Bebekte damak düşmesi

Geçen günler komşu teyze göğsünü parmağınla tutmadan emzirme bebeğin damağı düşer dedi. Bende bi süredir elimle göğsümü tutmadan emziriyorum bebek rahat kavrayabiliyor memeyi. Ben ilk defa duydum damak düşmesini. internette de okudum varmış ama bebek ilk zamanlar süt gelmediği için çok emdiğinden olur yazıyor. Dünde iki kere biberonla süt verdim tuhaf sesler çıkardı emerken bide mama ağzının kenarından aktı hep. Sanki emmek istiyor ama ememiyor nefes nefese kalıyordu. Ama meme emerken öyle bişey olmuyor sadece biberonda. Böyle bişey yaşayan varmı bebeğin damağı düşmüş olabilirmi?

Damak düşmesini bazı doktotlar yok öyle bir şey diyor bazıları şiddetle var diyor,bende arada kaldım.
Mememi elimle tutmadan emzirdiğim zamanlar oldu,ama bilmiyorum damak düşdümü düşmedimi.
Ama cesurda biberonla emince arada garip sesler geliyordu.
Damağı düşmüş belki diyordular ,ama doktora söylemedim bu durumu.
Sonra öyle sesler çımadı zaten.
O yüzden ben bu damak konusunda kararsızım varmı yokmu diye

1 Beğeni

Ben iki çocuğumdada yaşamadım böyle bişey. Doğduğundan beri aynı biberonu kullanıyorum neden böyle oldu anlamadım baya panik yaptım sütler ağzının kenarından akınca bi kaç kişiye sordum damağı düşse memede ememez dediler. Ama bilmiyorum hala biberonla içemiyor :pleading_face:

Mamanin agzi genis tum kavriyomu agzi
Kenari bos kaliyo.
Burnu felan tikali degil degilmi

1 Beğeni

Lansinoh marka biberonumuz yavaş akım emmediğinde akmıyor bile. Burnunu günde 2-3 kere açıyorum aspiratörle.

Akan bolum degil biberonun kendisi bebegin agzinin kenari hava aliyomu

Bilmiyorum hava alıyor olabilir sanki kavrayamıyor ağzını bi açıp bi kapıyor diliyle yitiyor sonra geri emmek istiyor. İki gün öncesine kadar böyle değildi ama ilk günden beri biberonuda memeyide güzel kavrıyordu

Gaz sorunu da olusur eger bebek yanlardan hava alirsa farkli pozisyonlar denedinmi bir sure boyle devam etsen yatarak oturarak kol alti

Yok denemedim hep aynı pozisyondan emiyor birde öyle yapıym bakalım

Canım belki biberonu emzirme şeklini yalnış yapıyorsundur o yüzden memeyi tam tutamayıp ses çıkıyordur

Cok mu acıkmıştı ondan yapabilir bu hareketleri