Merhaba kızlar 3 ay 10 günlük bebeğim var, bugün biraz ona kızdım,sonra niye kızdım diye vicdan yaptım, ağladım,kocam da sanki sürekli kızıyormuşum gibi söylenip durdu,ben çok yoruldum ilk çocuk bu kadar zor olacağını düşünmemiştim, hamilelik ve lohusalık berbat geçti eşimle ve kaynananla hep bir kavga içerisindeydim,eşim çok fazla anneci ve babacı.buda benim kendimi değersiz hissetmeme neden oldu.Bundan dolayı çok mutsuzum bebeğime elimden geldiği kadar sevgi vermeye çalışıyorum ama bir yerde tükeniyorum, çocuğum mutlu olsun diye elimden geleni yapıyorum ama ben mutlu değilim.
Sizde arada kendinizi yetersiz hissediyor musunuz?
Bende de var benzer durumlar büyük kizim 2 ci sinif ona da yetemiyorum ise gidiyorum ev 2 cocuk bu saat olmus uyku yok allah yardımcımız olsun artik olduğu kadar ne yapalim saglik olsun
Aynı gün doğum yapmışız Allah bağışlasın ikimizin yavrusunuda.Yetersizlik duygusu her annede oluyor bence ama bizlerde insanız yorulabiliyoruz herzaman aynı enerjiyi bulamayabiliyoruz ama sabırlı olmak en yararlısı zaman çok hızlı bu günlerini özleyeceğimizden eminim![]()
Allah yardımcın olsun hem iki çocuğun bar hem çalışıyorsun bende yoruldum diyorum ![]()
Amin Allah güzel günlerini görmeyi nasip etsin
yoruluyoruz ama bunu bizden başka kimse fark etmiyor, küçük bir takdir cümlesi bile duymuyorum, çevremde ki herkesten nefret eder oldum keşke diyorum herkes hayatımdan çıksa kızımla bu yola devam etsem ![]()
Amin canim öyle valla ustelik bebeğin bakıcısı yok hergun birine yalvarıyorum o kadar zor geciyor ki hersey cok şükür diyorum şükürler olsun varliklarina
Çocuk yapmadan önce herkes torun-yeğen bekler yapınca ortadan kaybolurlar.inşallah en kısa zamanda rahata erersin,Allah yolunu kolaylaştırsın![]()
Aynen öyle biraz kendimizi topladik biseylerin sahibi olduk hasetlikten dost bildiklerimiz hep dusman oldu
Benim on yıl sonra tup bebekle bebegim oldu. Kv hergun dualar ediyordu aglıyordu bebek bi oldu kadın ortalıktan kayboldu ne beni ne de bebegi soruyor. Ondan birsey isteyeceğim diye odu kopuyor. Bu sekilde davrandıgı için bende onu arayıp sormuyorum artık. Bende cok yoruldum zor gunler gecirdim gebeliğim cok zor gecti ustune iki kere hastane de yattı bebegim. Tamam hiç yardım etmedi de degil ama eltimle karsılastırınca ona her zaman daha cok destek oldu. Kısacası bunlar hep boyleler bosver uzulme. Bebeginede kızma canım o senin duygularınla da besleniyor suan. Bu sekilde devam edersen onun ruh dunyasında kapanmayacak yaralar olusturursun bebektir hatırlamaz deme bilinçaltına yazılıyor hersey… İns bundan sonrası kolay olur bizim için.
Zaten hep dostlardan çıkar bu düşmanlar,kimle bir kahve içtiysek hepsi düşman kesildi sonradan.Allah iyi insanlarla karşılaştırsın
Benim kaynanamda öyleydi biz de tedavi gördük ama tüp bebeğe başlamadan oldu benim ki,kaynanam hep bir sorunlu kişiliği var otoriter kurmak istiyor bende bunu kabul etmeyince çatışma oluyor,bizde sarılık için yattık hastaneye beni arayıp geçmiş olsun demek yerine "şekerli su verseydin olmazdı böyle şimdi ağla da gör dedi " eve geldik çocuğa "nur ismi koyacaksınız dedi "oradan da bir kavga koptu sonra beni lohusayken hiç arayıp sormadı kızının yanına gitti, kocasını da süs köpeği etmiş resmen gel gel git git,adam bile başa çıkamıyor bununla.arada kocam yemeğe çağırıyor öyle geliyor iki seviyor ediyor geri bırakıyor, görümcemin kızları ile kıyaslıyor el kadar bebeği onun kızları daha güzelmiş, kadın tam bir boş boğaz bütün patavatsızlıklar bunda toplanmış.Bende kızmak istemiyorum farkındayım herşeyin ama ne yaparsam yapayım susmadı bugün birde kocam boş eleştiri yapmaya başlayınca ona kızdım.bir daha tekrarı olmayacak.onun ruhunda olan kelebeklerin kanatlarını kırmaya hakkım yok.
