Aradım fakat böyle bi konu bulamadım
Bebişlerin düşen göbeklerini naptınız ?
14 aylık ama hala duruyor benimki gömmek lazım mı ki?
Aradım fakat böyle bi konu bulamadım
Bebişlerin düşen göbeklerini naptınız ?
14 aylık ama hala duruyor benimki gömmek lazım mı ki?
Oda laf bence ben sakladim yenidogan kiyafetlerinin arasina koyupda cok guzel tabloda yapiyolar ondanda yaptira bilirsin
Bende saklıyorum göbek bağı ,ilk saçı ,gebelik testi, hastanede taktiktali bileklik , emziği vs hepsinin bir arada olan bir tablo yapıyorlar bende ondan yaptırmayı düşünüyorum
Yani bilimsel veya dini manada şunu yapın gibi bir direktif yok . Türk toplumunda nereye gömersen oraya gider onu olur gibi bir düşünce var. Ben ortalıklarda dolanmasın çöpe de atmayım düşüncesi ile evimin karşısı cami onun bahçesine gömdürdüm ayak basmaz bir yerde yani . İstediğin gibi yapabilirsin sende
Devlet su işlerinin bahçesine gömdük
Yorumunuzu okuyunca şey geldi aklıma; biz dört kardeşiz, döndümüz de kariyer olarak iyi yerlerdeyiz. Birgün anneme sordum ki göbek bağlarımız nerde? O zamanki evin karşısındaki çöplükte dedi dediğiniz gibi dini ve bilimsel dayanağı yok ama ben de hatırası güzel kalsın diye güzel bir yere gömdüm.
Eltim bebeginin gobegini hastaneye gomus dok. Olsun diye 15 yasinda cocuk bebeklikten beri hastaneden çıkmıyorlar mis kendi demisti. Biz de adliyeye gomecegiz suan evde .
Aynen bizde de durum sizinki gibi
Benim kızımında hala saklıyorum 11 ay oldu hala gömecem. Artık gerçekmi batıl inançmı bilmiyorum ama çınar ağacının altına göm dediler uzun ve sağlıklı ömrü olsun diye bakalım artık
Köydeki yazlık evimizin bahçesinde zeytin ayagicinin dibine gömdük. Köyü sevsin diye
Biz 3 kardeşiz annem hepimizin göbek bağını okumayı sevsinler düşüncesiyle okul bahçesine gömmüş. Ablam öğretmen abim subay ben bankacıyım . Sevmişiz hala da bol bol kitap okuruz, ikinci üçüncü üniversite okuyup yüksek lisans yapıyoruz. Kayınvalidemde ilk çocuğunun göbek bagını kayınpederime vermiş bunu hastahaneye götür göm demiş o da ahıra atmış kaynım da kasap
Diğer kayınlarım ve görümceminkini hastahaneye kendisi gömmüş. Biri pilot, biri astsubay, biri öğretmen biri tıbbi sekreter
Hastahane değil ama hastane
Bende eski inanışlara göre hareket edip itü’nün bahçesine gömüverdim. hayırlısı bakalım
Seninki 14 aylikmis benim ortancaninki 8 yıldır duruyo bende ne yapacgimi bilmiyorum
Eşkiya dünyaya hükümdar olmaz diye bı dizi vardı kadın adliyeye gömmüş birini hakim olsun diye izle bi onu
Aynen bende senin gibi kızlarımın göbek bağlarını caminin bahçesine gömdürdüm mantıklı gelen bu oldu . Yani şuraya gömersen su olur muhabbetine pek inanmıyorum açıkçası . Kayınvalidem görümcemin göbek bağını evleri inşaatmış o zaman mutfağın tabanına gömmüş ev işlerine yatkın olsun yemek yapmayı sevsın gibisinden düşünmüş aksine görümcem yemek yemeyi çok sever 18 yaşında yapabildiği tek yemek makarna . Eşimde bizim küçüğün göbek bağını hastanenin bahçesine gömelim doktor olsun falan dedi de aman dedim Allah korusun hastalıkla falan uğraşırız tersi olmasın boşver sen en iyisi camiye göm dedim
Aldı gitti ama naptı bilmiyorum eczanede çalışıyor ugrasmamak için hastane yakın gömüvermişte olabilir
Müsait bir zamanda izleyim .
Görümcem in arkadaşı da kuran sayfasının arasına koymuş bağımlı olsun die ALLAH akıl versin ama.çoçukta hiç saygısı yokmuş.kurana bnde o zman demiştim ki büyük bi ihtimalle kuran çarpmıştır
Ya batil inanç ne kadar doğru kimse bilemez . Allah ol der o olur biz sadece çocuklarımıza egitim veririiz .
Ben pek inanmıyorum ama iyi niyetle bir şeyler yapmanın da zararı olmaz inşallah