Benim yerimde siz olsaniz nasil davranirdiniz

Bayramin 1. Gunu esimin ailesindeydik. Bugun de annemgilin ordaydik . Dayimgilde varmiş. Ben onlarla bayramlaşmadım . Sadece annem ve babamla bayramlaştim. Annem ayagima bastı onlarla bayramlaş diye ben annemi hiç tinlamadim bile kendi bildiğimi yptim. Onlarda yarim saat sonra kalkip gittiler. Onlar gidince annem ayip etin dedi ne olursa olsun burda ellerini opecektin dedi . Bende yine olsa yine aynisi yaparim dedim . Birazcik tartismali bir sohbet gecti ..Annem dedi dayinin hasiz taraflari da var da ayip oldu yine fln deyince ben sinirlendim tabi sinirdenn agladim ..ufak capli bir gozyasi. Vende anneme dedim bayramin birinci gunu yanimdan gecti yuzume baka baka soylenmedi bile ben kalkip onun bayramini mi kutlayim hak etmiyor dedim. Bir de arkadaslar onlarla cok olay yasadim . Evlenmeden once dayimin her istedigini yapiyordum . Haftanin 3 gunu cocuklarina ben bakiyirdum ..bir de kendi kardesim oluyordu 3 kucuk cocuk oo kadar ev isi ustune ymk yapmasi ,inklerimiz vardi . Hergun ink sagyordum . Hayvan otlat misfir agirla uqtune dayimin bebekleriyle ilgilenirdim . Hic kendime vaktim olmazdi. Annemle hep tartisirdim bu yuzden ben bakmam dedikce dayinin hatri var deyip zorla birakiyorlardi . Karisi da gununu gun ediyirdu . O kadar zor sureclerden gectim ki hepsine eyvallah dedim evlendim kimseye birsey yapmadigim demedigim halde dayim anneme gelip Habiş bizim dukkani kotuluyormus kizina de de kotulemesin vs vs . Boyle seyler diyir anneme bni gorunce de gormezden geliyir bende onu gormezden geldim çok mu kotu borsey yaptim . Beni ezecekler ben de susacagim sirf buyuk benden diye mi annemin kardesi oldugu icin mi onceden sustuk da ne oldu tepemize ciktilar . Her istedgini yaptik en kotusu ben oldum . Cocuklarina o kadar iyi baktim ki …tutup cocuklar babasina habiş beni dovdu doyirlarmis. Ben dukkandan bi tane pantolon aldim yengem olacak seref… benim sectigim pantolon kalitesiz onu borak bu daha iyi diyerek bana baska pantolon verdi . Aradan 2 ay gecti yeng… dedim o pantolonda gozum kalmisti. Diye gulerek habiş o pantolon çok pahaliydi dedi . Hıc demedi ki o kadar cocuklarima bakiyirsun diye. Ben eskiden gercten cok safmisim . Yada insanlarin kötülük yaptigini bildigim halde annemin yuzunden eziliyormusum. Simdi ben geri adim atiyorum diye benden kotusu yok ama umrumda degil karsimdaki ne kadar buyuk olursa olsun meslegi ne olursa olsun bana bir zarari dokunuyorsa geri adim atiyorum hayatimdan o insani cikartiyorum. 2 yildir o kadar mitluyum ki bana negatif enerji veren insanlari yok sayinca gercekten cok mutlu oluyorum. Insan once kendisine saygisi olmasi gerek . Ben kendime boyle bir saygisizlik yapmak istemedim .

1 Like

İyi yapmışsın ,bu devirde hadsize haddini bildirmemek hürmet olarak değil zayıflık olarak algılanıyor.

Bendd teyze ve dayılarıma konuşmuyorum bana karşı konuştukları iğrenç sozler yuzunden tartıştım ve ilişkimi sonlandırdım tamamen.

1 Like

Ben tartismadan kesiyorum . Kendime yaptigim en buyuk iylik sınır koymak oldu. Sinir koydukca kendi değerimi anladım. Sende iyi yapmisin onun bunun lafiyla uzulmek yerine sinir koymak daha mantikli ..

