Belirli bi dönem bebekler bildigi kelimeleri neden hiç söylemez

Merhaba guzel Anneler​:bouquet:

Kızım 10 aylik olmak uzere son zamanlarda bildigi kelimeleri söylemiyo baba mama yi daha cok soyluyo kedni kendinede biseyler mirildaniyo ama bildiklerini soylemiyo bu dönemsel biseymi acaba? Artik kendi oynuyo emekliyo buyuyo eskisi kadar kucakda degil bunla alakalimi bilemedim sureklide konusuyoruz ama sizlerde durumlar nasil

1 Beğeni

Bu durumla karsilasan annelerimiz yokmu :relieved_face:

1 Beğeni

Benim kızımda 10. Audan 12. Aya kadar sustu normalde baba dede mama aba diyen kız bian da sustu hiç bişey demiyordu yaşına girdikken sonra demeye başladı tekrardan hatta konuşma geriliği var diye baya kafaya takmışdım burda da post açmıştım sonra doktoruna danışdım farklı şeyler ilgisini çekiyor diye konuşmuyor olabilir o ara yürümeyi vs öğrendi ve konuşma gereksinimi duymadan ihtiyaçlarını yaptırdığı için konuşmuyor olabilir demişdi. Ki ben doğduğundan beri kitap okurum bol bol konuşurum ama hep ben konuşuyormuşum çocuğa fırsat vermiyormuşum demekki. Öyle olunca evdeki fazla oyuncakları kaldırdım suluğu ortada dururdu misal kendi gidip içerdi o nu görebileceği uzak bir yere kaldırdım daha çok okuma ve karşılıklı konuşma aktiviteleri artırdım. Şuan sabah kalkdığında hadi aba mama gibi kelimeler kullanmaya başladı. Dışarı çakacağımız zaman baba hadi atta diyor 14. Aylık hala anne demiyor bilerek demiyor bi kaç kez dedi çünkü ama hala abasıyım onun çevremde de bana abla diyen kimse yok babam bile anne diye sesleniyor ama benim kız da tık yok. Yani demem o ki bu dönemler de daha çok fiziksel olarak aktif oldukları için konuşma isteği olmuyor. İsteklerini de her türlü yaptırdıkları için gerek duymuyorlar gayet normal bir süreç. Tedirgin olma sabırla iletişim halinde kal. Ben geceleri ağlıyordum valla çok kafama takmışdım uzun oldu biraz ama tecrübelerim bunlar

2 Beğeni

Bekliyorum hemen huhu hu yok mu sesimizi duyan 9,10 11 aylik olup konusma geriliği yaşayan bebek.

1 Beğeni

Benim kızım daha 7 aylık ama geçenlerde dr. Osman gönülal imstagram sayfasında buna benzer bir soruyu yanıtlamıştı. Bebeklerin dönem dönem sevdiği kelimeleri çok tekrar ettiğini bazen de bu kelimeleri artık sevmeyip demediğini söylemişti. Belki bununla ilişkili olabilir durumunuz

1 Beğeni

Ay canim ne guzel anlatmissin valla icim rahatladi cunki bende emeklemeye bagliyorum durumu kendi kendine oynuyo saga sola gidiyo istedigini aliyo eline o yuzden sadece oturmadigi icin konusmuyomu acaba diye dusunuyodum demekki dogruymus . Evde 10 yasinda bide ablamiz var cok konusuyo kardesiyle bizde tabi ama donemsel demekki cok tsk ederim

Hmm oda bilir canim bi ara aksama kadar siyluyodu kelimeleri simdi bazilarini hic soylemiyo

1 Beğeni

Gözlemleyin olmadı daha devam ederse doktora sorun isterseniz onlar daha iyi bilir gelişimsel olarak

1 Beğeni

Tamamen susmadi mesela bugun babasi namaz kilarken gitti yanina oturdu namaz bitene kadar baba dedi babasini iyi biliyo gelisimsel olsa hic bunu yapmaz ama dimi

1 Beğeni

Valla benimki bariz bı şekilde baba dede değilde daha çok babana dedede gibi diyo doktora dedim tamam güzel dedi anne de diyor sanki ama bilinçli dediğini zannetmiyorum ben 9 ay 8 günlük

1 Beğeni

Tabi ki . O yüksek ihtimalle canının isteyip istememesi ile alakalıdır . Endişelenmeyin

1 Beğeni

Ay bence atak haftası gibi birşey benim bebegin bütün düzeni bozuk seninki yine konuşuyormuş. Aylar sonra kızımıkundaklayip uyutum sen düşünne kadar bozulduğunu :zany_face::woman_facepalming:

1 Beğeni