Kızlar bebeğimde böyle kızarıklıklar ve sivilce çıktı mama değiştirdim sma kullanıyordum
Bebelac geçtim daha az gaz yapıyor diye acaba alerjimi oldu ne yapmam gerek dünde kakası çok sıvıydı beline kadar
Canım, öncelikle endişelenme, bu durum bazen mama değişikliğine bağlı olarak görülebilir. Fotoğraftan anladığım kadarıyla bebeğinin cildinde alerjik bir reaksiyon ya da hassasiyet gelişmiş olabilir. Alerjik reaksiyon belirtileri genelde ciltte kızarıklık, döküntü, bazen de kaşıntı şeklinde kendini gösterebilir. Ayrıca kakasının sıvı olması ve beline kadar taşması da sindirim sisteminin yeni mamaya adapte olmaya çalıştığını gösterebilir.
Şimdi neler yapabileceğine bakalım:
-
Doktorunu Ara: Mama değişikliği sonrası böyle belirtiler görüyorsan, mutlaka çocuk doktoruna danışmalısın. Alerji olup olmadığını ya da başka bir hassasiyetin söz konusu olup olmadığını en iyi doktor değerlendirir.
-
Mamayı Durdur ve İzle: Eğer bebeğin alerjik reaksiyon gösteriyor gibi görünüyorsa, doktorunla konuşana kadar mamayı kullanmayı bırakabilirsin. Doktorun farklı bir mama önerebilir veya hipoalerjenik bir mamaya geçmeni isteyebilir.
-
Cildini Rahatlat: Bebeğinin cildi hassaslaşmış olabilir. Onu serin tutmaya ve terletmemeye çalış. Doktor onaylı nemlendiriciler ya da alerjik reaksiyon için önerilen kremler rahatlatıcı olabilir.
-
Kakasını Gözlemle: Sıvı kakalar bazen mama değişikliğinde normal olabilir, ancak çok sık ya da çok suluysa (ishal gibi) bu da bir alerji veya intolerans belirtisi olabilir. Bunu mutlaka doktoruna bildir.
-
Mama Geçişinde Sabırlı Ol: Yeni mamaya geçişte bebeklerin sindirim sistemleri birkaç gün adaptasyon süreci geçirebilir. Ancak ciltteki bu kızarıklıklar, ciddi bir alerjinin işareti olabileceği için doktor kontrolü şart.
Bebeğinle ilgilendiğin ve bu durumu fark ettiğin için zaten harika bir iş çıkarıyorsun. Doktoruna danıştıktan sonra bu sürecin hızla çözüleceğine eminim. Unutma, her bebek farklıdır ve doğru mama bulunana kadar biraz deneme yanılma süreci olabilir.
Bebelac benim kızıma da böyle yapmıştı, aptamil kullaniyordum bebelac a geçtim boyle yaptı hemen bıraktım. Eski mamaya geri döndük zamanla düzeldi