1 Like

Seni çok iyi anlıyorum arkadaşım aynı durumdayız hemen hemen bende amcamların da dayımlarında çok işini yaptım kötü olduk mu hayır ama çok hakkımızı yediler benim ve ailemin babamda annemde sesini çıkarmazlardı kardeş diye babaannem bizi hiç sevmez bize hiç biseyi reva görmezdi ona hiç bi zaman saygısızlık yapmamamıza rağmen kadın bizi bi kabullenemedi ama atsan atamazsın işte . Çok içerlemiş sinirlenmişsin haklısın ama keşke elini öpüp sen beni görünce yönünü çeviriyorsun ama ben yinede öpeyim falan deseydin ben olsam öyle yapardım o lafı sokmasam durmamam çünkü :sweat_smile: yaşım kaç bilmiyorum ama belki benden küçüksün sana naçizane tavsıyem kim ne yaparsa yapsın sen kendine neyi yakıştırıyorsan onu yap herkes kendi kötülüğünden utansın .

1 Like

Valla ben kendime neyi yakisitiriyom biliyor musun ?
Beni ezen insana beni kucuk goren insanla isim olmaz ben onun pesinde koscagima o benim.pesimde koşsun 21 yildir ben miletin pesinde koştum emin ol annen baban haric diğerleri icin degmez ..Ben evlendikten sonra gercekleri gordum . Esimin sayesinde kendile geldim . Yoksa o kadar safttim ki herkes benim iyi niyetimi kullaniyordu. Evlendikten sonra herkese ters kose yaptim.Sinirlarimi gosterdim .Emin ol sinirini gostermesem ben orda onlarin elini opsem kendime saygisizlik etmis olurum. Buda beni yipratir. Basit bir el opmesi gibi gorukuyor ama yasatiklari sey basit degil. Onalr yuzunden annemle aram acildi . Beni kole gibi calistirdilar . Anneme anlatikca biz kotu oluyorduk o kardesi iyi oluyordu.
En basit soyle dusun . Kendini benim yerime koy . 20 yasindasin ve ailenin evindesin ailenin 40 tane buyukbas inegi var ve sen evde tek basina her r. İse kosturuyorsun .. Sabah 6.30 kalkiyir kahvalti hazirla,araba ile ahira git orda 8 inek elinle sag, 10 el arabasi ink altini temizle ,ordan oglene kadar babanla ink otlat ,oglen eve git arabayla baban fln 5 kisinin karnini doyurmak icin 3 cesit ymk hazirla daha evin her yerini temizle ,ustune seni asagilasinlar hergun. ,sonra ikindi ahira gitmeden once bi atistirmalik ocin sofra seriliyor sonra dama tekrar git 8 ink gut . Aksama musafir olursa musafirlere cerez cemez hazirla hergun saat 6.30 kalkip gece 12 uyuyan ben hergun ayni rutinleri yapan ben onlar yetmez mis gibi dayimgil geliyordu cocuklarina cikismayirdum cok yaramazdilar . Ustune ben ustalara yemk hazirlarken dayim karsiyla gelip hurmet ediyorsum sofralarini seriyordum. Karsi karnini doyurunca dayima hadi gidek diyordu . Bir kere bile demiyordu bu kiz o kadar is tutuyor yardim et de oyle gidek diye onu demek yerine "Habiş butun yemegini bitirdik demi deyip karili kocali gulup evlerine gidiyorlardi"bende aksam aksam iscilere ymk yapcam diy ugrasiyordum tek basima ..iste sen anla aaaaaa.ne kadar igrenc insan olduklarini.
Bazi sozler aklimdan hic silinmiyor .
Konusu gecince agliyasim geliyir sinirden ama .
Yengemin yaptiklari …
Bide sunu. Not edeyim ben evlenmeden once her öğun aglardim. Hergun aglatirlardi sinir ederdiler bni . Simdi oyle degil 3 zyda 1 kere agladigim oluyor. Ben bu seviyeye cok zor geldim ..cok agir donemlerden gectim kaç kere olmk istedim hep babam icin dedim ..Sabrimin sonunda guzel kalbli bir eşe denk geldim​:smiling_face_with_three_hearts::blossom:

2 Likes

Canım tabi bu kadar derinden bilmiyordum ben yaşadıklarını ki bu anlattıklarım sadece bir kısmı belli ki sen nasıl hissediyorsan öyle davran çok ezmişler seni ama herkesten önce annenlerin de suçu var seni o yaşta bu kadar yıpratmamaları gerekiyordu erken yaşta omuzlarına çok yük yüklemişler . Ailen sonuçta hayır diyemiyorsun , bende sen gidiyim bizde ailecek çok haksızlığa uğradık bununda sebebi babamın kendinin ve bizim hakkımızı savunamamasından kaynaklanıyordu tabi . Çok şükür ki iyi bir eşe sahipsin Rabbim daim etsın inşallah :palms_up_together:t2: bende eş konusunda şanslı olabildeydim keşke o kadar imreniyorum ki eşiyle iyi olan kişilere :confused:

