Merhaba bebeğimde dil bağı varmış doktor emmede bir sorun olmadiğı için kesmeye gerek görmediklerini soyledi .Ancak bugün sağlık ocağinda ebe kendi çocugunda da dil baği oldugunu ve bunun ileri yaslarda bazi harfleri peltek söyleme özellikle s ve ş gibi harfleri söylemede sikinti yasadiklarini söyledi .Şimdi kestirmeye çocugun korktugunu söyledi .Sizde aynı sorunu yaşayan oldu mu ne yaptiniz?
Geçmis olsun canım ,ben ilk kez duydum bilgim yok bu konuda,bilgisi olanlar varsa yazacaktır
Doktorlar kesiyorlar normalde gelecekte sıkıntısını yaşayabilşr başka bi çocuk doktoruna götürün isterseniz
Ben de simdi randevu aldim sehir hastanesi cocuk cerrahi bolumune bir de onlarin fikrini alayim onlarda kesilmeli derlerse çok gec kalmadan kestirmek istiyorum.
Haber edersim buradada.
İnşallah her şey güzel gider
Çok ilginç ilk defa duydum ve cerrahi işlem için güvenli demişler umarım çözülür sorununuz
@Nuran38 ne yaptıniz canım?
Daha bir şey yaptırmadık canim ama bir arkadasin bebeginde de dil baği varmis onlar da kestirmisler doktor kestirilmesi gerek 6 aydan once demis .Buyuk ihtimal kendi dogum yaptigim hastanede kestireceğim.
Bugün kayınvalidem gelmişti dilbağıyla bağlı konu açtı ,oda kesiliyor dil bağı olunca dedi.
Cesuruda müayine etdireceğiz onunla bağlı inşallah iyi çıkar her şey
Evet kime sorduysam kestirmiş nette de araştirdim oraya da yazanlar kestirmisler ileride sıkıntı yaşamaktansa kestirmek mantıklı gibi.
Geçmiş olsun
Kesilmezse konuşunca problem oluyormuş dediler
İki çocuğumda da dil bağı vardı… büyük oğlan sert bir düşme sonucu dil bağını kopardı… küçük olan ı 11 günlükken kestirdim… çocuk cerrahı hemen kesiverdi… şu an 18 günlüğüz… kesilmeli bencee
Bebeklerde dil bağı nasıl anlaşılır. Bebeğin de dil bağı olan var mı
İki oğlumun da vardı
Bebeğin kaç aylık
Benim bebeğim de var 2 aylık aşıya götürmüştüm hemşire dedi ağlarken gördü çocuk cerraha götür dedi oda burda yok dedi maraşa götürdüm doktor 5 aylıkken getir hem sünnetini yapalım hem de dil bağını alalım dedi dil bağından dilini çıkaramaz dili kısa olur peltek konuşur diye biliyorum öyle duymuştum
70 günlük daha… 13 günlükken çocuk cerrahi kesti