Bebektir annesi ağlayacak benimde 9 7 ve 6 aylık oğlum var inan hiç birseye yetişemiyorum bebeğim çok huzursuz ağlayan ve uyumayan bebek saçımı taramaya vaktim yok boynum tutulmus 3 gündür dinlenemiyorum bile böyle böyle zaman geçecek kendini yıpratma beklenti içinde de olma banada kimse bakmadı doğumdan sonra kafamda ben herseye yeterim dedim inan öyle de oldu bir şekilde donduruyorum sende ben bebeğime bana yeterim de kulaklarını kapa
Geçmişe yapacak bir şeyimiz kalmadı. Neler neler oldu evet. Kulağımızı kapatıyoruz hakikaten başka çözüm yok. Sinirlenince sana zarar bebeğe zarar. Sussan patliyorsun ağlamaktan uykun kaçıyor sonra dinlenemiyorsun bebek huysuzlaniyor tahammülün azalıyor. İnan herkes yaşıyor bunu. Bazen bağırmak da kavga etmek de gerekiyor ama orası ayrı. Ondan sonra kolay kolay bir şey diyemiyorlar. Gözlerinin içine bakıyorum susup. Anlayan anlıyor ama işte ondan önce bir cinnet geçirtiyorlar. Bir şey diyemez zannediyorlar. O deli tarafi görünce biraz susuyorlar cidden. Başkalarına dedikodu malzemesi yapiyorlar anca yapsın. Kendi günahı. Ben iyi değilsem ve üstelik iyi olmaya çalışırken beni bozmaya calisanlara huzur vermiyorum artık. Arada eşimin içinden koca karı kaynana çıkıyor muhtemelen kaynanamdan etkileniyor o sokuyor o lafları şöyle yapın böyle yapın diye. Kaynanamla konuşmuyorum normalde. Ek gıdaya yeni geçtik sayılır çorba vermiyor musun diyor eşim. Soruyorum öyle duydum işte diyor. Sözde hep sen iyisini bilirsin der. Kaynanamla konuştuğunu biliyorum bir yerden okumaz yani eminim. Başıma kaynana kesilme dedim bir zahmet. Evde bir ikimiz varız ona da yetiyorlar başka yerden telefonla. Ay neyse içimi dökmüş gibi oldum buraya da hepsi aynı yani sadece susturulmayı bekleyen boş ağızlar.
Ay siz de mi Kayseri’den evlisiniz yeni gördüm
@Lugna
Evet kayserideyim siz de mi![]()
Benimki de öyle. Vallahi ana baba kuzusu, benim kaynanam otoriter manyağı bende onun lafına gitmiyorum diye kötü oluyorum, kadın deli gibi birşey oğlu da ona benziyor gitgide,herkein ayrı dersi var valalhi ne yapalım çocuklarımız sağlıklı olsun da geçer herhalde herşey
Kendi kayınvalidemi okudum resmen tek fark torununu çok seviyor ama kişilik olarak aynısı dediğim dedik biri istediği olmayınca hemen ağlar duygu sömürüsü yapar yetmezse ayılıp bayılır eşimi ikna edene kadar tüm numaraları çeker ben dik durduğum boyun eğmediğim için beni sevmiyor “şey”diye hitap ediyor bana “şey ne yemek yapalım şey şöyle böyle” bende kendisine anne falan demiyorum aynı şekilde hitap ediyorum onu kudurtmak favori hobim
Benimjide istediği olmayınca küsüp gidiyor,heryerden engelliyor l,sosyal medya hesaplardan çıkartıyor sanki çok umrumda,seninkiyle benimkinin hiçbir farkı yokmuş, o kadar gıcık oluyorum ki kadına yani bir kaşık suda boğazım geliyor öyle bir sinir ediyor beni,sana şey dediği zaman sende sürekli ne de
haddi olmayana haddini bildirmek lazım ama benim kocam anne bağımlısı olduğu için ne desem annesinden once o alınıyor
Gerçekten bende çok gıcık oluyorum her hareketimi takip etmesine evimde gördüğü her şeyi kendi evine sipariş ediyor evimi kopyaladı resmen sarımsak ezicime kadar aynısını almış düşün alabilir tabii ama asla bende gördüğünde çok beğendiğini falan dile getirmez zevkimi takdir etmez yemeklerimi hapur hupur yer bayılır ağzının kenarıyla eline sağlık der kalkar hep başkalarının gelinlerini bana anlatır çok umurumdaymış gibi ![]()
Aynı aynı hiçbir farkları yok benimjide öyle ne alsam alır,nereye gitsem oda gelir,yemeklerin ondan güzel bunu hem kayınbabam hem kocam der oda buna alınır, ayı gibi yemek yer köşeye gider masaya bile yardım etmez,eline sağlık dediği de nadirdir.