1 Like

Ben 6 yasindan beri ink otlatim en agir surece 10 yasinda basladik ..Biz kucucuk yasimizla koca insanlarin tutugu işi tutyorduk ayağımıza ink bassa aglaya aglya devam ediyorduk ink sağmaya . Tek basimiza evde ymk yapmaya ink bakmaya kucuk kardesimize bakmaya calisiyorduk ..Annemgilde tala islerine gidiyordular gece 12 fln tarladan geliyordular bizde tek basimiza her ise kosturuyorduk herkes bizze imreniyordu . Hic gezmezdik
.babam sadece dondurma yemeye goturuyordu . Elbise bile bayramda alinirdi ama bayramda da ink otlatmaya goderdik aksam da misfirlige . Ama hepsi gecti gecmise cok takilmamak gerekiyor . Eş konusuna gelecek olursak da inşaalh hersey ginlunce olur . Esin çok merhamteli ve sana çok ilgi gosteren biri olur insAllah ..:blossom::smiling_face_with_three_hearts:

1 Like

Gerçekten iyi yapmışsın bende büyük küçük anlamam büyük diye bana zararı dokuncaksa haklı sayılmaz efendım… Büyük büyüklüğünü bilsin küçük zaten bilir merak etme… etme bulma dünyası er yada geç değer anlaşılır ama işte sen o zaman sen olmicaksın aldıkı artık onlara eskisi gibi olmamayı başlamışsın asla kendını suçlama… küçüğüz diye kımsenın bizleri ezmeye hakkı yok bakalım kendını çocuklarına sana davranıldığı gibi davranılsın ne yapacaklar…

Helal olsun sana​:folded_hands:

1 Like

Akillandik artik ..Boyle devam​:blush:

Çok iyi yapmışsın keşke fazlasını yapma imkanin olsaydi valla bak . Keşke ben de yapabilseydim senin gibi cenaze ortamiydi bide bayramdi bişey diyemem istim . Sen sakın suçlu hissetme kendinj herkese hakettiği gibi davarn

1 Like

Valla ben devam ediyom annem diger dayima fln anlatinca dzyim diy ne olursa olsun opseydin diy bende banane dedim oda karı milleti degil mi hepsi inat diy :joy::joy::joy:

Ay sana bişey diyimmi benim annemler 11 kardeş 6 kız 5 erkek , birinden gerçekten yüzüne tukurulecek bı olay duydum babama yanlış yaptı ben çocuklarına söyledim önce sonra kendi ağzının payını verecektim, önce kaza yaptı sonra babası öldü ve bayramdi geçen bayram, bişey kendim diyemedim valla … Allah cezasını vermiş gibi geldi . He bir araya geliriz yeri gelir yine söylerim ora ayri

Amin inşallah canım :two_hearts::ribbon:

1 Like

İyi yapmışsın canım bayramdan bayrama gördüğün insanlar icin düşünmeye bile değmez bidahaki bayram gitmeden evel anne sor onlar gittikten sonra git hiç karşılaşma benimde görüşmediğim bi yakınım var her bayram o gittikten sonra giderim anneme. Köyde olduğun için çok erken sorumluluk alıp hemen büyümüşsün. Anneninde hatası büyük çocuğunu millete hizmetçi yapmış. Bi anne için evladından daha değerli biri olamaz kardeşi dahil.

1 Like

Artik ilin bir ilcesindeyiz ve hepimiz ayni ilcedeyiz dayimin elbise dukkani var ve cogunlukla annemgilin oraya gider . Bende hic tinlamiyorum. Ilk evlendigim sene de eltim rezil etmisti beni . Ilk kurbanimi aglayarak tek basima yapmistim. Esime dedim 4 bayramdir konusmuyorum elini bile opmuyorum normalde elini opmeyince buyukler kiziyor bana birsey demediler . Bu bayram iste ben esime ve kaynanama dedim ben onunla konusmuyorum ama cocugumu sevebilir kucagina alabilir birsey demem dedim sonucta bende onun cocuklariyla konusuyorum dedim . Bu kurban aldi kizimi hatta ben verdim kus olan eltim bakti bebegime bende et kestim​:joy: kozlari kendi elime aldim ben istersem konusur istemezsem konusmaz . O kivama geldi .

1 Like