk. Filmde bir kadın kızını kreşe bırakıyordu. Tam kapıdan çıkacakken kızına sarılmak için ona ‘Rüya’ diye seslendi. O an çok duygusaldı. Eşimle birbirimize baktık ve direkt karar verdik. Hiç değiştirmedik. Balım ismini de doğumuma 1 ay kala eşim istedi. Kızım karnımdayken eşim hep balım diye seviyordu, ikinci ismini Balım koyduk
İkinci kızımın adı Eylül Nare. Eşim hep ikinci kızımız olursa Eylül konulsun istiyordu. Ben de Nare ismini çok seviyordum anlamından ötürü. Anlamı ‘Güçlü, dirençli’ demek. Eylül Nare de böyle ortaya çıktı
Peki sizin hikayeniz nedir ?
Oğlumun ismi Cesur.
İlk bebeğimiz.
Eşim kız olursa sen erkek olursa ben koyarım dedi.
Erkek oldu o isim bulamıyordh ben araştırdım aynı aynı isimlerdi diye karar veremedim.
Ama sonra birden aklıma Cesur diye bir isim geldi.
Akrabalar icinde yakınlar içindede yoktu o isimden,hem manalı bir isim hemde akrabada olmayan bir isim.
Biri sorunca ismi ne diye , CESUR diyelim dedik ,adı gibi Cesur olsun.
eşimde razı oldu bu ismi koyduk
Ya siz?
Bizimkisi doğmadan önce Didem peri koyacaktık Didem ortak istediğimiz bi isim peri kaynanamın isminin güzel haliydi sonra eşim Melike Şahin’in Firuze şarkısını çok dinlemeye başladı Firuze istiyorum dedi değiştirdik
Eşimle anlaşma yapmıştık erkek olursa ismini o kız olursa ben koyacaktım. Erkek olunca Ömer koyalım mı ne dersin dedi bende sen koyacaksın öyle anlaştık niyr soruyorsun ki demiştim. O da olur mu bir ömür hitap edeceksin seninde içine sinen bir isim olsun demişti bende bekarken oğlum olursa ya Zeyd ya Ömer olsun istiyordum işime geldi. HZ. ÖMER gibi olsun inşallah
Yaa çok güzelmiş özellikle Rüya Balım hikayesi. Normalde çift isim sevmem ama ikisi aynı anda söylenebilecek isimler olmuş kulağa çok güzel geliyor
Biz aslında doğunca karar verelim demiştik ama sonra bi yakınımızın kızının adı hoşumuza gitti eşimin de benim de içimize sindi anlamı hoşumuza gitti Lena koyduk tabiki türkiyedeki bazı akrabalar karışmak istedi dinlemedik
Çok güzel güçlü ve karizması olan bi isim bence
Sezen aksu da çok güzel söyler bu şarkıyı sanırım annesi müjde ar için yazmıştı bu şarkıyı
Ne güzel anlayışlı bi eşiniz var ve ismiyle yaşadın inşallah
Teşekkürler
Oğlumun ismi Ömer,babası koydu.
Karışan çok oldu bizimkine de. Hatta kızım 5 yaşına geldi ama hala ismini sorgulayan, yargılayan oluyor ama takmıyorum. Eylül Nare’de de Nare ismini çok yargıladılar. ‘Nare neymiş yaa’ diyenler de oldu ama takmıyorum
Bizim iki isim koymamızın sebebi ilerde kendisi hangi ismini kullanmak isterse onu kullansın istiyoruz. Hani kimileri çift isim koyup tek isimle sesleniyor ya, biz öyle yapmıyoruz mesela. Hep çift isimle sesleniyoruz kızlarımıza
Valla ikisini de kullanabilirler bence genelde iki isimde biri içe sinmeyen isim oluyor sizinki tam tersi olmuş. İsimlerin ikisi de güzel.
Benim yeğenimin de iki ismi var biri sırf kardeşimin kayınpederi rahmetli oldu diye koyuldu ki ben hala bilmem ikinci adını öz yeğenimin.
Tam bilmiyorum ama sezen aksuda çok güzel söylüyor eşimde güzel söyler
eşimle erkek olursa ben, kız olursa o seçecek diye anlaşmıştık
Kız olunca zeynep isimin anlamını öğrenince (babasının süsü )anlamına geliyor ısrar etti ben istemiyordum hiç zeynep hem çok hem de eski isim diye.
Sonra ben arven ismini gördüm anlamı çok hoşuma gitti( güçlü ,savaşçı, dost,arkadaş ve esin perisi) anlamına geliyor.
Malum hamileyken bebeğim atlatmadığı badire kalmadı bu nedenle savaşçı dedim benim kızım böylece ZEYNEP ARVEN olarak karar verdik
Çok güzelmiş
Arven ismine ben de bayılıyorum hatta aday isimlerden biriydi bizim de
Teşekkür ederim
Zeynep Avren uyumlu olmuş
Canımsın
Benim evlenmeden önceki soyismim Akındı. Eşim evlenirken soyismimi kullanmamı istemedi bende oğlum olursa ismini Akın koyucam o zaman demiştim o da olursa koyarsın demişti. Çok şükür oğlum oldu dediğimi yapıp ismini Akın koydum herkes çok saçma bulmuştu ama bence güzel bi hikayesi oldu